Taky proto to máme ve FAQ o WXP SP2 .... http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16738&start=0ka-spel píše:Je to v podstatě obdobný postup jak u pálení bootCD dle tacknetu.
Uprava Inst. CD Windows XP
Moderátor: Loki5567
- Shit
- Odborník PCT
Re: vypálení image v Nero
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
http://www.videohelp.com/forum/archive/t255086.html
nLite is a program to completely and permanently remove unwanted components from your Windows installation so they don't exist on your CD to begin with. Slipstream SP2, remove up to 150 individual components and reduce your Windows installation to as small as 100- MBs. When it comes down to your Windows directory after setup, be relieved of more than a GB of Windows bloat! Completely remove ALL of Internet Explorer and go with Firefox and NEVER get a pop-up or spyware again! Gets rid of the Windows Firewall and use Kaspersky, NOD32, or whatever! I myself, out of the 150 components, I keep THREE of them. My last Windows ISO was 98.3 MBs. But, reduction isn't the only thing this program does. Integrate your own Drivers for your own hardware into your ISO so all your hardware is up and running by the time your done installing. Don't want to sit and click buttons during install? Do an unattended install within nLite. Want your interface and speed to be top notch before you click the mouse upon Windows load? Use the Tweaks within nLite. I will NEVER go back to Dell's Windows CD. Only to copy XP to my HD to open it within nLite and Enlight it. This program is free and written by one man. A new version every two weeks. This program far surpasses XPLite. XPLite is horrible compared to nLite.
Anyway, all I have said is barely scratching the surface of nLite's potential. Go to the homepage and forums to learn all about it!
Say goodbye to Windows bloat for good! nLite works for Win2k, XP (all) and Server 2003. If you want to learn more from me, PM me!
Even people on the forum say they have switched from Linux to WinLite!
The more you remove from Windows, the less RAM it needs to run. A guy ran XP Pro on a Pentium 233 Mhz with 32 MBs of RAM before!
nLite is a program to completely and permanently remove unwanted components from your Windows installation so they don't exist on your CD to begin with. Slipstream SP2, remove up to 150 individual components and reduce your Windows installation to as small as 100- MBs. When it comes down to your Windows directory after setup, be relieved of more than a GB of Windows bloat! Completely remove ALL of Internet Explorer and go with Firefox and NEVER get a pop-up or spyware again! Gets rid of the Windows Firewall and use Kaspersky, NOD32, or whatever! I myself, out of the 150 components, I keep THREE of them. My last Windows ISO was 98.3 MBs. But, reduction isn't the only thing this program does. Integrate your own Drivers for your own hardware into your ISO so all your hardware is up and running by the time your done installing. Don't want to sit and click buttons during install? Do an unattended install within nLite. Want your interface and speed to be top notch before you click the mouse upon Windows load? Use the Tweaks within nLite. I will NEVER go back to Dell's Windows CD. Only to copy XP to my HD to open it within nLite and Enlight it. This program is free and written by one man. A new version every two weeks. This program far surpasses XPLite. XPLite is horrible compared to nLite.
Anyway, all I have said is barely scratching the surface of nLite's potential. Go to the homepage and forums to learn all about it!
Say goodbye to Windows bloat for good! nLite works for Win2k, XP (all) and Server 2003. If you want to learn more from me, PM me!
Even people on the forum say they have switched from Linux to WinLite!
The more you remove from Windows, the less RAM it needs to run. A guy ran XP Pro on a Pentium 233 Mhz with 32 MBs of RAM before!
