Textový LCD displej

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

v Pa to zkusim u kamose.. snad jeste dnes/zitra premerim... a jinak jsem mel na tom predtim LPT tiskarnu, ale ta je komlet odinstalovana aby to nehaprovalo (=neblblo :D )...
ze by uplne odesel LPT port bych vyloucil, protoze se ten display pri spusteni JaLCD aspon zmeni na uplne prazdny (ne vypnuty, jsou videt matice). Tedy jedine ze by LPT port odesel jen tak napul, je to mozne?
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Zafod
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zafod »

Jak uz jsem psal mel jsem BNAPROSTO STEJNY problem pri zapnuti JaLCD mi zmizeli prvni radek ktery predtim svitil jako test ale jinak nic tiskarna na tom portu behala a kdyz jsem koupil lpt porty na karte do PCI tak to stejne nechodilo a tak jsem ho nakonec prodal kamosovi
a ze by LPT odeslo jenom na pul to se mi nezna protoze jinak by nesvitl ten "testovaci radek"
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím vesmírem si nejsem tak jistý.
A. Einstein
----------------
Linux forever
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Zafod píše:Jak uz jsem psal mel jsem BNAPROSTO STEJNY problem pri zapnuti JaLCD mi zmizeli prvni radek ktery predtim svitil jako test ale jinak nic tiskarna na tom portu behala a kdyz jsem koupil lpt porty na karte do PCI tak to stejne nechodilo a tak jsem ho nakonec prodal kamosovi
a ze by LPT odeslo jenom na pul to se mi nezna protoze jinak by nesvitl ten "testovaci radek"
ale svitil, ten radek sviti ikdyz to neni zapojene v LPT :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Že při zapnutí JaLCDs zmizel testovací obrazec je normální, řadič displeje "něco" kabelem dostal a připravil se na příjem dat. Tady bych hledal chybu spíš v softwaru.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

No zkus to u kámoše a pak se uvidí... :)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Mám to!! Heureka!
Supr, tak jsem mel prohozeny pin 4 a 5 na LCD :) Ale pekny je ze si toho tu fakt nikdo nevsiml.. a to to kontrolovalo tak 10 lidi (i s lidma na ICQ) no co dodat, chyba byla zase mezi zidli a klavesnici :D

No ale stejnak MOC VAM DEKUJI !! Alespon za podrzeni ze stranky psychicke!

Dale mam mensi problemy s JaLCD, vice zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?p=6680845
dzungales
Začátečník
Začátečník

preco?

Příspěvek od dzungales »

mam jednu otazku:Aj vam sa tak zahrieva ten lcd displej?lebo mne ano,ja som to tam namontoval bez trimra,svieti mi to asi defaultne a tym sa to zahrieva?je to mozne, ze je to tym?
lebo nemohol som zohnat 10k ohmovy.moze mi to aj zhoriet?inak na nete som objavil aj ine zapojenie, kde sa to nenapaja na 25.pin na lpt porte.stavu to ma,len sa to zahrieva. stretli ste sa sniecim takym???

http://www.pcmoddingmy.com/content.php?article.58.1
CPU+FAN : E6600@Scythe Infinity MB : GA-P965-DQ6 rev. 3.3 F9 RAM : 2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4 GPU : Asus X1950 256MB HDD : Seagate Barracuda 7200 250GB PSU : Seasonic M12 500W CASE : TT Aquila DVD : LG GSA-H42L LS MOUSE : RAZER Diamondback Plasma
dzungales
Začátečník
Začátečník

nikto

Příspěvek od dzungales »

nikto mi s tym neporadi?
CPU+FAN : E6600@Scythe Infinity MB : GA-P965-DQ6 rev. 3.3 F9 RAM : 2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4 GPU : Asus X1950 256MB HDD : Seagate Barracuda 7200 250GB PSU : Seasonic M12 500W CASE : TT Aquila DVD : LG GSA-H42L LS MOUSE : RAZER Diamondback Plasma
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Jak moc se to zahriva? Co presne se zahriva? Piny 18-25 na LPT slouzi jako signalova zem, takze by mely byt spojene se zemi v napajeni, v tom bych ale problem se zahrivanim nevidel. Pokud si nedal trimr mezi rizeni kontrastu a zem, znamena to, ze tam prochazi vetsi proud nez by mel a muze to byt pricinou problemu. Doporucil bych tam dat alespon nejaky mensi odpor (treba 1k). Pokud nemas odpor u podsviceni, nemel by to byt az takovy problem, protoze vetsina displeju ho ma vestaveny. Presto bych i tam doporucil dat treba 10ohm.
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
dzungales
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dzungales »

€agle píše:Jak moc se to zahriva? Co presne se zahriva? Piny 18-25 na LPT slouzi jako signalova zem, takze by mely byt spojene se zemi v napajeni, v tom bych ale problem se zahrivanim nevidel. Pokud si nedal trimr mezi rizeni kontrastu a zem, znamena to, ze tam prochazi vetsi proud nez by mel a muze to byt pricinou problemu. Doporucil bych tam dat alespon nejaky mensi odpor (treba 1k). Pokud nemas odpor u podsviceni, nemel by to byt az takovy problem, protoze vetsina displeju ho ma vestaveny. Presto bych i tam doporucil dat treba 10ohm.
tak zahrieva sa mi tak, ze sa ho nemozem ani dotktnut.je horuci jak kotol.to je jeden problem.a druhy:signal mi normal prechadza aj test.dal som si crystal fontz program, a displej mi zobrazuje furt len polovicu ako pri teste.napisem tam nieco v pohode,aj to tam vidno,takze zapojenie je fajn,len to ze polovica displeja ide a polovica nic.
ukazka ako asi: 00000000- - - - - - - -
priklad : 0000DZUN- - - - - - - -
Mr.Peacemaster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hlp

