Inno3D6600 a taktovani bez přid.napajení????co se muže stát?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kazdej ti rekne,ze zvysovani voltage na AGP nepomuze.Bez se zeptat a OCforum..tak se ti kazdej vysmeje..vlastne me napada,proc se furt ptas,kdyz si nechces nechat poradit..naper do ni 1,7V a je to... :lol:
Mac...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Highlander píše:takže než tady zase něco přište kecneš tak jsi radši bež neco na studovat
:razz: :P :razz: :P
praxe je jaksi trochu jiná :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

alea206 píše:, ale to že nezáleží na výrobci je dost velká blbost.
Muzes me rict,jakej je rozdil mezi Asus,MSI(mimo Diamond rady s DDR3),Ledatek,Inno,Club-3D.atd 6600 radou?Zadnej.Vsechny maji stejny gpu stejny pameti(Hynix 3,6ns)..ja rikam,ze jsem v tyhle karte vyzkousel 4 biosy(palit,sparkle,ted nevim :) ,sparkleultra..ten se me osvedcil nejlip..ale je to prece hrozne individuelni..nikde nemas zadnou zaruku,ze to pujde...NOD na OCcku delal Vmod na GPU+RAM a dostal se na 600/800..krasny ne?
Mac...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

RE:Godlike

...je pravda,že GPU je stejný ale paměti třeba bývají rozdílný.Taky záleží na provedení celé karty ....co se týká napájení,regulace,...kvalita použitých součástek....(tranzistory,Kondenzátory,cívky!!)

Tohle by jsi mohl taky tvrdit o základních deskách,že pokud mají stejný chipset tak že jsou uplně stejný a že v nich není rozdíl :lol: :lol:

btw....některý karty mají 4.0 ns,3.6 ns,3.3ns.....a nejsou to jenom hynix ale taky to mužou bejt samsungy....takže netvrd neco o čem nemáš ani páru
Naposledy upravil(a) Highlander dne stř 25. kvě 2005, 11:39, celkem upraveno 2 x.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Highlander píše: ...je pravda,že GPU je stejný ale paměti třeba bývají rozdílný.Taky záleží na provedení celé karty ....co se týká napájení,regulace,...kvalita použitých součástek....(tranzistory,Kondenzátory,cívky!!)
Souhlas..napsal jsem to trochu blbe
Highlander píše: btw....některý karty mají 4.0 ns,3.6 ns,3.3ns.....a nejsou to jenom hynix ale taky to mužou bejt samsungy....
To me zajima?Ktery napriklad maj 3,3?Kus od kusu?
Mac...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

godlike píše:
Highlander píše: ...je pravda,že GPU je stejný ale paměti třeba bývají rozdílný.Taky záleží na provedení celé karty ....co se týká napájení,regulace,...kvalita použitých součástek....(tranzistory,Kondenzátory,cívky!!)
Souhlas..napsal jsem to trochu blbe
Highlander píše: btw....některý karty mají 4.0 ns,3.6 ns,3.3ns.....a nejsou to jenom hynix ale taky to mužou bejt samsungy....
To me zajima?Ktery napriklad maj 3,3?Kus od kusu?
jo záleží na serii,třeba já mám 4.0 ns a kámoš co si koupil tedka grafiku tak tam má 3.3 ns....je to pekně nefér ale je to tak:(
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

Na spoustě fór najdeš, že pro taktování je nejlepší LeadTek, XFX, Sparkle, Gainward, Sapphire. Taky najdeš dost odkazů na to, že Inno3D maj problémy s paměťma.
Taky pokud se bavíme o referenčnim designu mají značky uvedené jako líp taktovatelné taky o dost lepší chladiče (skus srovnat Gainward a Inno3D).
A pokud nebereš referenční design jako konečnej a chceš měnit chladič kuli taktování, tak si stejně připlatíš za lepší kartu.

Ale to už je hodně mimo diskusi

P.S. překti si diskuse pod těmahle článkama
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=20165
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=20144
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

alea206 píše:Na spoustě fór najdeš, že pro taktování je nejlepší LeadTek, XFX, Sparkle, Gainward, Sapphire. Taky najdeš dost odkazů na to, že Inno3D maj problémy s paměťma.
Taky pokud se bavíme o referenčnim designu mají značky uvedené jako líp taktovatelné taky o dost lepší chladiče (skus srovnat Gainward a Inno3D).
A pokud nebereš referenční design jako konečnej a chceš měnit chladič kuli taktování, tak si stejně připlatíš za lepší kartu.