- Hurvajs
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
potíž s bootováním
to rossa: taky mi to furt nebootovalo a pak stačilo v Neru zaškrtnout ty fajfky při nastavování pálení ( "povolit rozšířená nastavení" - "žádná emulace" a dole "počet načtených sektorů" = 4)
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: potíž s bootováním
To je zajímavý. Já pročetl x zahraničních diskuzí (protože tady je kulový) a všude bylo jen použít v neru image recorder a jen kliknout na pálení a nic nenastavovat. Což se tluče s tím postupem pro integraci SP2, kde je těch nastavení pro pálení boot cd podstatně víc.Hurvajs píše:to rossa: taky mi to furt nebootovalo a pak stačilo v Neru zaškrtnout ty fajfky při nastavování pálení ( "povolit rozšířená nastavení" - "žádná emulace" a dole "počet načtených sektorů" = 4)
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
integrace ovladačů
Zrovna teď se trápím u integrace ovladačů. Nějak mě to nechce dovolit integrovat víc jak jeden ovladač. Dal jsem tam SATA driver i kdyz mam system na ATA, ale nikdy nevim kdy bude změna třeba za Raptora. Když jsem tam chtěl přidat i RAID ovladač (vše Promise), tak mě to píše stejná sloka ovladačů - tato složka ovladačů je již pro integraci zvolena. Mám tomu rozumět, že si to vezme všechny ovladače ze složky automaticky? Když jsem tento zvolený odstranil, tak tam zase šel dát jen jeden. Nakonec jsem tam vrznul ovladač Marvel pro síťovku.
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pálení iso
To jsem z toho jelen. Už to pálím po druhý v neru přes image recorder a nebootuje to. Přitom v winISO je to jako bootovací iso.
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: pálení iso
Tak jsem to opět zkoušel pálit podle http://www.msfn.org/board/lofiversion/i ... 43119.html
v magic iso (trial verze umí vypálit boot cd z isa do 300 MB)
http://www.magiciso.com/tutorials/miso-burnwin.htm
A přestože se hlásí v magic iso jako bootovací, tak vypalené nebootuje.
v magic iso (trial verze umí vypálit boot cd z isa do 300 MB)
http://www.magiciso.com/tutorials/miso-burnwin.htm
A přestože se hlásí v magic iso jako bootovací, tak vypalené nebootuje.
- Hurvajs
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: potíž s bootováním
Jestli to není tím, že já měl už SP2 integrovanej z předchozí verze WinXP - taky dělaný v nLite. No a stačilo "poradit" Neru cestu k "BootImage.img" v adresáři těch pův. XPček) a dát pálit bootable CD dle těch parametrů, co jsem psal. A funguje mi to.ka-spel píše:To je zajímavý. Já pročetl x zahraničních diskuzí (protože tady je kulový) a všude bylo jen použít v neru image recorder a jen kliknout na pálení a nic nenastavovat. ..Hurvajs píše:to rossa: taky mi to furt nebootovalo a pak stačilo v Neru zaškrtnout ty fajfky při nastavování pálení ( "povolit rozšířená nastavení" - "žádná emulace" a dole "počet načtených sektorů" = 4)
- t0m4s3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
co vam preboha nejde napalit? Normalne dam vytvorit ISO image? v neru kliknem burn from image a za 2minuty je CD hotove.. ziadne nastavovacky nic
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
už to jede
Možná na tom něco bude, protože já pro ořez vycházel z instalačky s integrovaným SP2 dle tacknetu, která bootuje v pohodě i při zasunutí cd ve win. To mě možná zmátlo při zkoušení té vypálené instalačky z nLite. Ta totiž přímo ve win bootovat nechtěla (až na vyjímky). Tak jsem zkoušel nejrůznější nastavení Nera (pálit image recorderem, jako boot atd.), pak jsem zkusil pálit v Magic ISO a taky nebootovalo (ve win), přitom vypálené bylo identifikováno jako bootovací. Tak jsem dal restart a bootuje. Takže zkoušet jedině při startu pc a nenechat se zmást tím, že nenaběhne modrá obrazovka instalace xp a jen obsah cd v průzkumníku.Hurvajs píše:Jestli to není tím, že já měl už SP2 integrovanej z předchozí verze WinXP - taky dělaný v nLite. No a stačilo "poradit" Neru cestu k "BootImage.img" v adresáři těch pův. XPček) a dát pálit bootable CD dle těch parametrů, co jsem psal. A funguje mi to.
