Dve zvukovky na jednom PC

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
mhers
Nováček
Nováček

Dve zvukovky na jednom PC

Příspěvek od mhers »

Nedavno jsem si kvuli Skype poridil PCI zvukovku (obycejnou nejlevnejsi C-Media) s tim, aby mne z integrovane sel dal vystup do repraku pri beznych zvucich a hudbe a z druhe vystup do sluchatek pri spojeni hovoru u Skypa. Vsecho fungovalo perfektne na prvni pokus. Pak jsem upgradoval pocitac - nova deska, procesor a pamet a zkusil jsem to bez reinstalace spustit. Normalne to fungovalo vcetne obou zvukovek. Asi po tydnu jsem si rekl, ze by prece jenom bylo lepsi pri takoveto zmene provest reinstalaci a po ni uz jsem nikdy nezprovoznil obe zvukovky zaraz. Pokud mam povoleny obe zvukovky, tak nefunguje ani jedna. Kdyz vytahnu PCI nebo zakazu v BIOSu integrovanou, tak ta zbyvajici normalne funguje. Tak ted nevim. Mel jsem na poprve nejaky nepochopitelny stesti, ze jsem to zprovoznil nebo mam naopak ted neco blbe?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dvě zvukovky nejsou nic neobvyklýho, to musí chodit... Co znamená "nefunguje ani jedna" ? Wokna je vidí ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
mhers
Nováček
Nováček

Příspěvek od mhers »

To bylo právě různý podle toho, co všechno jsem zkoušel. Chvilku jednu detekovaly správně, ale druhou považovaly za neznámé PCI zařízení a sveřepě k němu odmítaly instalovat jakýkoliv ovladače, pak neviděly žádnou nebo se po startu různě kousaly s chybovyma hlaskama. Ono uz je to stary asi mesic, protoze pak jsem se na to vykaslal, ze to necham ulezet a ted me napadlo se zeptat. Ja jsem myslel, ze to bude treba nejakej obecnej problem a hned mne nekdo poradi, ze se mu to stalo taky. Ja ted nejsu u svyho pocitace, ale vecer aktivuju tu integrovanou kartu, abych mel obe a presne popisu situaci, co nastane.
mhers
Nováček
Nováček

Příspěvek od mhers »

Tak jsem v BIOSu povolil integrovanou zvukovku a chová se to následovně. Pokud jsou v systému obě zvukovky, tak o integrované vůbec neví. Pokud vytáhnu tu PCI, tak integrovaná normálně naběhne a funguje. Ale obě zaráz nefungují. Integrovaná se vůbec neukazuje v systému, jako by neexistovala.
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

Zkus zavzpomínat, cos tam měl za ovladače, před reinstalem. Jestli byly jiný, než standartní WIN, tak je zkus sehnat.
mhers
Nováček
Nováček

Příspěvek od mhers »

Tak já to budu dál zkoumat. Aspoň jste mě trošku povzbudili s tím, že to musí normálně fungovat. To by bylo, abych to nerozchodil taky.
SairusCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sairus

Příspěvek od SairusCZ »

ja bych to spis znovu preinstaloval a az potom bych zase zapojil tu PCI .. me ted doma taky obe nechodi:(
ECS K7S5A@OC BIOS(66/66-200/200), Athlon 2200+@2400+ (150*13.5=2025Mhz) 1.5V,HIS r9600pro 128-bit 256MB 325/180@420/230, 512RAM DDR333, 40+10+8GB disky
3Dmark2001->8500b.
3Dmark2003->3500b.
3Dmark2005->1400b.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“