Gigabyte K8N Pro (nF3 150) - problem s RAID

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
kalich
Nováček
Nováček

Gigabyte K8N Pro (nF3 150) - problem s RAID

Příspěvek od kalich »

Zdravím,
Předem se omlouvám, ale odpověd na mou otazkujsem tu nenasel, jen podobne...

Mam zakladni desku od Gigabyte GA-K8N Pro
Mam disky WD SATA 40GB se systemem XP home
a potom 2x WD ATA 160JB, ktere jsem zapojil do RAIDU 0
chtel jsem na nich mit system se vsim vsudy, a delat si pravidelne zalohy vytvarenim imageů , ktere bych mel na SATA disku.

Ovsem, po na zacatku instalace windows na tomto Raidu, se vyskytla chyba 18 radka 1742 ... zde na foru popisovana. Stahl jsem nejnovejsi ATA raid driver, podle manualu ho mrsknul na disketu. widows opet zadny disk nenasel, tak jsem specifikoval a kdyz jsem dal zvolit ovladac pro XP zahlasilo to:
<b>
Soubor \WINXP\iteraid.sys způsobil neočekávanou chbu <18> na řádku 2108 v d:\XPSP1\base\boot\setup\oemdisk.c

Pokračujte......
</b>

nevim jak se z toho dostat...kdyz jsem tedy nabootoval do systemu co mam na SATA disku, a nainstaloval z te diskety ovladace na ten RAID rucne pres pridat novy hardware, vsechno v poradku funguje, udelal jsem si particion, a je to... ale potrebuji tam nainstalovat system...
a vubec netusim kde je zavada... :(
tak jestli nemuzete nekdo pomoci... pls

tento prispevek: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6910
me nepomohl, protoze podle me je to trosku jiny typ problemu...
Zkousel jsem i fyzicky odpojit SATA disk, ale stale to same...disketa musi byt v oradku, kdyz jsem z ni instaloval ovladac primo ve windows...
diky moc na radu
kalich
Naposledy upravil(a) kalich dne pon 25. dub 2005, 13:26, celkem upraveno 3 x.
My PC: CPU: AMD Athlon 64 3200 MB: Gigabyte GA-K8N-Pro - nForce3 150 RAM: 2x512 MB Corsair 400 MHz VGA: Hercules 3D Prophet 9800 XT Classic 256MB HDD: 2x WD 160GB ATA @RAID 0; 1x WD Raptor 40GB SATA Mechaniky: LITE-ON LDW-451S TV karta: Case: Middletower ATX EuroCaseZdroj: Fortron 350W Monitor: OS: Win XP SP2 Cz[/b]
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Jaký Service Pack obsahuje instalačka winů ? Zkus tam hodit přímo SP2 a zkusit to s tím ( http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16738 )
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
kalich
Nováček
Nováček

problem vyřešen

Příspěvek od kalich »

Zdravím,

Tak jsem na to přišel. Nelze postupovat podle přiloženeho manualu, chyba je na strane GB. je treba z instalacniho CD spustit soubor Bootprv/gigaraid.exe , ktery vytvoří disketu, s kterou už se ovladač v pohodě nainstaluje...
no more manuals :) 8-)
My PC: CPU: AMD Athlon 64 3200 MB: Gigabyte GA-K8N-Pro - nForce3 150 RAM: 2x512 MB Corsair 400 MHz VGA: Hercules 3D Prophet 9800 XT Classic 256MB HDD: 2x WD 160GB ATA @RAID 0; 1x WD Raptor 40GB SATA Mechaniky: LITE-ON LDW-451S TV karta: Case: Middletower ATX EuroCaseZdroj: Fortron 350W Monitor: OS: Win XP SP2 Cz[/b]
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“