Mám podobný problém. Na athlonu 2400+ bez OC mi teploty v zátěži leze až nad 70 st někdy i 75. Taky mám desku MSI tak nevím jestli je to pravda, ale v létě když je hodně teplo tak už se mi několikrát stalo, že se spustilo to poplašné pípání.
Chtěl bych to nějak slušně uchladit a zárověň aby to bylo hodně tichý. Ten boxověj mi přijde jako děsný větrák a když spustím komp tak to zní jako start letadla - větrák procesoru se na tom podílí asi nejvíc.
65°C na AMD XP 2600+ ??!!
Moderátor: morke
- Lister
- Začátečník

-
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
- -- DiL --
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...než bych kupoval jinej chladič na CPU, rozhodně bych nejdřív zajistil pořádnej průvan v case - jak již bylo napsáno výše, libovec CPU cooler ti je k ničemu, pokud se ti teplo akumuluje uvnitř case...
...tzn. na zadní čelo min. jeden slušnej větroň - vřele doporučuju AC 3 bez TC (pokud chceš ticho, napoj ho na 7V) - ale i na 12V je oproti jinejm 80x80 celkem tichej a dost výkonej. pokud máš možnost umístění dvou větroňů, tak neváhej a těch pár korun obětuj. ideální situace jsou dva odsávací napájený sníženým napětím (ticho)...
...pak se taky podívej, zda tvůj case umožňuje umístit větrák před HDD - pokud ano, opět doporučuju ho nainstalovat. na chlazení HDD se totiž často zapomíná (bohužel), navíc ti tehle větroň bude vhánět studenej vzduch do case...doporučuju použít AC 2T (nebo 2L? - teď nevim
) - má manuální regulaci (tři polohy) a je osvětlenej modrou LED...
...pokud by ani takovejhle průvan v case nepomohl, pak teprve kup lepší chladič na CPU...
...co se týče výběru - pokud nechceš moc taktit, zvol něco ze sortimentu AC určenýho pro socket A. jsou to průměrně výkoný ale hlavně velmi tichý chladiče...
...tzn. na zadní čelo min. jeden slušnej větroň - vřele doporučuju AC 3 bez TC (pokud chceš ticho, napoj ho na 7V) - ale i na 12V je oproti jinejm 80x80 celkem tichej a dost výkonej. pokud máš možnost umístění dvou větroňů, tak neváhej a těch pár korun obětuj. ideální situace jsou dva odsávací napájený sníženým napětím (ticho)...
...pak se taky podívej, zda tvůj case umožňuje umístit větrák před HDD - pokud ano, opět doporučuju ho nainstalovat. na chlazení HDD se totiž často zapomíná (bohužel), navíc ti tehle větroň bude vhánět studenej vzduch do case...doporučuju použít AC 2T (nebo 2L? - teď nevim
...pokud by ani takovejhle průvan v case nepomohl, pak teprve kup lepší chladič na CPU...
...co se týče výběru - pokud nechceš moc taktit, zvol něco ze sortimentu AC určenýho pro socket A. jsou to průměrně výkoný ale hlavně velmi tichý chladiče...