Jinak ořezal jsem všechno možné a výsledný ISO má 211 MB. Pokusil jsem se integrovat ovladače - nabídlo jen pro jeden kousek. Tak jsem vybral síťovou kartu. Jaké však bylo překvapení, že jediný výsledek této integrace je, že po nainstalování oken (hodně rychlé) to napíše nalezen nový hw a vyzývá k cestě k ovladačům síťovky.
Takže mi tam zůstalo
- po spuštění - prázdné
- příslušenství - komunikace - bezdrát, průvodce vytvoření připojení (taky zruším nemá vliv na připojení), připojení ke vzdálené ploše (taky zruším), síťě
- systém. nástroje - naplánované úlohy
- zábava - ovladání hlasitosti
- poznámkový blok
- průzkumník
- příkazový řádek
- vzdálená pomoc (ještě zruším)
Jinak rychlost a vypínání super rychlé.
Neví někdo jak je to s aktualizací Net Framework 1.1? Nainstaloval jsem tam dotnetfix.exe (Net Framework 1.1) a chtěl jsem tam ještě přidat aktualizace NDP 1.1-KB886904-X86 a NDP 1.1SP1-KB886903-X86. První šel nainstalovat v pohodě, ale u toho druhého mi to řve, že to chce SP1 pro net frame. Má se nainstalovat dotnetfix + NDP1.1sp1-KB867460-X86.exe + NDP 1.1SP1-KB886903-X86 + NDP 1.1-KB886904-X86?
A co to GDI+ to mi hlásí, že může být snížena ochrana systému a nedovolí to nainstalovat.
- kuavik
- Mírně pokročilý
jj moje rect0m4s3 píše:co vam preboha nejde napalit? Normalne dam vytvorit ISO image? v neru kliknem burn from image a za 2minuty je CD hotove.. ziadne nastavovacky nic
btw. ja naposled upravoval v 998, je ve verzi 999 neco duleziteho noveho nebo vychytanejsiho ? nevite nekdo, a tim myslim podle vasich zkusenosti ne vycet novinek "home of nuhi", treba jestli ma vliv na rychlost apod. diky
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nemám teď po ruce 0.998, ale není v poslední verzi navíc ta nabídka zachování kompatibility (tiskárny, video, update, atd.)?kuavik píše:btw. ja naposled upravoval v 998, je ve verzi 999 neco duleziteho noveho nebo vychytanejsiho ? nevite nekdo, a tim myslim podle vasich zkusenosti ne vycet novinek "home of nuhi", treba jestli ma vliv na rychlost apod. diky
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
hotfix
Přehled hotfixů pro XP po SP2:
http://www.german-nlite.de/thread.php?threadid=243
Diskuze speciálně o KB893066:
http://www.german-nlite.de/thread.php?threadid=970
http://www.german-nlite.de/thread.php?threadid=243
Diskuze speciálně o KB893066:
http://www.german-nlite.de/thread.php?threadid=970
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
integrace ovladačů
Podle http://www.german-nlite.de/thread.php?t ... ght=hotfixka-spel píše:Pokusil jsem se integrovat ovladače - nabídlo jen pro jeden kousek.
jde intengrovat jen jeden ovladač. Nuhi sdělil, že více bude umět až verze 1, snad už ostrá.
- zombux
- Odborník PCT
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Je zajímavé, že v naistalovaných ořezaných oknech jsou v složce ovladače nLite (teď nevím jak se přesně jmenuje). Přitom při vytváření ISO se nLite tváří, že povolí jen integraci jednoho ovladače. Tady jsem nalezl jak ovladače SATA, RAID i síťovky. Přitom po naistalování to pořád řvalo, že to chce cestu k ovladači. To je však spíš prkotina. Spíš mě štve, že po naistalování Intervideo WinDVD5 (OEM k desce) mi to po spuštění nahlásí 0x7c911899 odkaz na adresu 0x00229c58 nenalezen - jestli to nemá na svědomí odstraněný WMP? Přitom už to začalo padat už se starými okny, ale bez žádné hlášky.
