Kontrola vadných pixelů při koupi LCD přes Internet
Moderátor: maXXmilian
- stanat630
- Začátečník

Kontrola vadných pixelů při koupi LCD přes Internet
Chtěl bych si koupit nové LCD. Buď bych bral 710T nebo Eizo 578. Chtěl bych to koupit přes internet, ale mám obavy, aby mi neposlali LCD s vadnýma pixelama. Proto mi prosím poraďte, který internetový obchod ( vlastní zkušenost ) je seriózní a můžu se spolehnout, že bude vše O.K.
- Thellwin
- Administrátor

- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- stanat630
- Začátečník

- Thellwin
- Administrátor

- stanat630
- Začátečník

LCDčka a spořič obrazu
Má význam používat na LCD monitoru spořič obrazovky, nebo to má význam jen u CRT.
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: LCDčka a spořič obrazu
Na LCD je to k prdu.stanat630 píše:Má význam používat na LCD monitoru spořič obrazovky, nebo to má význam jen u CRT.
- stanat630
- Začátečník

Na co si dát pozor při koupi 710T?
Chci si kopit 710T. Na co si mám dát pozor při koupi- samozrejmě na vadné pixely, že - ale prej se tyto monitory dělaly-jí se dvěma druhy podstavců. Je tam ještě něco jinýho.
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

No někdo píše vadnej pixel, ale myslí tím třeba jen subpixel.NANAO píše:U LCD EIZO nesmí být žádné vadné pixely jinak je to na reklamaci. Jsou povoleny max. 4 subpixely.
Ta kontrola v CC na vadné pixely u EIZA postrádá logiku.
Což je určitě i případ Sleepyho
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- stanat630
- Začátečník

Jsem uplný amatér v kupování monitorů či LCD. Dosud jsem používal No Name monitor 14" , max. rozlišení 800x600 na frekvenci 60Hz!!!!!!!!!! Šílené, už mě to začalo srát, takový MALÝ ČERNOBYL, proto jsem se rozhodnul přejít z toho šmejdu (je starý tak 10 a víc let) na nějaký pořádný brko (proto do toho valím i tolik peněz). Právě mám v TSBOHEMII objednané dva modely LCD:
1] EIZO 578-S za 18666,- Kc s DANI
2] Samsung 710T za 11447,- Kc s DANI
V pátek tam jedu a jeden z nich si vyberu. Na co si mám dát majzla a jak správně poznat ty vadný pixely (či subpixely). Na jakém pozadí to jde dobře poznat, nebo je na to i nejaký programek. FAKT NEVÍM.....
1] EIZO 578-S za 18666,- Kc s DANI
2] Samsung 710T za 11447,- Kc s DANI
V pátek tam jedu a jeden z nich si vyberu. Na co si mám dát majzla a jak správně poznat ty vadný pixely (či subpixely). Na jakém pozadí to jde dobře poznat, nebo je na to i nejaký programek. FAKT NEVÍM.....
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já bych ti doporučil www.agen.cz Mám s nimi hodně dobré zkušenosti. Hlavně s jejich e-shopem. A mají snad nejlepší reklamační oddělení, co znám.
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Můj případ nikdy, alespoň já bych si slůvko "subpixlíky" nevykládal stejně, jako "pixlíky"Butch píše:No někdo píše vadnej pixel, ale myslí tím třeba jen subpixel.
Což je určitě i případ Sleepyho
//Butch, vždyť jo. Ty jsi to napsal správně, ale někdo to nerozlišuje.Taky mi to v CZC testovali, ale 2 subpixlíky jim utekly...ale nic vážnýho, není to pořádně vidět (Eizo L568-K).
Psal jsem že tvůj případ jsou subpixely
- cabman
- Středně pokročilý

