Epox 8RDA3 /+ /I /Pro (nF2 U400) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
PC-PC
Nováček
Nováček

Příspěvek od PC-PC »

Baterii jsem vyndal a vratil = nic. Na jumpery jsem se tak akorat mohl podivat... Jak jsem psal, do biosu se nedostanu. Nedostanu se nikam. Proste nic nenabehne. Tim jako myslim to, ze obrazovka je stale cerna - nic ani pres jakykoliv kl.zkratky se neobjevi. Zadny Windows, proste nic. Ale uz je to jedno, vezu to reklamovat. Jestli mi reknou cim to je, dam vam vedet.
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

FF hned po startu? FF je sice v pohodě, ale až ve woknech. Zkus někde vyzkoušet procesor.
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Mam semprona a tuto desku(r.2.1). Deska tento procesor nerozpoznala, tak jsem musel preflashovat bios (07/29/2004), ale v zapeti jsem se dozvedel, ze to je ten nejhorsi na OC. No a zda se, ze je to pravda, protoze jakmile jsem se dostal na FSB 199, tak mi ani na Voltazi 1.8 V deska nepustila do win.
Tak jsem chtel preflashovat bios 02/12/2004, ale tak me napadlo, ze asi nebude podporovat Semprony!
Muzete mi teda nekdo poradit co s tim pls? Nebo jsem mel pri taktovani neco spatne nastavenyho? Dik za vsechny rady.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Agaga píše:Mam semprona a tuto desku(r.2.1). Deska tento procesor nerozpoznala, tak jsem musel preflashovat bios (07/29/2004), ale v zapeti jsem se dozvedel, ze to je ten nejhorsi na OC. No a zda se, ze je to pravda, protoze jakmile jsem se dostal na FSB 199, tak mi ani na Voltazi 1.8 V deska nepustila do win.
Tak jsem chtel preflashovat bios 02/12/2004, ale tak me napadlo, ze asi nebude podporovat Semprony!
Muzete mi teda nekdo poradit co s tim pls? Nebo jsem mel pri taktovani neco spatne nastavenyho? Dik za vsechny rady.
Zkus ten CPU v jiné desce jestli vůbec taktovat jde,možná ne a je tedy jedno jestlitam máš ten nebo onen BIOS.
Nevíme jak si to měl nastavený při OC takže ti nikdo nepoví jestli je to špatně :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Agaga píše:Mam semprona a tuto desku(r.2.1). Deska tento procesor nerozpoznala, tak jsem musel preflashovat bios (07/29/2004), ale v zapeti jsem se dozvedel, ze to je ten nejhorsi na OC. No a zda se, ze je to pravda, protoze jakmile jsem se dostal na FSB 199, tak mi ani na Voltazi 1.8 V deska nepustila do win.
no jako taktovat komp,znamená nekdy dost laborovat s biosem....se nekterym to je stable a nekterym ne....

No já bych tam dal nejakej modifikovanej bios.

btw.....2200+ jdou obecně o dost huř taktovat než 2300+ a někdy z nich nevymáčkneš ani 200 fsb.Už se mně to stalo u jedné 2200+ jsem do toho mohl rvát 2.1V a procák házel furt chyby v prime95...a to jsem si s tim hrál asi 4 dny a nic.

Jinak to že bios nebude podporovat Semprony to ničemu nevadi....nahraj tam nejakej bios kterej je odzkousenej na taktovani ...viz faq
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Tak sem tam narval jinej bios a ani sem se nedostal do win, jestli mi to ten procik podtaktovalo na 900 Mhz. Ten procik urcite takotovat jde protoze v biosu sem z neho vytah FSB 198 Mhz.
JInak nakonec to vyresil clockgen zatim jedu na fsb 216 Mhz, akorat jsem to jeste moc nezkousel pri praci, tak nevim jestli je to uplne stable.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
kotry
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotry »

potřeboval bych poradit jaké paměti by ste mi doporučily do téhle sestavy :
Barton 2500+ (3400+ s deskou MSI)

