Kontrola vadných pixelů při koupi LCD přes Internet

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
stanat630
Začátečník
Začátečník

Kontrola vadných pixelů při koupi LCD přes Internet

Příspěvek od stanat630 »

Chtěl bych si koupit nové LCD. Buď bych bral 710T nebo Eizo 578. Chtěl bych to koupit přes internet, ale mám obavy, aby mi neposlali LCD s vadnýma pixelama. Proto mi prosím poraďte, který internetový obchod ( vlastní zkušenost ) je seriózní a můžu se spolehnout, že bude vše O.K.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Když nakupuješ přes net, tak máš 14 dní na vrácení zboží bez udání důvodu, ale to by bylo asi zdlouhavé ... já bych zkusil CC, kámoš když kupoval LCD (710T) tak jima napsal ať mu to testnou na vadný pixely, že je tam nechce :)
Goldnoob team proud member!
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

Taky mi to v CZC testovali, ale 2 subpixlíky jim utekly...ale nic vážnýho, není to pořádně vidět (Eizo L568-K).
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Tak to je supr, že to kontrolují. Jak jste si to zařizovali - po telefonu nebo jste jim to připsali v objednávce.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Stačí připsat v objednávce ...
Goldnoob team proud member!
stanat630
Začátečník
Začátečník

LCDčka a spořič obrazu

Příspěvek od stanat630 »

Má význam používat na LCD monitoru spořič obrazovky, nebo to má význam jen u CRT.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: LCDčka a spořič obrazu

stanat630 píše:Má význam používat na LCD monitoru spořič obrazovky, nebo to má význam jen u CRT.
Na LCD je to k prdu.
stanat630
Začátečník
Začátečník

Na co si dát pozor při koupi 710T?

Příspěvek od stanat630 »

Chci si kopit 710T. Na co si mám dát pozor při koupi- samozrejmě na vadné pixely, že - ale prej se tyto monitory dělaly-jí se dvěma druhy podstavců. Je tam ještě něco jinýho.
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Ty vadne pixely vubec nejsou videt. Ja jsem taky stresoval a kombinoval aby mi poslali lcd bez vadnych pixelu. Nakonec tam jeden mam, ale vubec ho nevidim. Jen kdyz se podivam poradne z blizka. Takze me to nesere...
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

U LCD EIZO nesmí být žádné vadné pixely jinak je to na reklamaci. Jsou povoleny max. 4 subpixely.
Ta kontrola v CC na vadné pixely u EIZA postrádá logiku. :?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

NANAO píše:U LCD EIZO nesmí být žádné vadné pixely jinak je to na reklamaci. Jsou povoleny max. 4 subpixely.
Ta kontrola v CC na vadné pixely u EIZA postrádá logiku. :?
No někdo píše vadnej pixel, ale myslí tím třeba jen subpixel.
Což je určitě i případ Sleepyho
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Jsem uplný amatér v kupování monitorů či LCD. Dosud jsem používal No Name monitor 14" , max. rozlišení 800x600 na frekvenci 60Hz!!!!!!!!!! Šílené, už mě to začalo srát, takový MALÝ ČERNOBYL, proto jsem se rozhodnul přejít z toho šmejdu (je starý tak 10 a víc let) na nějaký pořádný brko (proto do toho valím i tolik peněz). Právě mám v TSBOHEMII objednané dva modely LCD:

1] EIZO 578-S za 18666,- Kc s DANI
2] Samsung 710T za 11447,- Kc s DANI

V pátek tam jedu a jeden z nich si vyberu. Na co si mám dát majzla a jak správně poznat ty vadný pixely (či subpixely). Na jakém pozadí to jde dobře poznat, nebo je na to i nejaký programek. FAKT NEVÍM.....
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

