Doporučení-hledám spolehlivý modem/faxmodem na nouzový net

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Doporučení-hledám spolehlivý modem/faxmodem na nouzový net

Příspěvek od Luk »

Ahoj.Chci poprost o případné rady o koupě modemu/faxmodemu buď na USB nebo LPT atd.
jde o to aby modem měl nízké nároky na hw pc,aby měl homologaci a hlavně jak už jsme viděl dříve před nějakým tím rokem testy dokázal trošku využít telefonní linky.Tedy aby stahoval data trošku svižněji nž někte¨ré modemy které bohužel jsou sice připojeni odhadem 50kb/s ale data kdž stahujete tahají mezi 3-3,5Kb/s a pak vím že jsou modely tahající data třeba i více jak 6Kb/s.

Takže mě doporučtě nějaký spolehlivý a sehnatelný model,bohužel dne suž modemy se moc nenabízejí takže se moc vybrat nedá.
Prozatimně jsem vybral kandidáta:
http://www.mironet.cz/DetailPage.asp?DPG=32232

Já se jinak připojuji přes velmy rychlý internet za paušál občas se al po delší době stane že je závada u nás na síti a kámoš než to dá do kupy je to nějaký ten den a v nejhorším pokuď je pryč než přijede a dá to do kupy je to i někdy zhruba týden nebo o něco malonko déle bez netu.
pak nastoupí nějaký kvalitní modem,se kterým se dá stáhnout to nejnutnější a s kvalitním modemem se dá i docela obstojně surfovat a stahovat maily.A o to mě jde. :wink:
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

na LPT nic takováho neexistuje
mám dobrou zkušenost s modemy WELL, buď můžeš koupit extení na COM port nebo na USB
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Je m jedno jestly bude na usb,nebo seriovy,com atd.
otrebuju kvalitu ktery bude mit slusnou rychlost a bude me i slusne stahovat.
nemluve ze PCI zatezji processor to obdobne delaji nebo alespon co ja pamatuji delaly USB modemy ze vyuzivay dost vykonu pc.Ja bych chtel pokud mozno nejaky plnohodnotny hw modem ktery se pripoji i na horsi tel.lince a proste dokaze vyuzit alespon trochu rychlosti te linky.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Mam modem origo 56k a zatím mě nezklamal. Je do pci. Pokud chceš nouzovej, tak vem nějakej do usb. No a jeslti se bojíš, že bude stahovat pomalu, tak to je prostě fakt.
btw: přes 6KB/s ti asi nic nepojede. jedine weby se šílenou kompresí. Je to spíš chyba měření.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no nejlepší a nejspolehlivější je podle mě HW modem, který připojíš na sériový port, ten totiž nezatěžuje mašinu v podstatě vůbec
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jo abyc to upresnil hledám externí modem ten PCI jsem zminil jen proto ze je to sw moem stejne tak jako z vetsi casti USB modemy.

Jo presne tak Pavle ten hw externi na seriac bych potreboval.
Jediny co jsem na netu nasel je ten Microcom,ale vim ze byval lepsi snad Robotics/3Com.
Vyber na netu neni jeste mrknu na Well jestly neco ma obdobnyho.
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Já jsem měl tenhle, a dokuď stářím neodešel do věčných lovišť a nenahradil ho broadband, tak byl skvělej. http://www.agen.cz/main.php?act=showtxt ... 8&catid=68
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

xIndian-vypada dobre.
A Robtics byla kvalitka mozna i vyssi nez Microsom.
Ale nevim zda je dobre pripojeni pres Com?
Jinak na jak kvaitni lince si ho uzival a jak rychle se pripjil,jak rychle zvladal download?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jo, ten U.S. Robotics se připojuje po seriovým portu, bude v pohodě, stejně jako WELL EXT56-TP
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Používal jsem ho na digitální lince. Připojení bylo tak 52 kilobitů (podle widlí) a stahoval jsem tak 6-8 kilo. Někdy i rychlejc, když se povedlo.

