Gigabyte K8NF-9 (nF4 Ultra) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
nismo
Nováček
Nováček

Příspěvek od nismo »

S tou teplotou si myslel asi teplotu čipsetu že :-D , měřim ji speedfanem
Athlon 64 3000+,WinFast GF 6600, 2x 256 MB RAM Transcend 400MHz ,WD 160GB,MB Gigabyte K8NF9
Kepson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepson »

Nevíte někdo jak se s K8N Ultra-9 dostanu do rozšířenýho, nebo skrytýho nastavení biosu? Myslím, že se tady o om někdo už zmińoval, ale nemoh sem to najít. Díky moc
Nevím, stroje ovládají mou mysl.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kepson píše:Nevíte někdo jak se s K8N Ultra-9 dostanu do rozšířenýho, nebo skrytýho nastavení biosu? Myslím, že se tady o om někdo už zmińoval, ale nemoh sem to najít. Díky moc
Gigabyte moc neznám :( , ale zkus Ctrl+F1.
lll
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lll »

Pojedou tyhle paměti Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5 na tehle desce, když podporuje pouze DDR SDRAM PC3200, Dual DDR ???

Díky.
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

lll píše:Pojedou tyhle paměti Kingmax DIMM 512MB DDR 433MHz CL2.5 na tehle desce, když podporuje pouze DDR SDRAM PC3200, Dual DDR ???
Měly by. Chodí na tom i o trochu větší šmejdy, třeba moje kombinace V-Data a AML.
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
ksatria
Nováček
Nováček

teplota a hluk

Příspěvek od ksatria »

Ahoj, tak další pokrok, konečně mi zbylo trochu času a tak jsem po flash biosu na F3 opět naistaloval EasyTune 5 a světe div se nastavování větřáků dle teploty už šlape. Dokonce po uložení nastavení v EasyTune 5 se pravděpodobně upravilo stejným způsobem nastavení SmartFan v biosu desky a ET5 již není třeba vůbec pouštět a větřáček na CPU šlape přesně podle nastavení teplot tak jak má. F3 bios tedy plně zprovozňuje EasyTune 5 (pod F2 mi nešly regulovat točky BOX) a myslím že přidává a rozšiřuje nějaký položky do BIOSu (děličky RAM atd.) Jinak jsem do bedny pod zdroj přihodil AC Arctic Fan 3 TC a teploty i při CPU boxu staženým na cca 2000 ot/min a plné noční kalbě max. u CPU 38 st a chipset pasiv 71 st takže spokojenost s teplotou i hlukem (i když na hluku by se dalo ještě dost co vylepšovat :-D )
Winchester 3000+, Gigabyte K8N Ultra-9, 2*512 MB Samsung cl 2,5, MSI GF NX6600 128VTD Diamond@GT, 120GB UATA/8MB Samsung
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Měření teploty chipsetu je divné, SpeedFan mi taky pořád ukazuje 71-72 stupnů a přitom teplota chladiče kolísá mezi 40-55 stupni. Kdo ví, co čte vlastně za čidlo. Tím bych se vůbec neznepokojoval.
i7-920, Gf 8800GTS, 6GB RAMěti, hodně disků, videokarta, joypad, Nintendo DSi, Nintendo Wii, XBox360.
ksatria
Nováček
Nováček

teplota chipsetu

Příspěvek od ksatria »

Teplotu jsem vyřešil následovně - stačilo přihodit pod zdroj AC arctic Fan 3 TC (zdroj 12cm vrtule dolů) a teploty šly krásně dolů /zdroj to vyloženě nestíhal brat/. Pasiv při normální práci 67 st. a full kalba max. 71 st. - pohoda
(CPU max. 38 st.)
Winchester 3000+, Gigabyte K8N Ultra-9, 2*512 MB Samsung cl 2,5, MSI GF NX6600 128VTD Diamond@GT, 120GB UATA/8MB Samsung
Kepson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kepson »

2 Ksatria: Mám to vyřešený podobně jako ty a mám aji podobný teploty jako ty, ale stejně se mi ta teplota toho chipsetu zdá docela vysoko ne?
Nevím, stroje ovládají mou mysl.
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

Tak vidim podle bohaté diskuze, že na mojí K8NXP-9 je ten fučák na čipsetu namístě. Už jsem slintal po pasivu, co je třeba na tom vašem diskutovaném MB. Asi budu muset oproti vám oželet u mojeho umlčení toho větráku, protože na třetím čidle mám běžně kolem 70 stupňů. No nic, asi mi Gigabajti chtěli ušetřit práci s výměnou za pasiv (a pak zpátky) :x
zizi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zizi »

Ja uz mam K8N pres dva mesice .Teplota chipsetu je porad 70-72 stupnu.
Ale nevypada nestabilne.
Tak to zatim vubec neresim.
Zizi
C2D E8200 2,66@4 GHz (1,3V) / Gigabyte P35-DS4 rev. 2.0 / 2 x 2 GB DDR2 A-DATA Extreme / HD 4850 512 MB c720/m2200 /
Seagate SATA 500 GB + WD2500KS 250 GB + Samsung 750 GB / DVD-RW LG 4163 / HP DJ 845 C
3DmarkVantage - 8500
lll
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lll »

nemáte někdo zkušnosti s instalací ovladaču k sata disku seagate při instalaci winXP, jak se mačká F6, nikde je pořád nemůžu najít..., z kama jste je vzali vy?????