Epox EP-8RDA3i Pro (s touhle deskou chci dát víc než 3400+ 8) )

Paměti: :( ???????? :(

grafika: ještě nevím

zdroj: 350W

PLS: jaké paměti pro dobré taktování a ještě aby se nehádali s deskou ????
tady je pár odkazů co jse mi líbilo (jestli víte o nějákejch dobrejch pls napište mi linkdík :):
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23142
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?ak ... &zbo=18091
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29687
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26397
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Vem ty Corsairy 512MB CL2,5, ideální by byly na taktování nějaký 500MHz, ale na to asi nebudou money
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
kotry
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotry »

JanHavlicek píše:Vem ty Corsairy 512MB CL2,5, ideální by byly na taktování nějaký 500MHz, ale na to asi nebudou money
Asi je to blbá o tázka ale když budou mít 500Mhz pujdou mi rozbehnout na tý desce ?
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Jasně že pudou, podtaktovat to jde vždycky, opak záleží na štěstí :)
Chieftec MX01, C2D E6420@3500(7*500), 2x2GB Patriot 1066MHz, Gigabyte GA-965P-DS4, Hitachi 320GB 16MB SATAII, WD 1TB FBYS SATA II, ATI Sapphire Radeon HD 2900Pro, Audiotrak Prodigy HD2, DVD-RW NEC ND-3520A, DVD-R Plextor PX-116A, Seasonic S12 500W
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Zdravím, před nedávnem, jsem koupil na inzerát desku EPOX 8rda3+, a můžu říct, že s ní mám neskutečné problémy. Doufám, že mi je někdo pomůže vyřešit PLEAS. Mám v ní barton 2500+, comp je stbilní jen na základní frekvenci 1800MHz, jakmile zvednu FSB na víc než 170, tak po několika hodinách bezproblémového provozu padá. Teplota 53°C. To nemluvím o zvedání FSB víš. Tento procesor jsem jel na ASUSU na 190FSB úplně v poho. několik měsíců a před přechodem na epox bez problémů. Dalším problémem je běh ramek v dualu, jedou jenom na 64 bit místo 128. Mám 2x512MB SAMSUNG, a časování mám teď na 3 3 3 11, i když běží i na 2,5 3 3 7. BIOS mám z 24.12.2004, před tejdnem flashnutej. Pokud je třeba něco víc tak stačí říct, máte nějakou radu, v čem by byla chyba? Možná nějak špatně nastavenej bios, čemu nerozumím do toho nešahám, a nechávám na default. TAKŽE PLEAS HELP :(
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

mirafelda píše:Zdravím, před nedávnem, jsem koupil na inzerát desku EPOX 8rda3+, a můžu říct, že s ní mám neskutečné problémy. Doufám, že mi je někdo pomůže vyřešit PLEAS. Mám v ní barton 2500+, comp je stbilní jen na základní frekvenci 1800MHz, jakmile zvednu FSB na víc než 170, tak po několika hodinách bezproblémového provozu padá. Teplota 53°C. To nemluvím o zvedání FSB víš. Tento procesor jsem jel na ASUSU na 190FSB úplně v poho. několik měsíců a před přechodem na epox bez problémů. Dalším problémem je běh ramek v dualu, jedou jenom na 64 bit místo 128. Mám 2x512MB SAMSUNG, a časování mám teď na 3 3 3 11, i když běží i na 2,5 3 3 7. BIOS mám z 24.12.2004, před tejdnem flashnutej. Pokud je třeba něco víc tak stačí říct, máte nějakou radu, v čem by byla chyba? Možná nějak špatně nastavenej bios, čemu nerozumím do toho nešahám, a nechávám na default. TAKŽE PLEAS HELP :(
AGP/PCI lock máš nastaven?????
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

na default, nebo auto, teď nevím, ale to je v podstatě totéž, na kolik by to mělo být na 66?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

mirafelda píše:na default, nebo auto, teď nevím, ale to je v podstatě totéž, na kolik by to mělo být na 66?
jj, 66 tam dej je to ve FAQ.
Ono je se to může lišit .....ale prostě tam dej natvrdo 66.
Pokud si tu desku koupil v bazaru tak tohle je možná důvod proč se jí dotyčnej zbavil :wink:
Jinak taky problém může být v tom CPU. Zkus to taktovat z woken co to udělá. Ram si teda proházel?
Mnemonic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mnemonic »