Příspěvek od Mr.Peacemaster »

asi mas nekde neco prohozene,na te desce jsou tri radice (pokud mas 4x20z) a vypada to ze nekde jde napeti tam kam nema.hod foto-bude to jednodussi.nebo jak je psano vyse vse znovu od zakladu zkontroluj,hezky postupne :)
Fido-Member of united alliance of PC tune In
dzungales
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dzungales »

ide o to, ze ja momentalne pracujem len na malom 1x16 displeji.proste len jedna cara. a ono to blbne.furt len ta polovicka.kontroloval som to,najmenej 10krat.inak by mi tam nepresiel ziadny signal.a mne tam normalne vypisuje co chcem,no len do polovice je vidiet znaky, zbytok nic,no svieti mi cely.len tych zbytnych 8znakov nikde.
tazka muka :sad:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 dzungales : Co přesně se ti hřeje ? Jaká součástka ?

Mně se na tom mém mírně hřeje SMD odpor u podsvícení, ale to teplo se bez problémů rozptýlí do desky displeje.

Jinak, zkontroluj zapojení (nejlépe multimetrem s "pípákem") datových vodičů, někde máš něco blbě.
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Souhlas s TomV, zkontroluj zapojeni. Jak sem rikal, minimalne bych soupnul nejakej odpor k ty regulaci kontrastu. Pokud ti funguje jenom pulka displeje, sou v zasade 4 moznosti - 1. znicenej displej, kdyz se ti to tak hralo, je mozny, ze uz to kus toho radice nevydrzel. 2. spatny zapojeni - mene pravdepodobny, asi by nesel celej displej, i kdyz muze byt. 3. Spatnej, nebo spatne nakonfigurovanej soft - zkus treba JaLCD nebo LCD Smartie. 4. spatny LPT - nejmin pravdepodobny, ale muze se stat -> vyzkouset displej na jinym compu
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Mr.Peacemaster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr.Peacemaster »

Jestli si zkousel 2 ruzne displeje tak ctvrta moznost co psal eagle je asi ta správná ...... :?
Fido-Member of united alliance of PC tune In
dzungales
Začátečník
Začátečník

uz sa nehreje

Příspěvek od dzungales »

mam to uz,uz sa mi nehreje,presiel som si to poriadne a mal som zle prepojeny trimer.podsvietenie som mal na default,takze mi to tam vrelo na plne gule.
No ta druha vec je stale nedoriesena.znaky mi vidno len na polovicu,mam tam crystalfontz a motherboard monitor,krasne mi ide vsetko,winamp,teploty,otacky fanov,proste vsetky funkcie mi zobrazuje,no len od polovice displeja.nechapacka.....
no otazka: moze to byt sposobene tym,ze som 25 pin na LPT porte neuzemnil?takisto tie ostatne od 25 po 17 som nedal dokopy?s nim som nic nerobil,lebo som nasiel na nete inu schemu a podla toho to spravil.schema vid vyssie odkaz na URL, 5 prispevkov dozadu.
uz mam aj v case dieru na displej pripravenu no nedam to tam pokial to uuuupne nerozchodim.
diky za vase dotazy a pripomienky
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

A zkoušels i jinej soft, třeba JaLCDs ? Nesnaží se ti tam ten soft cpát data čtyřbitově, místo osmibitově ? Při inicializaci řadiče se "vyčerní" správné řádky (u dvouřádkového ta horní, u čtyřřádkového pak první a třetí) ?
dzungales
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dzungales »

TomV píše:A zkoušels i jinej soft, třeba JaLCDs ? Nesnaží se ti tam ten soft cpát data čtyřbitově, místo osmibitově ? Při inicializaci řadiče se "vyčerní" správné řádky (u dvouřádkového ta horní, u čtyřřádkového pak první a třetí) ?
oukej,vyskusam tam dat JaLcd, a uvidim co to spravi. a ten JaLcd spracovava data osembitovo?do toho az tak nevidim,no checknem to,za hodku dam vediet.lebo mne to presne tak pripada ako hovoris.

testing in progress
dzungales
Začátečník
Začátečník

shupa

Příspěvek od dzungales »

takze testing dopadol v poriadku, pichol som tam JaLcd a vsetkych 16 znakov mi funguje.
uz mi ostava len sa stym poriadne pohrat,lebo ked som to teraz narychlo skusal,tak mi tam ten soft sam hadzal hlasky na displej.no to je len otazka nastaveni,si myslim.

Inak TomV a €agle velka vdaka, a takisto aj ostatnym co sa zapojili do tohto problemu. THANKZ

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: shupa

Příspěvek od TomV »

dzungales píše:uz mi ostava len sa stym poriadne pohrat,lebo ked som to teraz narychlo skusal,tak mi tam ten soft sam hadzal hlasky na displej.no to je len otazka nastaveni,si myslim.
Jo jo, všechno je otázka nastavení. :-) JaLCDs je akorát trošku míň uživatelsky přítulnej, takže bude chvilku trvat, než si na něj zvykneš. Nicméně ze všech softů, co jsem vyzkoušel, mi připadá nejlepší, tak jsem zůstal u něj...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“