stanat630 píše: Na jakém pozadí to jde dobře poznat, nebo je na to i nejaký programek. FAKT NEVÍM.....
to mas ruzne. pokud je ten vadny pixel porad tmavy, tak to poznas na svetlem pozadi, ale pokud je treba furt svetly, tak to pounas na tmavem pozadi...
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Já bych ti doporučil www.agen.cz Mám s nimi hodně dobré zkušenosti. Hlavně s jejich e-shopem. A mají snad nejlepší reklamační oddělení, co znám.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Butch píše:No někdo píše vadnej pixel, ale myslí tím třeba jen subpixel.
Což je určitě i případ Sleepyho
Můj případ nikdy, alespoň já bych si slůvko "subpixlíky" nevykládal stejně, jako "pixlíky" :wink: Čti řádně:
Taky mi to v CZC testovali, ale 2 subpixlíky jim utekly...ale nic vážnýho, není to pořádně vidět (Eizo L568-K).
//Butch, vždyť jo. Ty jsi to napsal správně, ale někdo to nerozlišuje.
Psal jsem že tvůj případ jsou subpixely
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Ohledně vadných pixelů platí norma ISO 13406-2 nebo kvalitnější záruka poskytnuta výrobcem.
Podle těchto kritérií se výrobce a prodejce řídí a nikdo nevybírá LCD bez chybných pixelů - co pak s poškozenými LCD co se vejdou do normy? Poštou nevíte co kupujete, při osobním převzetí máte nárok na předvedení výrobku než ho zaplatíte a nechá se to ohlídat.
Takže při koupi LCD se zárukou ISO 13406-2 je možné že dostanete poštou display s poškozenými body nebo se poškozené body objeví během používání a vy do počtu bodů daných normou nemáte nárok na reklamaci.
Kvalitnější záruka poskytnuta výrobcem je jedinečná pro danný výrobek a je uvedena v záručním listu. Potom jede reklamace podle ní.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cabman píše:Ohledně vadných pixelů platí norma ISO 13406-2 nebo kvalitnější záruka poskytnuta výrobcem.
Podle těchto kritérií se výrobce a prodejce řídí a nikdo nevybírá LCD bez chybných pixelů - co pak s poškozenými LCD co se vejdou do normy? Poštou nevíte co kupujete, při osobním převzetí máte nárok na předvedení výrobku než ho zaplatíte a nechá se to ohlídat.
Myslím, že vím, co tím chtěl básník říci a myslím, že když si to LCD budu prohlížet na krámě, jen těžko něco odhalím ...to chce v klídku, doma. Když ho kupuju online a "nebude se mi líbit", pošlu jim ho do 14ti dnů zpátky, tak co řešíš?
cabman píše:je možné že dostanete poštou display s poškozenými body nebo se poškozené body objeví během používání....
Tohle historku sem slyšel a čet už mnohokrál, ale ještě nikdo mi jí nepotvrdil a technicky nepodložil. Člověk, když najde vadnej subpixel, může mít pocit, že tam "fakt jako vole dřív nebyl" a zdá se mu, že tam vyskočil zničehonic.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Ja kupoval Samsunga 710T u Alz.... . Objednal jsem ho pres net, ale zajel jsem si pro nej osobne. Nechtel jsem riskovat vadny body. Nechal jsem si ho ukazat a zdal se byt v poradku (myslim, ze to byl SW neco jako Nokia monitor test, nebo tak nejak) a az kdyz se objevila cela cervena plocha, tak jsem terpve objevil jednej vadnej bod. Bez reci odnesli a prinesli jinej .... ten uz byl bez chyby.
Jsem s nim naprosto spokojenej. Nechtel jsem riskovat reklamacni dohadovani v pripade vadnych bodu, az by mi prisel postou, nebo jinou dopravou.
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Na co si dát pozor při koupi 710T?

Příspěvek od Stanley »

stanat630 píše:Chci si kopit 710T. Na co si mám dát pozor při koupi- samozrejmě na vadné pixely, že - ale prej se tyto monitory dělaly-jí se dvěma druhy podstavců. Je tam ještě něco jinýho.
Myslim, ze driv se delali starsi modely s podstavcem ve tvaru trojnozky, ale vsechny novejsi se uz delaji jen s kruhovym podstavcem na jedny noze.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Sleepy.664 píše:... že když si to LCD budu prohlížet na krámě, jen těžko něco odhalím ...to chce v klídku, doma. Když ho kupuju online a "nebude se mi líbit", pošlu jim ho do 14ti dnů zpátky, tak co řešíš?
V krámě problém odhalíš hned a bez problémů - v klidu si párkrát projedeš NokiaMonitorTest a je to jasné. Já jsem takto kupoval moje CRT - řekl jsem že ho chci vidět, naběhl technik který ho zapojil a já jsem si v poho otestoval geometrii i barvy.
Vracení do 14 dní je řešení ale dá se pochybovat o výhodným nákupu když ztratíš čas s lítáním na poštu a zaplatíš postovný... .
Prostě můj názor je že osobní odběr je jistota (někdy).
Sleepy.664 píše:Tohle historku sem slyšel a čet už mnohokrál, ale ještě nikdo mi jí nepotvrdil a technicky nepodložil. Člověk, když najde vadnej subpixel, může mít pocit, že tam "fakt jako vole dřív nebyl" a zdá se mu, že tam vyskočil zničehonic.
Měse to stalo u fotoaparátu Olympus - bylo to ok a jednou koukám a u prostředka sedí červený pixel :( a u LCD monitorů se to také stává.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“