Jak dostat video do počítače

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

elektronek píše: Jinak se ještě zeptám, co se stane, když by se ve VirtualDubu zadalo "deinterleace" i přesto, že to již udělá TV karta?.
Nic :) To neřeš nestane se nic.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

ka-spel píše:
drbi píše:zdravim
taky jsem se snazil predelat vhsku na dvd, vse se stahlo ale obraz se seka, zvuk je ok, muzete mi nekdo poradit nejaky kodeky kteryma to vychytat? nebo ktery tam mam nastavit? karta Leadtek WinFast2000xp
diky moc
Kodeky ti nepomůžou. Pokud jsi to tahal přes nějakou shitoizní TV kartu nebo vivo, tak se nediv, že to budou mazanice. Jediné řešení je A/D převodník např. Canopus nebo to prohnat přes převodník kamery např. D8. Výstup z převodníku bude max. kvalita pro další zpracování v PC. Sice mám taky VIVO kartu, ale používat jí na digitalizaci analogu to bych rozhodně nedělal.
Píše že přes Ledteka WinFast2000XP a to není špatná karta!!!
To že se seká obraz může být záležitost kodeků, nebo máš zaplej overlay?
Digitlizace s analogu je bezproblémová pokud víš jak na to a výsledek je dobrý!
:wink:
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Dzin píše: Digitlizace s analogu je bezproblémová pokud víš jak na to a výsledek je dobrý! :wink:
Jen jsem tím chtěl říct, že použitím TV karty, VIVO se jen koleduje o nekompatibilitu a problémy. O kvalitě ani nemluvě. Prostě převodník jak se tady píše ruleez 8) Pokud video do pc, tak jedině přes fire a v DV.
elektronek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elektronek »

To Dzin: Tak jsem to včera prubnul a stejně to zase nešlo. Výsledný soubor měl velikost něco přes pouhých 7 MB (namísto mnou počítaných 50 MB) a po spuštění přehrávačem opět vyběhla hláška o problému se zvukem. Tentokrát jsem si ji opsal, takže: "Unknown error (DX50 MP3)". Něco ještě musím dělat blbě, ale co?. 1.paas je dobrej, až v druhym asi nastává nějakej problém. Nevim, buď dělám nějakou kravinu ve výpočtu, nebo by mohlo být něco s tím kodekem audio. Dávám Mpeg Layer-3 128Kbit/44 100Hz/stereo/16bit. Je zvláštní, že v nabídce těch kodeků je Mpeg Layer-3 zobrazen 2x hned pod sebou. Ale v tom by asi problem být neměl. Jinak opravdu v DivX 5.0 postrádám ty políčka "Do not promt errors and warnings" a "Disable the feedback window". Ať jsem do toho kodeku čučel jak čučel, nenašel jsem to. Koukal jsem i do kodeku DivX 4.12 a tam jsem to taky nikde nenašel. Jsem asi slepejš. Je to opravdu v tom kodeku?.
elektronek
Začátečník
Začátečník

Už jsem asi přišel na to co jsem dělal špatně. U 2.passu jsem měl v kodeku nabídku 2.pass - frst pass a 2.pass - second pass. Já jsem stále dával 2.pass - frst paas a to zřejmě byla ta chyba. Když jsem zadal 2.pass - second pass, tak to již bylo v pořádku.
Chtěl bych se ale zeptat ještě na pár drobností.
1. Výsledná velikost souboru není vždy taková s jakou počítám a jakou požaduji mít. Kupříkladu já počítal (čistě zkušebně, viz výše) s výslednou velikostí souboru 50 Mb. Konečná velikost však byla 54 Mb. takže by mě zajímalo jak to funguje, když budu počítat s velikostí 1 CD kdy je v kalkulátoru již tato velikost 1 CD přednastavena, třeba 80 min CD. Jaký pak bude výsledek?, aby nedošlo k tomu, že výsledný soubor bude taky o něco větší a na to CD s kterým se počítá se pak nevejde.
2. Dál bych se chtěl zeptat, zda se nechá ve VirtualDubModu po provedení 1.passu výsledek jeho činnosti (komprimace) nějak uložit, abych třeba až druhý den mohl udělat 2.pass. Jestli to jde tak jak a jak se to zpětně načte do VirtualDubModu?.
3. Když pomocí VirtualDubModu vystříhám z nahraného filmu reklami, musí se to potom pro pokračování (provádění 1. a 2. passu) nějak uložit?.
A popřípadě kdybych jen provedl vysstříhání reklam a v ostatním chtěl pokračovat až někdy jindy, jak tento upravený film uložit abych pak zase nemusel znova vystříhávat?.

Díky moc.

Jinak mám ještě malou poznámečku. Začal jsem používat VirtualDubMod verze 1.5.4.1 a je oproti verzi 1.4.1.3 cca o 50% rychlejší. Máte taky takové zkušenosti?. Je to možné?.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No co se týká velikosti tak mě to nikdy nezklamalo, ale zadej nepatrně míň pro jistotu, ikdyž není třeba.
Ano samozřejmě můžeš jak udelat 1.Pass a zbytek potom nebo zítra atd.
stejně tak uložit jen vystříhané reklamy nebo nastavené video!
V nabídce uplně vlevo je uložit nastavení zpracování :wink:
Jinak je tam moc fajn věc!Plánovač úloh! Já si udělám třeba jako nastavení sestříháni třeba 15 videí a pak to pustím přes plánovač třeba za týden 8-)
elektronek
Začátečník
Začátečník

Jo takže "Uložit nastavení", fajn a kduž to budu chtít načíst, tak je tam asi něco jako "Načíst nastavení" ??.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“