problemy s PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Pavelll
Začátečník
Začátečník

problemy s PC

Příspěvek od Pavelll »

mam problem s asus kt 880 (bios ted 1009 ) +1G ram samsung disk 160G sata leadtek 6600 gt thd procak xp 2600M (2500Mhz) mel jsem 400w ale musel jsem ho vymenit za 350W vsechno v pohode ale po dvou mesicich me ted zacalo pc padat
zkousel jsem testy a vse je najednou nestabilni vzdy po hodine az peti nasleduje samovolny restart nebo se pc vypne vse stejny i bez pretaktovani a s frekvenci 2000Mhz stale pada pritom predtim byl stabilni po dobu 18 hod v prime 95 i v jinej testech i na 2600Mhz ted pada do 8 min v prime95 mam podezreni ze by to mohlo bejt zdrojem ale nevim prosim poradte
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

no zkus dát CPU na default a udělej testy v prime. Jinak záleží, co je to za značku zdroje, ale jestli je to nějakej noname, tak by to jím mohlo být, přeci jen 6600GT a slušně přetaktovanej PC si něco vezmou
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak to vyzkoušej, vypadá to na ten zdroj.Když tak odpoj vše co by mohlo ubírat jako externí i interní věci, modem,tiskárna,TV karta zvukovka atd....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Pavelll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavelll »

JanHavlicek píše:no zkus dát CPU na default a udělej testy v prime. Jinak záleží, co je to za značku zdroje, ale jestli je to nějakej noname, tak by to jím mohlo být, přeci jen 6600GT a slušně přetaktovanej PC si něco vezmou
Ten procak je jak jsem psal i na default 2000Mhz je nestabilni 8minut v prime 95 ale je divny ze to dva mesice jelo naprosto v pohode na 2500Mhz teplota byla max 57 zkousel jsem odpojit cd dvd a spadne taky ale po 30 min mam dojem ze zdroj prestal davat potrebnej proud dnes mam slibenou 450W tak to vyzkousim a dam vedet
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Pavelll píše:
JanHavlicek píše:no zkus dát CPU na default a udělej testy v prime. Jinak záleží, co je to za značku zdroje, ale jestli je to nějakej noname, tak by to jím mohlo být, přeci jen 6600GT a slušně přetaktovanej PC si něco vezmou
Ten procak je jak jsem psal i na default 2000Mhz je nestabilni 8minut v prime 95 ale je divny ze to dva mesice jelo naprosto v pohode na 2500Mhz teplota byla max 57 zkousel jsem odpojit cd dvd a spadne taky ale po 30 min mam dojem ze zdroj prestal davat potrebnej proud dnes mam slibenou 450W tak to vyzkousim a dam vedet

hmm..já bych se podival jeste poradne do biosu jestli jsi nahodou neco nezmenil a tedka ti to nejede tak jak ma.....

se podivej jaky mas napeti na procaku a chipsetu.....jestli treba nejaky napeti nepada moc dolu..
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

problémy s PC se řeší v sekci PC sestavy.

přesun...
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Pavelll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavelll »

Highlander píše:
Pavelll píše: Ten procak je jak jsem psal i na default 2000Mhz je nestabilni 8minut v prime 95 ale je divny ze to dva mesice jelo naprosto v pohode na 2500Mhz teplota byla max 57 zkousel jsem odpojit cd dvd a spadne taky ale po 30 min mam dojem ze zdroj prestal davat potrebnej proud dnes mam slibenou 450W tak to vyzkousim a dam vedet

hmm..já bych se podival jeste poradne do biosu jestli jsi nahodou neco nezmenil a tedka ti to nejede tak jak ma.....

se podivej jaky mas napeti na procaku a chipsetu.....jestli treba nejaky napeti nepada moc dolu..

Tak v biosu to urcite neni ten mam urcite nastavenej dobre a po vcerejsich zkouskach jsem bohuzel nic novýho nezjistil ani s jiným zdrojem bohuzel znova jsem sehnal jen 350W. Ale pri fsb na 166 a nasobic na 14 je to stabilni i s napetim 1.55V po dobu 11 hodin zatim v P95 ale jak zvednu fsb na 200 tak pada i pri nasobici na 11.5 do 30 minut
pameti testovany memtestem a goldmem a pohoda dalsi co me zarazilo te stabilite nepomuze ani zvednuti napeti na procaku s 1.55 na 1.65 1.7 1.75V porad to pada pri 200*12=2400 do minuty ve stejnou dobu coz drive bylo v poho na 2500Mhz pri 1.65V ted jsi o tom mužu nechat jen zdat jeste dnes zkusim vymenit zakladni desku diky za radu
PS (ze by to xpm 2600 nezvladlo se me nechce verit)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pavelll píše:
Tak v biosu to urcite neni ten mam urcite nastavenej dobre a po vcerejsich zkouskach jsem bohuzel nic novýho nezjistil ani s jiným zdrojem bohuzel znova jsem sehnal jen 350W. Ale pri fsb na 166 a nasobic na 14 je to stabilni i s napetim 1.55V po dobu 11 hodin zatim v P95 ale jak zvednu fsb na 200 tak pada i pri nasobici na 11.5 do 30 minut
pameti testovany memtestem a goldmem a pohoda dalsi co me zarazilo te stabilite nepomuze ani zvednuti napeti na procaku s 1.55 na 1.65 1.7 1.75V porad to pada pri 200*12=2400 do minuty ve stejnou dobu coz drive bylo v poho na 2500Mhz pri 1.65V ted jsi o tom mužu nechat jen zdat jeste dnes zkusim vymenit zakladni desku diky za radu
PS (ze by to xpm 2600 nezvladlo se me nechce verit)
To se tu u řešilo v threadu o XPM! Prostě pokud ho přetahuješ z vyšší voltáží tak pak nedá to samé Primestable pozdeji :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Pavelll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavelll »

Dzin píše:
Pavelll píše:

To se tu u řešilo v threadu o XPM! Prostě pokud ho přetahuješ z vyšší
voltáží tak pak nedá to samé Primestable pozdeji :wink:
No akorat ze me jel 2 mesice v pohode napetí 1.65V real 1.58V 2500Mhz teplota max 52 (prime 95 12h) tak to me nepripada prilis moc aby to nevydrzel. No vse bylo v pohode az minulej tyden se zacal sam restartovat a ted da jen 200*11 a ma dost tak jsem doufal ze to nebude procakem navic to da s napetim 1.5V ale pres jakekoliv pridani napeti stale pada a nedostanu se vejs aby to bzlo stabilni no a videl jsem ze tady nekteri do xpm rvali i 1.9 V coy je maso
Pavelll
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavelll »

Tak zdrojem to urcite neni mel jsem tam ted +-400W znackovej zdroj CHill a pada stale plus ted kdyz spadne tak navic nejde zapnout asi 5 min pak vse v pohode mam podezreni na desku ono totiz ani nesviti ta dioda na zakladni desce ale po 5 min zase jede
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“