Udělal jsem chybu s instalací ventilátorů do sestavy?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Udělal jsem chybu s instalací ventilátorů do sestavy?

Příspěvek od HAL9000 »

Tak nevím, co mám dělat, jestli je to standard, nebo to jde nějak "vylepšit". Koupil jsem holce PC, která si "stěžuje", že PC trochu hučí jak klimatizace :sad: - nechal jsem jí do case namontovat 2 fany - 1 dopředu druhý dozadu, vpředu vůbec nevím co je to zač a kolik má otáček ( byl součástí case ), dozadu jsem přikoupil fan s 1500 otáčkami 19 dB ( dle specifikace ) - nevím co tam vlastně hučí :oops: - jestli ty dva fany včetně zdroje ( Fortron 350W ), nebo něco jiného - ale je tam už jen Winchester s boxem a Leadtek 6600GT

Mám to radši nechat, nebo je lepší zkusit

a) ventilátor vpředu odpojit, nechat jen zadní
b) koupit speed fan control s regulací otáček tří ventilátorů do 5,25 pozice za pětikilo ? - půjdou na to zapojit ty 2 kusy + třetí od zdroje nebo jinak? je to jednoduché zapojit pro laika dle návodu, nebo si to nechat namontovat ?

To PC s Athlonem 64 3000+ snad 1500 otáček či více nepotřebuje, nestačilo by 500 -700 ?
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HAL9000 »

Zapomněl jsem - oba fany jsou 92 mm
sidbin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sidbin »

no zkus je vsechny odpojit a pripojovat a poslouchat ktery huci nejvic
nebo je hod na 5V a budes mit klid

a tohole je spatna sekce --presunte to nekdo
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam" :lol:
vysemnesmite.cz
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

nemusíš je odpojovat stačí je zastvit rukou a uvidíš kterej dělá randál
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

jj takhle sme ot taky zjistoval... za chodu kdyz kazdej vetrak na stredu zastavis rukou na par vterin tak se nic nemuze stat...
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Hold ten box asi taky nebude nejtizsi...

2 mods: Presunte to pls do chlazeni... :-D

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

primlouvam se za prstoměr...

a taky se přimlouvam za to, aby presun mezi sekcemi řešili jen modi, už me unavuje videt v kazdym druhym postu věty typu
"tohle bude lock Smile "
"prosim o presun do sekce XY"
"SD"
je to smesny, tolik OT

//Stoobi - přesunuto - a prosím nechte toho OT...já si sám snad všimnu, že to není adekvátní sekce...:)
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

no poskusaj, ktory huca najviac, zan kup nejaky iny a bud to napajaj z 5V alebo skus zapojit odpory 16-32Ohm ja davam. no a ak by si aj regulator kupoval, tak donho kludne mozes zapojit aj viac vetrakov do 1 konektoru, staci si vyrobit rozbocku na viac vetrakov, akurat ze ich budes regulovat spolu.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

martin850 píše:no poskusaj, ktory huca najviac, zan kup nejaky iny a bud to napajaj z 5V alebo skus zapojit odpory 16-32Ohm ja davam. no a ak by si aj regulator kupoval, tak donho kludne mozes zapojit aj viac vetrakov do 1 konektoru, staci si vyrobit rozbocku na viac vetrakov, akurat ze ich budes regulovat spolu.
...a není 5V málo? dle mě je ideální 7V...
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

7V je spatny pro nektery zdroje... obecne to neni nic dobryho... a 5V by melo stacit ...
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...já bych se toho nebál, vzhledem ke velmi malému odebíranému proudu...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Co se týče zapojení větráku na 7V, o tomu tu bylo napsáno dost. Nejde o to, že by to byl technicky problém. Jen nesmí nastat zkrat. Více vám vysvětlí funkce Hledat.

2 Honny a sidbin : Moderátoři snad sami dokáží posoudit a poznat, že to je špatná sekce i bez vašich zbytečných doporučení. Až na to někdo z nás narazí, tak pokud uzná za vhodné, tak to přesune. Ale vy s tím nic nenaděláte, tak nevím, jaký mají tyhle fráze typu "přesuňte to někdo" význam. Pokud k tomu něco máte, tak SZ.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“