Tuhnutí systému-(černá obrazovka, svítí kontrolka disku)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Zkus spustit Prime95 a nech to běžet třeba přes noc. Mimochodem, jaké máš napětí na pamětech? Máš-li možnost nastavení, dej tam 2,6V.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

co rika smart o disku?

nemas tam nahodou katody? a jaky hodnoty dava zdroj? :)
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MartinFALCON »

Prime95 je myslím v pohodě,¨problém je ale v tom, že bych ani nepoznal jestli prime nějakou chybu našel nebo ne, protože by se to dřív nebo později seklo.Ve speedfanu mě disk ukazuje,že je v poho. Jinak to padá naprosto nepravidelně a nédá se na tom vysledovat žádná souvislost(alespoň já na tom nic nepoznám) Třeba rásno jsem zkoušel od 8:00 do 15:00 hrát doom3 datadisk a nic valilo to v pohodě a ani náznak problému. No a když jsem zapnul počítač teď večer tak to padá každou chvíli.
Hodnoty zdroje ještě zjistím.
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Napětí na pamětech mám 2,5V, zvýšit se nedá. Katody nemám.
Hodnoty zdroje jsou:
L&C Technology INC. model LC-B350ATX Output 350W
+3,3V 28A
+5V 35A
+12V 16A
+5VSB 2A
-5V 0,3A
-12V 0,8A

+5V & +3,3V combined 200W max
+5V & +12V & +3,3V combined 330W max
Total output is 350W max
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Takže jsem tam zase včera zkoušel tu GeForceMX440
a nepadalo to. Před tím jsem ani nemohl skoro nic spustit. Když jsem tam dam tuhle tak bylo vše v poho a počítač valil celej den.
Tak bude to tou grafkou, nebo něčím jiným?
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Takže jsem přišel na další věc, při zapojení počítače začala pípat deska,piplo to 1xDlouze a asi 3x krátce, ale nejsem si jistej co to znamená, díval jsem se do té tabulky co tu máte, ale nevím jakej je výrobce biosu pro tuto desku.
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Tak jsem zjistil, že za ty problémy nemohla grafárna,ale pravděpodobně zdroj. Vydělal jsem všechny komponenty a čeho jsem si nevšiml, napajecí konektor desky byl na několika místech zčernalej, tak jsem to celý vykuchal ven a měl jsem strašný problémy vykutat ten konektor z deskym, konečně když se mě to povedlo tak hmota na konektoru co vede ze zdroje byla totálě zuhelnatělá asi na pěti místech a konektor na desce byl totálně zapečenej popelem a hmotou, takže ta deska a zdroj jsou out. Už by to nešlo zapojit ani náhodou. Zdroj jsem potom rozdělal,ale nebylo v něm nic co by vypadalo nějak podezřele. Deska, kromě toho konektoru vypadá taky zdravě.Vůbec se divím jak to ještě mohlo fungovat tak jak to fungovalo.
No teď by mě zajímalo čím to mohlo být způsobené, špatná deska nebo zdroj??? A jak to bude s reklamací pokud je zdroj koupen někde jinde a deska taky někde jinde?
Dík za odpovědi!
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“