Dík
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

lll píše:nemáte někdo zkušnosti s instalací ovladaču k sata disku seagate při instalaci winXP, jak se mačká F6, nikde je pořád nemůžu najít..., z kama jste je vzali vy?????

Dík
sice mam jinou desku, ale ja jsem to mel na diskete, nebo to muzes mit na CD co si dostal k maticni a musis si je zkopirovat na disketu a pak ti to pujde :wink:
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Jojo, je to tak. Nabootuj z CDčka dodávaného k desce a tam ti to vytvoří disketu s driverama.
lll
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lll »

ten disk se mi vůbec neukáže v biosu, jak to mám nastavit???
kenjo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenjo »

upss :D
---------- ASUS A8JN-4P008 ----------
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

teplotu jsem měřil externím termočidlem, a pasiv měl 59-61 stupňů. Speedfan naměřené teploty jsou 69-71C. "FSB" mi jede 260. Podle mne naměřené teploty odpovídají-pasiv už je nepříjemně teplej. Mmj. jsem vyměnil žvejkačku za AC Silver, a teplota se nezměnila. Btw žvejkačka je nějakej bordel, co nepustí lihem-tj. z pasivu ředidlem a z die jsem to nahřál fanem a odloupal.
nismo
Nováček
Nováček

Příspěvek od nismo »

Jaký náte zkušenosti s Biosem F4?
Athlon 64 3000+,WinFast GF 6600, 2x 256 MB RAM Transcend 400MHz ,WD 160GB,MB Gigabyte K8NF9
ksatria
Nováček
Nováček

OC

Příspěvek od ksatria »

Mám problem s taktováním na fošně Gigabyte K8N Ultra-9, po zvýšení FSB v BIOSU mi to hodí při startu před detekcí IDE tuhle hlášku:
"Over CPU clock frequency 220 MHz
If system hang on over clocking
Please press Delete key before over clock and into CMOS setup"

Při FSB 210 pc ještě jede dál a funguje, ale od FSB 215 to u této hlášky při startu vytuhne.

Mám odzkoušený změny HT (3x, 4x), děličky pamětí (133, 150, 166), ostatní nastavení prokontrolovaný v BIOSu (frekvence PCIE apod. lock na default frekvencích, nastavení napětí default) všechny teploty v normě a nic nepomáhá. Můžete mi někdo poradit co mám ještě vyzkoušet? Více useru tehle fošny ji provozuje s winchestrem 3000+ kolem FSB 260, takže by to mělo jít.

Napadají mě paměti - Samsung 2x512 MB DDR400 CL 2,5, ale zase to nejsou až takový šitky a při nastavení děličky na 133 by těch FSB 220 snad ještě měli zkousnout.

Ještě jsem zkoušel OC pod win xp pomocí EasyTune 5 a dokopal jsem ho až na 265 FSB, ale i přes save si po restartu nastavení OC nepamatuje a jede na default, takže tudy cesta nevede. :x
ksatria
Nováček
Nováček

teplota pasivu

Příspěvek od ksatria »

Ten arctic mám pořád pod zdrojem /vytahování hot air ven/, nad ten pasiv SB jsem šoupnul nepoužitý noname 8cm větřák z bočnice – při 12V jede od oka tak na 4000 ot/min /a fouká jak fén včetně zvukové kulisy ;o)/, dal sem ho na 5V a odhaduju točky tak na 1000 ot/min /není slyšet a ofuk stačí/ a že by se nerozjel nehrozí - dával jsem ho tam proto, že jak jsou hice, tak při kalbách začal pasiv ukazovat teplotu až 85 st. /čidlo bedny/, což mě trošku znervozňovalo – ve speedfanu to ukazovalo pořád 70-71 st. /což je default a asi je to na to stavěný/ tak si potom vyber. Teď s tím novým větřákem čidlo bedny ukazuje 60-65 st. a speedfan svých stabil 70-71st., takže jsem hned klidnější. Vedlejším efektem je to, že už je teplota pasivu absolutně nezávislá na nepřímým ofuku box chladiče a tak ho mám stažený na 2000 ot/min. a ani o něm nevím. Nejhlučnější je teď grafika, ale je to v normě – sice jsem chvíli spekuloval nad výměnou za pasiv grafičku, ale svým výkonem mě zatím přesvědčila abych si ji nechal, takže pokud se nebude zhoršovat tak zůstane. :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“