Chlazení??

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
pyty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Chlazení??

Příspěvek od pyty »

Poraďte.Mám dva týdny staré PC.Když je v zátěži (games), tak po hodince se začne sekat.tak na cca.10sec.po té hodince se to dále opakuje po cca.5min. Vysledoval jsem, že se to dějě, když teplota cpu,vga je kolem 41°C (na displeji!!).myslím, že ale tato teplota je dosta nízká na zamrazení né?Po odejmutí levého deklu skříně můžu zatěžovat celý den a nic se neseká (teplota okolo 35°C).Mám a64box,k8n neo3(754),nx6200-td 128e,case se 400W.Další přídavné větráky nejsou.myslíte, že je to na nich?Nebo co je špatné.díky moc za odpovědi.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Je mozne, ze to to cidlo ukazuje jinou teplotu nez na cpu.. co mas za case..?, nebo ten panel, co tam mas..
Podle me ti to ukazuje teplotu v case..
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

jo hod sem jakou mas case... urcite to bude nakej pridavnej fan chtit...
pokud ti zamrza mozna to bude ochrana CPU pri velky teplote...
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

než na displey bych se raději podíval po té hodině hraní, jak se to začne sekat, na teplotu do BIOSu, případně nějakém programu pod WIN, který hlídá teplotu CPU a můžeš se dívat v reálném čase, jak ti teplota roste nebo klesá.

je taky možné, že mám špatně nasazený chladič na CPU, zkontroluj si to :wink:
hardlorenz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardlorenz »

Myslim si že ten displej ukazuje teplotu v case, a 41° je už dost, to ti pak procik takhle teplym vzduchem neuchladi. Doporučuju udělat trochu pruvan v case.Nejlepe jeden nasavaci a jeden vyfuk pod zdrojem. Ale samozřejmě zalezi na tom jakou konkretne case mas. Zkus sehnat odkaz.
P4 2,8GHz/800/1MB, MSI 848P Neo-V, 1GB DDR 400 (cl 2,5) Kingston, Leadtek 7600 GT AGP (600/1500MHz) Aquamark 56000, HDD PATA Samsung 80GB + Hitachi 160GB, DVD/RW+- Pioneer, SB Live! 5.1, 2x80mm CoolerMaster 7V, 2x80mm AC, Zdroj 350W 12cm FAN

NOTEBOOK: ASUS A6M
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

hardlorenz - spravna poznamka :)
Vetsina lidi zije v bludu, ze ta druha teplota je teplota NB (pripadne SB u AMD64) - realita je ta, ze je to cidlo, casto umistene na nejstudenejsim miste PCB mainboardu - kuprikladu u Epoxu 8RDA+ je to cidlo umisteno na spodku mainboardu vedle posledniho PCI slotu dole - ale vlevo - dal od SB :lol:
Kazdemu musi byt jasne, ze v tomto miste je teplota v case nejmensi :)
Na DFI LP B mainboardu je ono cidlo alespon umisteno relativne (relativita povzbouzi :lol: ) blizko SB:
http://ax2.old-cans.com/s.php?p=badthin ... 8&d=1&v=v2
(ta tmave-zluta vyssi soucastka s 2 nozickami na leve 1/4 fotky uprostred :razz: )

...a ukazuje mi celkem stabilne pres 40C...

Na fanless kejsu to asi neni nic neobvykleho a diky vodnimu chlazeni se nic neseka, ale popravde receno se mi take moc nelibi fakt, ze je tam casto i 45C... :oops:

Chystam nejake zmeny, ono za to muze take dost disk, ty 250G se dost hreji, mno... :(

Ad. tema - sekani je jadnoznacne teplotou, cize doporucuji lepsi chlazeni, end of story. Nejake to vetrani (alespon pasivni - ja mam 3 102mm diry dole v case a case na 4cm mekkych (vibrace) nozkach, jednu 92mm diru na hore kejsu:
http://ax2.old-cans.com/s.php?p=wc&id=94&c=8&d=1&v=v2
...a i tu 80mm diru ze zadu proste prevrtanou na diru a ne jen na zebravani:
http://ax2.old-cans.com/s.php?p=wc&id=78&c=8&d=1&v=v2
...plus vsechny PCI sloty otevrene :wink: ) byt proste musi, no :oops:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
pyty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

typ case

Příspěvek od pyty »

Skrin je EuroCase 5442...no zkusim ten bios..
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. hlavne.. ta by mela umet zobrazit ty teploty 3, ne...?
hardlorenz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardlorenz »

Koukal jsem na obrazky tyhle skrine co jsou na czechcomputer a v pohode tam vrazis dva pridavny vetrone. Je tam napsano ze displej zobrazuje tri teploty, ale nemam poneti jak tam jsou vyvedeny cidla nebo odkud ty teploty ziskava. Jinak ta skrin je dost prostorna takze by nemeli byt problemy s teplotou.
P4 2,8GHz/800/1MB, MSI 848P Neo-V, 1GB DDR 400 (cl 2,5) Kingston, Leadtek 7600 GT AGP (600/1500MHz) Aquamark 56000, HDD PATA Samsung 80GB + Hitachi 160GB, DVD/RW+- Pioneer, SB Live! 5.1, 2x80mm CoolerMaster 7V, 2x80mm AC, Zdroj 350W 12cm FAN

NOTEBOOK: ASUS A6M
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“