IDT Winchip 200Mhz nebo Intel Pentium 200Mhz

Procesory jako Cyrix MII, VIA C3 či Transmeta Crusoe.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

IDT Winchip 200Mhz nebo Intel Pentium 200Mhz

Příspěvek od User[CZ] »

Vlastním starší spíš dost starou desku P5l430VX-250 Explorer(nevim jestli Vam to neco rika ale me vůbec ;) No už jsem do ní narval maximum pamětí(128) a v podstatě jede seč může. Teď v ní mám IDT Winchip 200Mhz a žádná sláva. Co myslite když koupim někde z bazaru Intel Pentium 200Mhz polepšim si nebo to bude zbytečná výměňa??? Zajímalo mě zda bude výkon aspoň trošku znát. Díky předem za odpověď
IBM T43
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Bude! Samozrejme v ramci moznosti. Zvlast kdyz tu 200 pretaktujes na 233 MHz MMX :))))
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

No já to už víc nepřetaktuju pač do toho ani víc už nejde :) no zkusim do toho teda koupit toho intela doufam ze si pomuzu aspon tak o 10% nebo aspon o 5% :-D
IBM T43
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

v necem mozna i o 20% :-D
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Oproti IDT urcite Pentak znat bude, ale na Dooma3 to asi stejne nebude stacit :twisted:
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

I já se připojuji k názoru, že si polepšíš. Ale nedá mi to se nezeptat: Nebylo by lépe šetřit na něco podstatně novějšího?
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

rozhodne Intel pentium , ma o dost vyssi vykon, v nekterejch aplikacich az o polovinu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
akva
Nováček
Nováček

Re: IDT Winchip 200Mhz nebo Intel Pentium 200Mhz

Příspěvek od akva »

User[CZ] píše:Vlastním starší spíš dost starou desku P5l430VX-250 Explorer(nevim jestli Vam to neco rika ale me vůbec ;) No už jsem do ní narval maximum pamětí(128) a v podstatě jede seč může. Teď v ní mám IDT Winchip 200Mhz a žádná sláva. Co myslite když koupim někde z bazaru Intel Pentium 200Mhz polepšim si nebo to bude zbytečná výměňa??? Zajímalo mě zda bude výkon aspoň trošku znát. Díky předem za odpověď

Jednoznačně INTEL - ale uvažoval bych o možnosti v tom bazaru koupit alespoň 400 MHz CPU (a zřejmě i MB - pohybuje se do 500 Kč )
Lisp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lisp »

Rozhodně si polepšíš. Pokud si měl WinChipa bez 3Dnow! jenom s MMX, tak to byla fakt slabota. i200MMX bude lepší :wink:
:: OSX ::
RYAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RYAN »

urcite to kup!!!!!Vykon bude urcite vyssi :wink:
Dirk Dygler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirk Dygler »

User[CZ] píše:Vlastním starší spíš dost starou desku P5l430VX-250 Explorer(nevim jestli Vam to neco rika ale me vůbec ;) No už jsem do ní narval maximum pamětí(128) a v podstatě jede seč může. Teď v ní mám IDT Winchip 200Mhz a žádná sláva. Co myslite když koupim někde z bazaru Intel Pentium 200Mhz polepšim si nebo to bude zbytečná výměňa??? Zajímalo mě zda bude výkon aspoň trošku znát. Díky předem za odpověď
Urcite kup ten intel, ale nekupuj 200MHz, troska pridaj a kup 233MHz, stiahni najnovsi bios na tu dosku a potom to taktni na 266 a mozno aj viac, ale to pochybujem ! :x

Skus pozriet tuto :

ftp://mobokive.dyndns.org/Archive/LuckyStar/

je to cool :razz: :razz: :razz:
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ja mam tiez 128mb a mam 233@290 +30% vykonu a je to viditelne viac ako ked si taktes v tejto dobe trosku procak hlavne co sa tyce os tak to je velmi dobre vidiet :roll:
Dirk Dygler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dirk Dygler »

janof píše:
ja mam tiez 128mb a mam 233@290 +30% vykonu a je to viditelne viac ako ked si taktes v tejto dobe trosku procak hlavne co sa tyce os tak to je velmi dobre vidiet :roll:
Naprosto suhlasim s Janom. Viem z vlastnych skusenosti. 8)
Parkmanek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Parkmanek »

Hm. Sry škoda začínal sem s IDT Winchip C6 225 Mhz a nedávno sem ho rozbil kladivem :o) chtěl sem se podívat dovnitř :o) Bejval bych ti ho mohl poslat, ale musel bys mi zaplatit poštovný :o)
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME
gl_st0rm
Nováček
Nováček

Příspěvek od gl_st0rm »

i430VX uz podporuje P55C, tj. Intel MMX(s dualnim napajenim I/O a core), ale jen pro jistotu se podivej, jestli je tomu opravdu tak, at potom nebrecis ;-)

gl
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

hele tak si nekde sezen K6 ku tak ma nasobic 6x :) takze i na 66 FSB to bude 400 :twisted:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
gl_st0rm
Nováček
Nováček

Příspěvek od gl_st0rm »

Dr Meduza píše:hele tak si nekde sezen K6 ku tak ma nasobic 6x :) takze i na 66 FSB to bude 400 :twisted:
na toto musim zareagovat timto: http://www6.tomshardware.com/howto/20000725/index.html

enjoy! 8)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

gl_st0rm píše:
Dr Meduza píše:hele tak si nekde sezen K6 ku tak ma nasobic 6x :) takze i na 66 FSB to bude 400 :twisted:
na toto musim zareagovat timto: http://www6.tomshardware.com/howto/20000725/index.html

enjoy! 8)
jj K6-2+ rulezz
ja mam v notebooku ti nizkonapetovou 1.4V 8) a vono je to schopny facha i bez chladice jenom na ten plech na procaku :lol:
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Dr Meduza píše:
gl_st0rm píše: na toto musim zareagovat timto: http://www6.tomshardware.com/howto/20000725/index.html

enjoy! 8)
jj K6-2+ rulezz
ja mam v notebooku ti nizkonapetovou 1.4V 8) a vono je to schopny facha i bez chladice jenom na ten plech na procaku :lol:
asi tak .... ja mam IDT WinChip 200mhzv jednom PC ako linux router / nočné stahovadlo dát a mam tam pasiv z 486 80 Mhz a ma to pri zátaži max 50°C,, regulovany FAN v zdroji a (mierne) obalený 5,25" disk 8) Quantum BIG FOOT CY 5GB 8) ktory nepocujem....
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

George Baker píše:..... (mierne) obalený 5,25" disk 8) Quantum BIG FOOT CY 5GB 8) ktory nepocujem....
to je takej ten jak ma na spodku to maly okynko a je videt kousek plotny? ten je hustej :lol:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní procesory“