Názor na článek - jak na to ?
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Názor na článek - jak na to ?
Ahoj, dokázal by mi někdo poradit nějaký jednoduchý scriptík, kterým bych mohl na konec stránky s určitým článkem přidat možnost čtenářům napsat svůj názor na článek ?
- zombux
- Odborník PCT

záleží na tom jak máš ty články stavěný... pokud jsou vypisovaný z databáze, není problém udělat si další tabulku se všema komentářema, a podle ID je přiřazovat pod články... při velkým počtu komentářů je to lehce neefektivní ale to by jich muselo bejt fakt dost.
pokud to máš řešený přes soubory, tam bych z toho měl trochu strach, synchronizovat zápisy do souborů je poměrně brutální.
suma sumárum, napiš sem jak máš ten web stavěnej a uvidíme
pokud to máš řešený přes soubory, tam bych z toho měl trochu strach, synchronizovat zápisy do souborů je poměrně brutální.
suma sumárum, napiš sem jak máš ten web stavěnej a uvidíme
ignorelist: kremrole a dezoláti
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to soubory, resp. přesněji řečeno, co článek, to jedna html nebo spíš php stránka ()http://www.rctomik.cz)
- k23
- Začátečník

-
hm, takže taková pseudo-php stránka, no, jak píše zombux, pokud budeš mít web v souborech, musel bys řešit poměrně komplikovaný číselníky a navíc bys to hodně těžko upravoval. Lepší řešení je, dát si články do databáze a slinkovat to podle ID článku s tabulkou komentářů. No a při výpisu toho článku se zároveň podíváš jestli máš nějaké komentáře a hodíš je pod článek. Tohle řešení je imho nejschůdnější.TomCZ píše:Jsou to soubory, resp. přesněji řečeno, co článek, to jedna html nebo spíš php stránka ()http://www.rctomik.cz)
//ještě mě napadlo, pokud bys byl schopen rozčlenit web tak, abys jen includoval podle parametru v URL příslušný článek, šlo by mít tu samou tabulku komentářů jako jsem popisoval a nemusel bys mít články v databázi.
- TomCZ
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: