ktore adresare su zbytocne v XP ?
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- van Bellen
- Začátečník

ktore adresare su zbytocne v XP ?
chcem sa opytat ktore adresare mozno zmazat..napr LastGood(180mb) a LastGood.Tmp(15mb)? nie su ti len nejake zalohy pri instalacii?
- Shit
- Odborník PCT

Re: ktore adresare su zbytocne v XP ?
Tam se ukládají minulé verze driverů - platí pro WXP a WXPSP1 (u WXPSP2 je to řešeno asi už jinak, tam to tyto adresáře nedělá).van Bellen píše:nie su ti len nejake zalohy pri instalacii?
- van Bellen
- Začátečník

- ElCon
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

no já jsem zastáncem dvou oddílů ==> na C: vubec nelezu (nevim, co tam mám co pohledávat), jen čistím a zálohuju
Znam jednoho cloveka, co hodne rad chodi do program files a maze co se mu nelibi a pak se divi, co mu to dela za blbosti
Znam jednoho cloveka, co hodne rad chodi do program files a maze co se mu nelibi a pak se divi, co mu to dela za blbosti
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- van Bellen
- Začátečník

ja mam C:\ o velkosti 5GB ...mal som 1,2GB volneho to sa mi zda v pohode..momentalne mam 600mb to sa mi zda uz malo...raz za mesiac by bolo dobre precistit a zmazat co tam nemusi byt..doteraz som mazal len temp,downloaded install a v dokumentoch subory z internetu...
-co je to ten PREFETCH?
-a ServicePackFiles? nie je to len zaloha ktora sa vytvorila pri instalacii SP?ma to 280mb.
-co je to ten PREFETCH?
-a ServicePackFiles? nie je to len zaloha ktora sa vytvorila pri instalacii SP?ma to 280mb.
- zombux
- Odborník PCT

do PREFETCH se ukládají informace o spouštěných souborech, nějak to pomáhá optimalizovat jejich přístí spouštění, ale všude na netu se doporučuje to jednou za čas promazat, protože to brzdí.
SERVICEPACKFILES jsou opravdu zálohy po SP, můžeš to smazat, je to třeba kdybys chtěl odinstalovat SP.
SERVICEPACKFILES jsou opravdu zálohy po SP, můžeš to smazat, je to třeba kdybys chtěl odinstalovat SP.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- van Bellen
- Začátečník

tak som zmazal tu zalohu service pack..odinstalovavat to nebudem ked tak asi preinstalujem okna.
este sa chcem opytat na tieto adresare:Microsoft.NET to sa vytvorilo pri instalacii net framework1.1....RegisteredPackages ten sa mi zda tiez ako nejaka zaloha..
//edit: este mozno Internet Logs (mozno zbytocnych 50mb)
este sa chcem opytat na tieto adresare:Microsoft.NET to sa vytvorilo pri instalacii net framework1.1....RegisteredPackages ten sa mi zda tiez ako nejaka zaloha..
//edit: este mozno Internet Logs (mozno zbytocnych 50mb)
- van Bellen
- Začátečník

- Maxtor
- Začátečník

-
V adresáři Windows muzes smazat "Driver Cache". Jsou v něm zálohy ovladačů a pokud tam nebude tak se jen pri instalaci nejakejch default ovladacu budou okna ptát na Win install CD.
To samé platí pro obsah adresáře "Windows\System32\dllcache".
To samé platí pro obsah adresáře "Windows\ServicePackFiles". Tam se akorat budou ptat na bali service paku. (plati pro zvlast instalovany sp)
To samé platí pro obsah adresáře "Windows\System32\dllcache".
To samé platí pro obsah adresáře "Windows\ServicePackFiles". Tam se akorat budou ptat na bali service paku. (plati pro zvlast instalovany sp)
- van Bellen
- Začátečník

- Maxtor
- Začátečník

-
- van Bellen
- Začátečník

- Maxtor
- Začátečník

-
- van Bellen
- Začátečník

- van Bellen
- Začátečník

- zombux
- Odborník PCT

člověče... použij na tohle nějakej tweaker, jako třeba XPLite. první je dllcache, to jde smazat pokud ti PC jede spolehlivě a stabilně a nehodláš měnit ovladače, ale nejsem si jist jestli to jde promazat celý. to druhý je myslím bezpečný smazat, ale zase, proč to dělat ručně když to jde tweakerem a bez rizika že si pod rukama odpálíš systémvan Bellen píše:po dlhej dobe sa vraciam k tomu problemu..teraz uz mam winXP+sp2...
-teraz mam uz aj ten adresar " Windows\System32\dllcache " ale jeho obsah ma cez 400mb -je to bezpecne ho zmazat?
-pri instalacii updatov sa narobili (skryte) adresare NtUninstallKBxxxxx..moze sa to zmazat?
ignorelist: kremrole a dezoláti