Nazdar lidičky mám dotaz nemužete mi někdo napsat jak mám správně (návod) nainstalovat posledni firmware do LG-4163B.
V počitačích jsem začátečník, sice jsem stáhnul si novej firmware z netu s označením 104 ale návod jak se to má naintalovat je v angličtině a moje angličtina je hodně mizerná.
Moc by mi to pomohlo dík.
PS.: jak se vypaluje nd DVD-RAM prej to jde v INCD v Neru ale nevím, jak to mám vypalovat.
Please help me.
Návod na nainstalování firmware do LG-4163B
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- rebls
- Nováček

-
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Precti si toto:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Je to jednodussi zpusob nez to delat rucne. Stahnes si takovy programek a on ti automaticky stahne nejnovejsi firmware podle tvoji mechaniky a hned to flashne.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Je to jednodussi zpusob nez to delat rucne. Stahnes si takovy programek a on ti automaticky stahne nejnovejsi firmware podle tvoji mechaniky a hned to flashne.
- Max Casper
- Začátečník

Já osobně to radši dělám ručně, takže:
1. Mechaniku zapoj jako "master" na sekundární řadič. Žádná jiná mechanika nesmí být na tomhle řadiči zapojená. Jumper musí být v poloze "master".
2. Ukonči všechny aplikace na pozadí (screen saver, antivirus atd.)
3. Zkontroluj, zda nemáš v mechanice vložené nějaké CD.
4. Spusť "GSA4163A104.EXE". Klikni na červené tlačítko "UPDATE".
5. Až bude hotovo, tak se objeví nápis "Firmware Update Complete" a tlačítko zezelená.
6. Pak to zrestartuj a je vymalováno.
Co se DVD RAM týče, tak v "tento počítač" klikneš pravým myšítkem na ikonu vypalovačky a vybereš "InCD formát". V "rozšířené" vybereš systém souborů, např. UDF 2.50 a naformátuješ.
Pak s tím diskem pracuješ jako s HDD. Kopíruješ na něj data třeba z Total Commanderu. Vypalovacího programu netřeba.
//edit: Nemusels zakládat novej thread, otázku si klidně mohl položit v tvém původním
: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=36770
1. Mechaniku zapoj jako "master" na sekundární řadič. Žádná jiná mechanika nesmí být na tomhle řadiči zapojená. Jumper musí být v poloze "master".
2. Ukonči všechny aplikace na pozadí (screen saver, antivirus atd.)
3. Zkontroluj, zda nemáš v mechanice vložené nějaké CD.
4. Spusť "GSA4163A104.EXE". Klikni na červené tlačítko "UPDATE".
5. Až bude hotovo, tak se objeví nápis "Firmware Update Complete" a tlačítko zezelená.
6. Pak to zrestartuj a je vymalováno.
Co se DVD RAM týče, tak v "tento počítač" klikneš pravým myšítkem na ikonu vypalovačky a vybereš "InCD formát". V "rozšířené" vybereš systém souborů, např. UDF 2.50 a naformátuješ.
Pak s tím diskem pracuješ jako s HDD. Kopíruješ na něj data třeba z Total Commanderu. Vypalovacího programu netřeba.
//edit: Nemusels zakládat novej thread, otázku si klidně mohl položit v tvém původním
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- laginoo
- Začátečník

ja jsem ji flesnul primo na ostro s tim GSA4163A104.EXE. Jako master ji mam ale mam k ni pripojenou na stejne kablu jeste obyc. vypalovacku. Ale pry se to ma delat tak ze se ma vse vypnou a ma byt pripojena jako jededina na mastru.
Co se DVD RAM tyce tak se muze ale nemusi formatovat pres InCD(!!!!!!!!!),protoze DVD RAM se chova jako dalsi HDD tak se da formatovat primo ve win a to do FAT32 a pak na nem funguje vse co na HDD (scandisk, defragmentace) a kopirovani funguje taky jen pretazenim souboru.
Pozn.: Formatnuty DVD RAM v InCD funguje plne jen v kompu s timto programem. Kdezdo formatnute DVD RAM primo ve win do fat32 funguje plne v kazdem kompu s DVD RAM(cteni,zapis) bez nutnosti nejakeho blbeho InCD. Ozkouseno ve win xp pro sp2
Co se DVD RAM tyce tak se muze ale nemusi formatovat pres InCD(!!!!!!!!!),protoze DVD RAM se chova jako dalsi HDD tak se da formatovat primo ve win a to do FAT32 a pak na nem funguje vse co na HDD (scandisk, defragmentace) a kopirovani funguje taky jen pretazenim souboru.
Pozn.: Formatnuty DVD RAM v InCD funguje plne jen v kompu s timto programem. Kdezdo formatnute DVD RAM primo ve win do fat32 funguje plne v kazdem kompu s DVD RAM(cteni,zapis) bez nutnosti nejakeho blbeho InCD. Ozkouseno ve win xp pro sp2