Ale to už je hodně mimo diskusi

P.S. překti si diskuse pod těmahle článkama
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=20165
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=20144
jako já neříkam,že inno3D je nejaka bomba na taktovani atd......
já jsem už na žačatku,podotýkal že inno3D je levnej shit a taky co se z takovyho shitu za 2.5K dá vytáhnout.....nic víc

jde o to jak z tehle karty vytáhnout co nejvic,za předpokladu že nic nevyhoři atd...protože absence přídavnýho napájení muže mít značnej vliv na přetaktování.

o tom možná hovoří i moje výsledky:
GPU:470 mhz
RAM:633 mhz

jestli to je tím,že ta grafika nemá přidavny napajení nebo že to je zrovna špatnej kousek asi nezjistíme....ale možná že vašima nápadama a praktickýma zkušenostma by se dalo ješte neco udělat.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Hele higlander....mne nezajímá jaká je šedá teorie. Mne zajímá praxe a v té můžeš přidávat napětí do AGP slotu jak chceš, ale na taktování to prostě vliv nemá. Opravdu si zkus pročíst zkušenosti uživatelů a ne tady opisovat poučky z učebnic.

paměti na kartě jsou opět pouze teoretická záležitost....některé 4.0 ti můžou jít mnohem lépe taktovat než 3.6. Vo tom to opět není.

Jinak fakt nechápu, proč se tu na dvou stránách řeší Inno, když tento shit je téměř stejně drahej, jako mnohem lepší karty.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

To byla narážka na tohle
godlike píše: Muzes me rict,jakej je rozdil mezi Asus,MSI(mimo Diamond rady s DDR3),Ledatek,Inno,Club-3D.atd 6600 radou?Zadnej.Vsechny maji stejny gpu stejny pameti(Hynix 3,6ns)..ja rikam,ze jsem v tyhle karte vyzkousel 4 biosy(palit,sparkle,ted nevim :) ,sparkleultra..ten se me osvedcil nejlip..ale je to prece hrozne individuelni..nikde nemas zadnou zaruku,ze to pujde...NOD na OCcku delal Vmod na GPU+RAM a dostal se na 600/800..krasny ne?

To Meridius: On už neřeží voltage na AGP on teď řeší absenci MOLEX na kartě

To Highlander Asi to bude tou absencí MOLEX
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Meridius píše: Jinak fakt nechápu, proč se tu na dvou stránách řeší Inno, když tento shit je téměř stejně drahej, jako mnohem lepší karty.
no já nevím ty koupíš třeba leadteka6600 za 2975 kč s dph?????já teda ne,ale to inno3D za ty peníze koupím.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Highlander píše:
Meridius píše: Jinak fakt nechápu, proč se tu na dvou stránách řeší Inno, když tento shit je téměř stejně drahej, jako mnohem lepší karty.
no já nevím ty koupíš třeba leadteka6600 za 2975 kč s dph?????já teda ne,ale to inno3D za ty peníze koupím.
no jo pokud je pro tebe 400 Kc hodne tak radeji pockej pokud je nebudes mit 8) protoze pak nam tady prilezes za mesic, ze karta nejde moc taktovat a mame ti poradit :twisted: , proto se ti snazime rict, ze karta kterou kupujes nemusi mit velkej OC potencial, ale pokud jsi se uz rozhodnul tak si ji klidne kup :roll:
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

alea206 píše:To byla narážka na tohle
godlike píše: Muzes me rict,jakej je rozdil mezi Asus,MSI(mimo Diamond rady s DDR3),Ledatek,Inno,Club-3D.atd 6600 radou?Zadnej.Vsechny maji stejny gpu stejny pameti(Hynix 3,6ns)..ja rikam,ze jsem v tyhle karte vyzkousel 4 biosy(palit,sparkle,ted nevim :) ,sparkleultra..ten se me osvedcil nejlip..ale je to prece hrozne individuelni..nikde nemas zadnou zaruku,ze to pujde...NOD na OCcku delal Vmod na GPU+RAM a dostal se na 600/800..krasny ne?

To Meridius: On už neřeží voltage na AGP on teď řeší absenci MOLEX na kartě

To Highlander Asi to bude tou absencí MOLEX
Opět nechápu, proč řeší něco, co ostatní mají. Když prostě chce za každou cenu ušetřit, tak ať si koupít shit Inno 3d. Pár stovek je pro něj zřejmě hodně, tak asi jinou alternativu nemá, ne? Pak ovšem ať nezakládá thread, že mu to nejde taktovat a čím to asi tak bude? Absencí napájení, shitozním výrobcem nebo něčím jiným? A pojede to tady od znovu.

EDIT: pokud nakupuješ z nějakého velkoskladu, tak si to kup a nemusíš prudit s tím, že to nemá molex. Prostě ho nemá, takže kam se ti to podaří přetaktovat je ve hvězdách.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Highlander píše:...protože absence přídavnýho napájení muže mít značnej vliv na přetaktování.

o tom možná hovoří i moje výsledky:
GPU:470 mhz
RAM:633 mhz
Mno vidis..a vo tom to je..ja bych si par stovek priplatil za lepsi znacku...
Mac...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“