GeForce4 Ti4400 (Problemy s Direct3D)

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Yo'Sarin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

GeForce4 Ti4400 (Problemy s Direct3D)

Příspěvek od Yo'Sarin »

Zdravim,mam problemy s GF4 Ti4400 - nejak mi hapruje D3D... Konkretne (treba pri OF, Swat 4,...) problikavaji prez obraz ruznobarevne (vetsinou maji stejnou barvu jako bod ve kterem zacinaji) cary a trojuhelniky (viz obr.: http://syndrid.kvalitne.cz/problikavani.jpg ). Takhle to vypada jeste v tom lepsim pripade... Netusim co s tim mam delat. Zkousel jsem DirectX od standardnich ve win XP, pres 9.0b a ted mam 9.0c, detonatory jsem zkousel 30.82, 40.41, 43.51(whql), 44.03 i 71.89. Motherboard je od QDI KuDoz7 v2.0 s VIA KT266A (zkousel jsem drivery 4in1 4.43 a Hyperion 4.56) Momentalni stav je: DirectX 9.0c, ovladace pro GF 44.03 a pro MB Hyperion 4.56. Ted se pri spusteni DXdiagu a testu na D3D zasekne pocitac, naskoci takovej ten krasnej BlueScreen a tim to hasne... :-/
Navic (ve spravci systemu) mi to tvrdi ze GF je na: "Sběrnice PCI 1, zařízení 0, funkce 0"
Dalsi HW:
SoundBlaster 5.1 Live!
Realtek RTL8139 PCi FastEth.
TV karta WinFast DV2000
CPU: AMD athlon 1600+
Jestli nekdo vite co s tim, tak mi prosimvas pomozte... :sad:

//Allatutti - upraven odkaz na obrazek, spatne jse na to koukalo :wink:
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

myslim ze se ti prehriva karta zkus to bez bocnice, nebo zkontroluj teplotu chladice a pameti, pokud mas kartu pretaktovanou dej ji na puvodni takty :roll:
Yo'Sarin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yo'Sarin »

ee, bohuzel to prehrivanim asi nebude - dokonce jsem sundaval vetracek a mazal nanovo pastickou... :'( Pretaktovana nejni a chladic nijak vyrazne netopi... (je fakt ze tam nema moc mista, ale teplota v casu se pohybuje kolem 30 - 35 stupnu, coz neni nijak zly, ne?) Stejne dik moc za pomoc... :)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

pokud jsi pouzival kartu od jinyho vyrobce, doporucuju preinstalovat wokna :roll:
Yo'Sarin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yo'Sarin »

Preinstalovat jako uplne zrusit a nainstalovat znova, nebo jenom opravit instalaci? Opravu uz jsem delal (to kdyz jsem zkousel jak se to tvari na DX 8 (nebo co je to defaultne v XP...)) Navic nechapu proc to behalo (s problemama ale behalo), ale po kombinovani ovladacu to ten pocitac totalne zbori... :-/ (no ted, jak to vidim napsane, tak to celkem chapu :) ) Nemuze byt problem nekde v BIOSu? Ale fakt je ze ani po resetu CMOSky se to nijak nezlepsuje... :(
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

zkusil bych format a instal windows nanovo :oops:
Yo'Sarin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yo'Sarin »

No tebuch... instalovat vsechny programy zase nanovo... :( Neco min radikalniho by neproslo? :'( No, ono mi stejne asi nic moc jinyho nezbude - jeste zkusim vratit ty predchozi ovladace, pripadne znova ty DirectX...
Mimochodem, kdyz to ve hrach jakz/takz fungovalo, tak DxDiag behal v pohode, az na D3D 7 - tam vzdycky probliklo bile okno a pak naskocila rotujici zelenocerna krychle ktera sem tam problikavala cervenejma flickama... u D3D8 a 9 to jelo v pohode...
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Pokud si resetoval CMOSku, zkousel secky ovladace a neprehriva se to. Tak jak rikal Allatutti, to musi byt jedine ve Winu.
Bud muzes chybu odstranit sam, jenze na to neprijdes (ja bych na to taky neprisel)
A nebo reinstal (format a install), neni to tak strasny, data zalohujes a je dobry nemit moc programu, pak to strasne zatezuje RAMky (ne kdyz to upravis pres msconfig) a je v tom strasny bordel.
Ale to je jen muj osobni nazor :roll:
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

taky bych přeinstaloval okna jak ti radí a ještě se tě zeptám první PCI sběrnici pod AGP máš volnou nebo tam je něco (třreba ten LIVe!)
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Yo'Sarin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yo'Sarin »

V prvnim PCI mam TV kartu...
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

No to by snad melo by jedno ne? AGP nema s PCI sned nic spolecnyho, maximalne muze prvni slot sdilet IRQ s AGP slotem, ale muzes to zkusit, TV tuner dej jinam (nejlepe do slotu uplne dole) a uvidi se.
To ze spravce zarizeni ukazuje ze je GK na PCI1, zarizeni0, fce0 je uplne normalni.
Yo'Sarin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yo'Sarin »

Fine, asi zkusim presunuti teho WinFastu... Tej reinstalaci Woken se budu vyhybat jak cert krizi... :-/ prece jen - preinstalovavat je 2x za mesic je na me trosku moc... :'(
Yo'Sarin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yo'Sarin »

tak - spatna zprava -> presunuti tuneru nikam nevedlo... :( Nicmene se mi povedlo zajistit, aby se pocitac pri nabehnuti D3D neresetoval / nezasekl. (to bylo zavineny ovladacem) Jeste pridavam link na obrazek (http://syndrid.kvalitne.cz/DirectX.jpg) jak to vypada pri testu na D3D 7 (D3D8 a 9 probihaji v pohode) Diky mym zpomalenym reakcim se mi podarilo s printscreenem v ruce ulovit jen maly "problik", pri testu se objevuji i fleky daleko vetsi a vzdy probliknou jen na zlomek vteriny...[/url]
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“