Modré soubory
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- wendy
- Začátečník

-
Modré soubory
Název předmětu zní komicky, ale takto výstižně popsáno se mi v Salamandru 2.0 zobrazují některé soubory (ostatní mají text černý) a mají atribut AC. Zajímalo by mne, jak vznikly, proč jen některé a jak ten příznak "C" odstraním, aniž bych soubor poškodil.
Stalo se to na disku Hitachi 160GB, kam si ukládám zdroje a projekty pro střih videosouborů (avi soubory dosahují velikostí 2-6GB).
Na disku Seagate 160GB střídavě používaného pro obdobné účely (přes šachtu pro výměnný disk) se mi tento efekt neukazuje.
Stalo se to na disku Hitachi 160GB, kam si ukládám zdroje a projekty pro střih videosouborů (avi soubory dosahují velikostí 2-6GB).
Na disku Seagate 160GB střídavě používaného pro obdobné účely (přes šachtu pro výměnný disk) se mi tento efekt neukazuje.
- zombux
- Odborník PCT

- Dony
- Středně pokročilý

je to presne tak, ve vlastnostech souboru pod tlacitkem upresnit je moznost soubor zase rozkomprimovat, komprese je primo v NTFS a probiha transparentne na pozadi, takze to ani nemusis delatzombux píše:zdá se že to jsou komprimované soubory... systém komprimuje nepoužívané soubory aby se ušetřilo místo, nastavuje se ve vlastnostech disku. "C" nejspíš jako Compressed.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - wendy
- Začátečník

-
Vracím se opět k tématu "modrých souborů", protože jejich výskyt mne dosti s..e. Zvláště proto, že nevím proč samovolně vznikají a to již i v základních adresářích systémového HDD (Maxtor 80GB) jako jsou \Windows, \Program Files a v jejich podadresářích. Někdy jsou "promodralé" všechny soubory v adresáři, jindy jen některé. Záhada!!!
Ony "modré" soubory mají u sebe atribut C (nikdy jsem jej úmyslně nezadával), po jeho smazání poslušně "zčernají", ale poraďte jak tomuto jevu zabránit a jak globálně přes celý disk soubory přimět ke "zčernání". Jejich vyhledávání přes adresářové struktury by byla otrocká práce.
Jaké nastavení systému, registru, disků mám zkontrolovat a nastavit ?
Jsem tímto fenoménem postižen jen já nebo to ostatním ani tolik nevadí?Díky za vaše podněty.
Ony "modré" soubory mají u sebe atribut C (nikdy jsem jej úmyslně nezadával), po jeho smazání poslušně "zčernají", ale poraďte jak tomuto jevu zabránit a jak globálně přes celý disk soubory přimět ke "zčernání". Jejich vyhledávání přes adresářové struktury by byla otrocká práce.
Jaké nastavení systému, registru, disků mám zkontrolovat a nastavit ?
Jsem tímto fenoménem postižen jen já nebo to ostatním ani tolik nevadí?Díky za vaše podněty.
- zombux
- Odborník PCT

vždyť modré soubory ničemu nevadí
jsou zkomprimovány na úrovni filesystému, pokud je nepoužíváš delší dobu tak se samy zkomprimují a zmodrají... doba se kterou tohle pracuje se dá nastavit třeba v nástroji Vyčištění disku. je to myslím spíš přínosná věc, není třeba se toho bát...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- wendy
- Začátečník

-
- rumbo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
co sa Ti na tom nepaci? windows sam komprimuje tie subory = viac miesta na disku...wendy píše:Aby se něco v PC dělo samovolně, a tedy že se soubory samy zkomprimují a v důsledku toho zmodrají se mi nelíbí. Dříve jsem takové chování neregistroval, tak bych se rád vrátil k "normálu". Na případnou parametrizaci funkce "Vyčištění disku" se doma podívám.
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
- zombux
- Odborník PCT

věř že tohle opravdu není na škoduwendy píše:Aby se něco v PC dělo samovolně, a tedy že se soubory samy zkomprimují a v důsledku toho zmodrají se mi nelíbí. Dříve jsem takové chování neregistroval, tak bych se rád vrátil k "normálu". Na případnou parametrizaci funkce "Vyčištění disku" se doma podívám.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- wendy
- Začátečník

-
- wendy
- Začátečník

-
Obdobné vlákno "Modré soubory" jsem kdysi rozjel i na: http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... forum&f=32
Nabízí tam řešení s obarvením textu, které si doma hned vyzkouším.
Nabízí tam řešení s obarvením textu, které si doma hned vyzkouším.
- zombux
- Odborník PCT