Zdravím všechny, omlouvám se předem za svojí neznalost ale mám problém při hraní některých (zejména na výkon náročných) her typu Doom 3 a pod.. Když používám rychlé uložení a nahrání tak po určitém čase si mi ztrácí výkon a hra se začne sekat. Když hru vypnu a znovu načtu opět funguji O.K. Mám za to, že si hra ukládá tyto pozice do paměti a časem se zaplní nebo tak něco. Jsem trochu lama, takže můžete mi poradit jak to udělat abych se tomuto problému vyhnul ?
Odpověď typu "tak neukládej tak často" či pořiď si lepší hardware už mám za sebou ... Díky
zpomalení PC při rychlém ukládání her
Moderátor: Baneshee
- tata22
- Nováček

-
- Rammstein
- Začátečník

- Wuuduu
- Středně pokročilý

Doom3:
1.) originalna hra
2.) aspon 1GB RAM
3.) rychly disk - t.j. 7200ot, 8MB cache
4.) antivir nastavit, aby nekontroloval kazdy jeden subor, ktory OS vytvori, otvori, upravi alebo modifikuje. (nechaj kontrolovat len subory z internetu, mailu a diskiet)
5.) defragmentovat disk
...toz pre zaciatok len tolko, ked toto splnis, pokracujeme v rieseni tvojho "problemu"
1.) originalna hra
2.) aspon 1GB RAM
3.) rychly disk - t.j. 7200ot, 8MB cache
4.) antivir nastavit, aby nekontroloval kazdy jeden subor, ktory OS vytvori, otvori, upravi alebo modifikuje. (nechaj kontrolovat len subory z internetu, mailu a diskiet)
5.) defragmentovat disk
...toz pre zaciatok len tolko, ked toto splnis, pokracujeme v rieseni tvojho "problemu"
Naposledy upravil(a) Wuuduu dne úte 24. kvě 2005, 15:21, celkem upraveno 2 x.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- shadow
- Středně pokročilý

Může docházet k úniku paměti, kdy hra přiděluje neustále novou paměť, aniž by ji uvolňovala..
BTW Kolik máš operační paměti ? Nastavené virtuální ?
Při dotazech totoho typu je potřehné uvést svoji hardwarovou konfiguraci a OS (předpokládám Windows XP).
//a ten antivir, jak říká wuuduu
BTW Kolik máš operační paměti ? Nastavené virtuální ?
Při dotazech totoho typu je potřehné uvést svoji hardwarovou konfiguraci a OS (předpokládám Windows XP).
//a ten antivir, jak říká wuuduu
show must go on..
- tata22
- Nováček

-
Díky za odpovědi a nápady. Mám Pentium 4 - 2GHz, 620 MB pevné paměti , virtuální paměť nastavenou jako 1,5 násobek pevné + stejné max i min., graf.kartu ATI Radeon 9600 Pro, 2 pevné disky WD , rychlost 7200 otáček, cache z hlavy nevím (mám to doma a tohle píšu z práce, ale je to sestava asi 2 roky stará)
Defragmenatci obou disků dělám pravidelně. Antivir mám AGV 7 (na to mrknu, tam by mohl být problém).
Nedělá to jenom Doom ale i některé další náročné hry, např. Medal of Honor to dělal ještě víc. U některých her to není pozorovatelné !
Os mám XP Prof. s SP2 + plná aktulaizace .
Díky za další info.
Defragmenatci obou disků dělám pravidelně. Antivir mám AGV 7 (na to mrknu, tam by mohl být problém).
Nedělá to jenom Doom ale i některé další náročné hry, např. Medal of Honor to dělal ještě víc. U některých her to není pozorovatelné !
Os mám XP Prof. s SP2 + plná aktulaizace .
Díky za další info.