//edit: Jinak připojení přes COM je to nejlepší, jelikož nevytěžuje procík, jak už někdo myslím řekl výše.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Dovolil bych si podotknout, ze rychlost ani tak nezalezi na modemu, jako spis na kvalite tel. linky, ktera se muze velice lisit a na mistnich podminkach - hlavne na vzdalenosti a mnozstvi tel. pripojek v danem miste (dome, byte) - to je overeno z vlastnich zkusenosti!
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Stanley píše:Dovolil bych si podotknout, ze rychlost ani tak nezalezi na modemu, jako spis na kvalite tel. linky, ktera se muze velice lisit a na mistnich podminkach - hlavne na vzdalenosti a mnozstvi tel. pripojek v danem miste (dome, byte) - to je overeno z vlastnich zkusenosti!
jj, ale na modemu to taky docela záleží. Je to dost podstatnej rozdíl, jestli máš softwarovej modem za 200, nebo pořádnej hardware za 2000.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

xIndian píše:
Stanley píše:Dovolil bych si podotknout, ze rychlost ani tak nezalezi na modemu, jako spis na kvalite tel. linky, ktera se muze velice lisit a na mistnich podminkach - hlavne na vzdalenosti a mnozstvi tel. pripojek v danem miste (dome, byte) - to je overeno z vlastnich zkusenosti!
jj, ale na modemu to taky docela záleží. Je to dost podstatnej rozdíl, jestli máš softwarovej modem za 200, nebo pořádnej hardware za 2000.
To ano, ale jen pokud mas hodne slabu masinu, ktera SW modem proste neutahne. Je pravda, ze HW externi modem nezatezuje procesor. Ale to je zase jina pohadka. Ale nemeni to nic na tom, zepokud mas mizernou linku od Telecomu, tak ti nepomuze ani ten nejdrazsi HW modem!.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ja jsem jeste nedavno pouzival interni modem do PCI od Motoroly, a na vesnici 3km od ustredny jsem se snim pripojoval minimalne 44kb/s, maximalne 46,6kb/s a download byl +/- 4,5kb/s. Kamos co bydli o kousek dal se s modemem Conexant pripojoval max 38kb/s, pote co jsem mu dal ten muj modem se pripojuje kolem tech 45kb/s, takze na kvalite modemu taky zavisi..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

EfineSS píše:Ja jsem jeste nedavno pouzival interni modem do PCI od Motoroly, a na vesnici 3km od ustredny jsem se snim pripojoval minimalne 44kb/s, maximalne 46,6kb/s a download byl +/- 4,5kb/s. Kamos co bydli o kousek dal se s modemem Conexant pripojoval max 38kb/s, pote co jsem mu dal ten muj modem se pripojuje kolem tech 45kb/s, takze na kvalite modemu taky zavisi..
Ja vyzkousel hodne ruznejch modemu a rychlost se lisila hlavne na kvalite linky. POkud bylo po dome rozvedeno nekolik pripojek, ruznou kabelazi a o ruzne delce, tak to delalo velke problemy. Ale nezalezelo na typu a znacce modemu. Ale asi je to hodne individualni.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Silně nedoporočuji externí Microcom, tuším, že se jmenuje Deskporte. Měly obrovské vadné série, které se pravidelně odpojovaly.
Špičkou mezi modemy byly U.S. Robotics. Sežeň si nějaký externí model, klidně z druhé ruky a měl bys být spokojen. Roboticsy vynikaly v tom, že i ze špatné linky dokázaly dostat maximum a udržet stabilní, relativně rychlé spojení.
Firmy Well a Askey dělaly taky dobré kousky.

//Edit: Ascom -> Askey
Naposledy upravil(a) Spectral dne sob 21. kvě 2005, 23:33, celkem upraveno 1 x.
Veterán
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to Spectral: není to náhodou Asuscom?
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

pavel.minarik píše:to Spectral: není to náhodou Asuscom?
Oops! Není to Ascom, ani Asuscom, ale Askey! Měls pravdu, zkomolil jsem ten název :( (přecejen už je to dlouho, co jsem ho naposledy použil... :) ) Omlouvám se za mystifikaci.
Veterán
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Nevim proc tolik lidi nadava na Microcomy! ja jich mel v ruce spoustu a fungovaly bezvadne. Teda az na InPorty, ktery mi nesly rozchodit pod Win98 .... az po nejake uprave autorizovanyho servisu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“