díky za každou dpověd.
Prosím o pomoc se síťováním...:-(
Moderátor: Don
- 7.lump
- Nováček

Prosím o pomoc se síťováním...:-(
Ahoj, začínám
a mám u známého malou síť s 5 počítači HUB a přes síť i internet ADSL měl jsem tam všude W2000 vše bylo OK ale teď na 2 počítače jsem dal XPsp2, a nemužu se propojit se zbývajícími win2000, internet mi běhá na všech počítačích (když ho pingnu tak je tam odezva) takhle na jednom už XPsp1 už byli (to dělal někdo jiný) a na něm jsem viděl ostatní počítače i Win2000 ale na tom novém winXPsp2 se na síť nemohu dostat sice se dostanu na ty 1 WinXPsp1 ale to je tak všechno. Potřeboval bych vidět všechny počítače v síti. Doufám že jsem to moc zmateně nepopsal... když tak se omluvám
díky za každou dpověd.
díky za každou dpověd.
- tomm
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ahoj, nejdřív napiš, jestli ty kompy s WinXP sp2 jdou vidět z kompů s Win2000. Pokud ne, pak si ověř správné nastavení IP adres a masky podsítě. Pokud ano, tak to je divné. Taky mrkni na nastavení identifikace v síti (jméno kompu, skupina).
Až se ti to povede a budou se všechny kompy vidět, tak možná narazíš na problém se sdílením. To stačí zapnout zjednodušené sdílení (Ovl.panely>Možnosti složky>Zobrazení>Použít zjednodušené sdílení) nasdílej si složky a pak to Zjedn.sdílení zase vypni a už by to mělo valit.
p.s. příště piš na konci každé věty tečku, takle se to blbě čte
Až se ti to povede a budou se všechny kompy vidět, tak možná narazíš na problém se sdílením. To stačí zapnout zjednodušené sdílení (Ovl.panely>Možnosti složky>Zobrazení>Použít zjednodušené sdílení) nasdílej si složky a pak to Zjedn.sdílení zase vypni a už by to mělo valit.
p.s. příště piš na konci každé věty tečku, takle se to blbě čte