Jakou máš revizi? Je to napsaný v rohu vedle PCI slotů. Jestli je to 1.x tak bych zkusil bios spíš 17.10.2003 (snad si to pamatuju správně). Ten mi na mojí rev1.1 fungoval naprosto bezchybně. Klidně se jí moh někdo qůli tomu že neběží zbavit, tak jak psal Dzin :( Máš tam zapojenej i ten 4 pinovej napájecí konektor? Co tam máš vůbec za zdroj? Předpokládam že naswitchovaný to máš dobře. Zkus se kdyžtak trochu pohrabat v biosu, jestli alespoň trochu víš co děláš.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Pajax píše:
Orbithek píše:Mno nejhorší je to,že mi to začlo dělat asi před měsícem,ale není to pravidelné...stalo se to už asi po třetí...třeba týden to to jede v pohodě,večer normálně vypnu počítač a ráno když ho chci zapnout tak prostě nenajede... :) Dal jsem clear CMOS a už to jelo zase asi týden normal...takže docela záhada. :? Jenže kdo mi půjčí něco výkonějšího než ten můj Fortron? :oops:
Mám dotaz. Jak jsi to vyřešil? Mě to dělá to samé! Sice kód 25 ale taky reserved. Po naběhnutí XP mě to hodí kód 70 - taky reserved. Bylo to po tím co jsem nainstaloval PCI zvukovku...
Když se nepovedla instalace (špatný ovladač) tak pravidelně po restartu vyplý monitor, hláška 25 a po restartu zdroje to bylo OK.
//edit Už mě to nevadí. Ta deska je náladová. Nebere primary slave a secondary master v kombinaci a podobné. Disketovku taky nechtěla.
Mno já to po pravdě nevyřešil...od té doby mi to už neudělalo a jede do dnes v poho :) Jednou se mi nepovedla flash biosu(výpadek proudu), pak jsem si nechal nahrát znova tu flashku v GME a od té doby jsem míval nepravidelné problémy s tím zapnutím počítače :roll:
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Kde si vzal bios 24.12.2004?
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Dzin píše:
mirafelda píše:na default, nebo auto, teď nevím, ale to je v podstatě totéž, na kolik by to mělo být na 66?
jj, 66 tam dej je to ve FAQ.
Ono je se to může lišit .....ale prostě tam dej natvrdo 66.
Pokud si tu desku koupil v bazaru tak tohle je možná důvod proč se jí dotyčnej zbavil :wink:
Jinak taky problém může být v tom CPU. Zkus to taktovat z woken co to udělá. Ram si teda proházel?
Ramky jsem proházel, ale běží to pořád stejně naho... Kde seženu soft na taktování z woken? Dal jsem natvrdo 66. Chtěl bych zkusit hodit v biosu znovu defalt nastavení celyho biosu, ale ptřeboval, bych poradit v čem vrtat a v čem ne. Na revizi se kouknu, už jsem to hledal ale možná na špatnym místě. 4 pinovej konektor mám taky zapojenej, zdroj neznačka 350W. Dá se nějak ošéfovat, jak na tom ta deska je? Jestli bude o víkendu čas tak zkusím přeházet všechno zase na ten ASUS A7V600-X a uvidím jestli to není procesorem. :sad:
mirafelda
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirafelda »

Agaga píše:Kde si vzal bios 24.12.2004?
SORY CHYBKA 02/12/2004
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

kua uz jsou doufal ze je nejakej novej bios vo kterym nevim :D
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“