dva OS , dva HDD

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Zooombie
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

dva OS , dva HDD

Příspěvek od Zooombie »

Mám v PC dva HDD,a originál Win XP.Chtěl bych jeden HDD rozdělit na dva oddíly a nainstalovat na ně OS WinXP a Win 98 SE,oddíly mezi sebou vzájemně neprůchodné,a druhý HDD nechat přístupný pro oba OS.Jako bootovací manager bych chtěl nainstalovat XOSL. :? Zatím jsem pouze prováděl vždy čistou instalaci stavajícího OS Win XP. 8) Rád bych se zeptal jestli se někdo nesetkal s nějakou literaturou zabývající se možnými postupy pro takovouto instalaci,případně nějaký link,kde by se toto řešilo.Nebo jestli má někdo osobní zkušenosti.Za jakoukoliv radu předem děkuji. :)
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Re: dva OS , dva HDD

Příspěvek od Rammstein »

Zooombie píše:Mám v PC dva HDD,a originál Win XP.Chtěl bych jeden HDD rozdělit na dva oddíly a nainstalovat na ně OS WinXP a Win 98 SE,oddíly mezi sebou vzájemně neprůchodné,a druhý HDD nechat přístupný pro oba OS.Jako bootovací manager bych chtěl nainstalovat XOSL. :? Zatím jsem pouze prováděl vždy čistou instalaci stavajícího OS Win XP. 8) Rád bych se zeptal jestli se někdo nesetkal s nějakou literaturou zabývající se možnými postupy pro takovouto instalaci,případně nějaký link,kde by se toto řešilo.Nebo jestli má někdo osobní zkušenosti.Za jakoukoliv radu předem děkuji. :)
Takže disky rozdělíš pomocí Partion Magic a myslím že ten Xosl je zbytečný protože XP samo pozná že je tam víc OS a mám svůj boot, ale musím prvně naistalovat 98 SE a pak XP.
PS: po návodu se ti mrknu :wink:
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
rumbo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rumbo »

jj, prvý nainštalovať win 98se a potom XP a žiadny boot manager nepotrebuješ.. vidim to na :lock:
PC: i5-2500K, AsRock P67 Performance, Kingston 2x4gb HyperX, Crucial M4 64 gb + WD 640gb, Seasonic S12II-620W, Ati HD 3870, Fractal Core 3000
Nbook: IBM Thinkpad T60 typ 1951-A47
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“