Ohledně vadných pixelů platí norma ISO 13406-2 nebo kvalitnější záruka poskytnuta výrobcem.
Podle těchto kritérií se výrobce a prodejce řídí a nikdo nevybírá LCD bez chybných pixelů - co pak s poškozenými LCD co se vejdou do normy? Poštou nevíte co kupujete, při osobním převzetí máte nárok na předvedení výrobku než ho zaplatíte a nechá se to ohlídat.
Takže při koupi LCD se zárukou ISO 13406-2 je možné že dostanete poštou display s poškozenými body nebo se poškozené body objeví během používání a vy do počtu bodů daných normou nemáte nárok na reklamaci.
Kvalitnější záruka poskytnuta výrobcem je jedinečná pro danný výrobek a je uvedena v záručním listu. Potom jede reklamace podle ní.
Podle těchto kritérií se výrobce a prodejce řídí a nikdo nevybírá LCD bez chybných pixelů - co pak s poškozenými LCD co se vejdou do normy? Poštou nevíte co kupujete, při osobním převzetí máte nárok na předvedení výrobku než ho zaplatíte a nechá se to ohlídat.
Takže při koupi LCD se zárukou ISO 13406-2 je možné že dostanete poštou display s poškozenými body nebo se poškozené body objeví během používání a vy do počtu bodů daných normou nemáte nárok na reklamaci.
Kvalitnější záruka poskytnuta výrobcem je jedinečná pro danný výrobek a je uvedena v záručním listu. Potom jede reklamace podle ní.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- SleepY.664
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že vím, co tím chtěl básník říci a myslím, že když si to LCD budu prohlížet na krámě, jen těžko něco odhalím ...to chce v klídku, doma. Když ho kupuju online a "nebude se mi líbit", pošlu jim ho do 14ti dnů zpátky, tak co řešíš?cabman píše:Ohledně vadných pixelů platí norma ISO 13406-2 nebo kvalitnější záruka poskytnuta výrobcem.
Tohle historku sem slyšel a čet už mnohokrál, ale ještě nikdo mi jí nepotvrdil a technicky nepodložil. Člověk, když najde vadnej subpixel, může mít pocit, že tam "fakt jako vole dřív nebyl" a zdá se mu, že tam vyskočil zničehonic.cabman píše:je možné že dostanete poštou display s poškozenými body nebo se poškozené body objeví během používání....
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja kupoval Samsunga 710T u Alz.... . Objednal jsem ho pres net, ale zajel jsem si pro nej osobne. Nechtel jsem riskovat vadny body. Nechal jsem si ho ukazat a zdal se byt v poradku (myslim, ze to byl SW neco jako Nokia monitor test, nebo tak nejak) a az kdyz se objevila cela cervena plocha, tak jsem terpve objevil jednej vadnej bod. Bez reci odnesli a prinesli jinej .... ten uz byl bez chyby.
Jsem s nim naprosto spokojenej. Nechtel jsem riskovat reklamacni dohadovani v pripade vadnych bodu, az by mi prisel postou, nebo jinou dopravou.
Jsem s nim naprosto spokojenej. Nechtel jsem riskovat reklamacni dohadovani v pripade vadnych bodu, az by mi prisel postou, nebo jinou dopravou.
- Stanley
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Na co si dát pozor při koupi 710T?
Myslim, ze driv se delali starsi modely s podstavcem ve tvaru trojnozky, ale vsechny novejsi se uz delaji jen s kruhovym podstavcem na jedny noze.stanat630 píše:Chci si kopit 710T. Na co si mám dát pozor při koupi- samozrejmě na vadné pixely, že - ale prej se tyto monitory dělaly-jí se dvěma druhy podstavců. Je tam ještě něco jinýho.
- cabman
- Středně pokročilý

V krámě problém odhalíš hned a bez problémů - v klidu si párkrát projedeš NokiaMonitorTest a je to jasné. Já jsem takto kupoval moje CRT - řekl jsem že ho chci vidět, naběhl technik který ho zapojil a já jsem si v poho otestoval geometrii i barvy.Sleepy.664 píše:... že když si to LCD budu prohlížet na krámě, jen těžko něco odhalím ...to chce v klídku, doma. Když ho kupuju online a "nebude se mi líbit", pošlu jim ho do 14ti dnů zpátky, tak co řešíš?
Vracení do 14 dní je řešení ale dá se pochybovat o výhodným nákupu když ztratíš čas s lítáním na poštu a zaplatíš postovný... .
Prostě můj názor je že osobní odběr je jistota (někdy).
Měse to stalo u fotoaparátu Olympus - bylo to ok a jednou koukám a u prostředka sedí červený pixelSleepy.664 píše:Tohle historku sem slyšel a čet už mnohokrál, ale ještě nikdo mi jí nepotvrdil a technicky nepodložil. Člověk, když najde vadnej subpixel, může mít pocit, že tam "fakt jako vole dřív nebyl" a zdá se mu, že tam vyskočil zničehonic.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.