- zombux
- Odborník PCT
ony ty ovladače tam můžou bejt, ale musí se k nim i přidat cesta do instalačního skriptu. pak si je to najde a před započetím instalace zkopíruje na disk společně s běžnejma univerzálníma driverama
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
2 zombux: Aha, tak to jsem myslel, že si to udělá to nLite samo. Jinak na netu jsem našel i problém s hotfixy, kdy některé to to prostě nezintegruje v kombinaci s jinými. Sám jsem to zažil.
Nevíš jak zpátky získám cesty document and settings - admin - data aplikací? Očesal jsem to tak důkladně, že je tam prostě už nemám:oops:
Teď jsem chtěl vrátit zálohu Thunderbirdu, ale chybí mi tam zrovna data aplikací kam bych zkopíroval složku mail.
Ještě jedna OT: jak měníš fonty v tom podpisu?
Nevíš jak zpátky získám cesty document and settings - admin - data aplikací? Očesal jsem to tak důkladně, že je tam prostě už nemám:oops:
Teď jsem chtěl vrátit zálohu Thunderbirdu, ale chybí mi tam zrovna data aplikací kam bych zkopíroval složku mail.
Ještě jedna OT: jak měníš fonty v tom podpisu?
- t0m4s3
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to myslis podpis na fore? on iba meni SIZE a Bka-spel píše:Ještě jedna OT: jak měníš fonty v tom podpisu?
Hehehihihuhu
AMD X2 4200+ (2530MHz) ■ GIGABYTE K8NS-939 ■ A-DATA 2x1024MB DDR400 3-4-4-8 ■ Leadtek A7600GS @ 485/470 ■ WD2500KS + Seagate 120 + Seagate 80 ■ Enermax Noisetaker 420W ■ NEC 3520A ■ Coolermaster Centurion 5 + Scythe KAMABAY + Akasa AK-FC-03 ■ Logitech MX510 ■ Logitech UltraX ■ Logitech Formula Vibration Feedback ■ LG L1740BQ ■ Creative Inspire T5900 ■ watercooled by eRty & Eheim Compact 150 & NexXxoS HC 240-LE & Glacial 120mm Duo & Krabica od vlasskeho salatu (special thx to MadCap)
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
co ponechat
Co vyžaduji nejrůznější softy = co neodnímat
http://www.msfn.org/board/index.php?s=3 ... opic=24318
např.:
O&O Defrag
Requires: Event Log
Error: Won't install without it.
Sisoft Sandra
Requires: MDAC
Error: Won't run?
Microsoft Word Viewer 97
Requires: 16-bit Support
Real Player
Required: IE Core
Error: All the "song information" windows won't load HTML content.
XPlite
Required: Fax Driver (fxsocm.inf, fxsocm.dll)?
Error: XPlite will start but the removal process wil fail with an error.
System Restore
Required: PCHealth/Help
Error: System Restore will run but you cannot view any settings.
Norton SystemWorks / Norton utilities
Error: Can't register (because of blank form) and some other forms are blank too at first and take a long time to load in various Norton apps.
Netlimiter
Error: Can't configure network cards which makes program unusable
atd.
http://www.msfn.org/board/index.php?s=3 ... opic=24318
např.:
O&O Defrag
Requires: Event Log
Error: Won't install without it.
Sisoft Sandra
Requires: MDAC
Microsoft Word Viewer 97
Requires: 16-bit Support
Real Player
Error: All the "song information" windows won't load HTML content.
XPlite
Required: Fax Driver (fxsocm.inf, fxsocm.dll)?
Error: XPlite will start but the removal process wil fail with an error.
System Restore
Required: PCHealth/Help
Error: System Restore will run but you cannot view any settings.
Norton SystemWorks / Norton utilities
Error: Can't register (because of blank form) and some other forms are blank too at first and take a long time to load in various Norton apps.
Netlimiter
Error: Can't configure network cards which makes program unusable
atd.