Win 2003 Server - jak na akceleraci DirectX

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
a3c
Nováček
Nováček

Win 2003 Server - jak na akceleraci DirectX

Příspěvek od a3c »

díky za jakoukoliv pomoc, které mě posune o krok kupředu

... potřeboval bych rozchodit u Win 2003 akceleraci DirectX, nevíte, kde se to dá nastavit či zapnout?

díky moc
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

Pokud dobře vím, tak Win2003 nepodporují DirectX. Stejně jako třeba WinNT.
a3c
Nováček
Nováček

Příspěvek od a3c »

Trainzak píše:Pokud dobře vím, tak Win2003 nepodporují DirectX. Stejně jako třeba WinNT.
... ale někde sem četl, že by to mělo jít nějak zapnout, a hlavně pár lidem to jde naprosto bezproblémů
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

win2k3 predevsim implicitne vubec neinstalujou directx. Takze to tam musis dat rucne. pak proverit pomoci dxdiag (soucast systemu), ze je zapnuta akcelerace a uz by to melo jet
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
a3c
Nováček
Nováček

Příspěvek od a3c »

koukněte se na to, prostě tam je nějaká chybka a já na ni nemohu stále přijít

Obrázek
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pokud nema ovladac WHQL certifikaci, nemas nikdy jistotu, ze vsechno pujde ...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
a3c
Nováček
Nováček

Příspěvek od a3c »

tak se mi to povedlo rozchodit, zde je následující návod pro ty, kteří by měli stejný problém (12 hodin u pc a 6x reinstalace systému) - tak ať ste na tom o nějakou tu hodinku lépe

*** po reinstalaci systému nainstalujte pouze ovladače pro vaši GK, neinstalujte žádné další podpůrné ovladače pro grafiku a ani nový ovladač directX, restartujte, po znovunaběhnutí systému si otevřte Ovládací panely --- Zobrazení - vlastnosti --- záložka Nastavení --- Upřesnit --- záložka Poradce při potížích --- zde Hardwarová akcelerace nastavit na Úplná a Použít a OK

*** nyní můžete nainstalovat directX, restartujte a po znovunaběhnutí systému dejte příkaz spustit "dxdiag" - záložka Zobrazení
... Akcelerace rozhraní DirectDraw: Povolit
... Akcelerace rozhraní Direct 3D: Povolit
... Akcelerace textur portu AGP: Povolit

... pak to můžete ještě obojí otestovat, zda to funguje správě a na závěr ještě jeden restart a snad by to mělo být už OK, přeji hodně štěstí, protože ho budete potřebovat

pozn.: tento uvedený návod je testován pouze na Windows 2003 Server Enterprise Edition a na Windows 2003 Standart Server

... a abych nezapoměl, pro úplnost - takto by to mělo vypadat po úspěšném provedení

Obrázek
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Náhodou jsem narazil na příručku
Windows Server 2003 as a Workstation Guide
Jedná se o pár listů ve formátu pdf. Možná by to někomu pomohlo - určitě ano. Jsou tam popsaný běžné problémy při přechodu z XP. Konkrétně s direct se zabývají dost podrobně a názorně.
Toto je úvodní propagační odstavec:
So Windows 2003 Professional turned out to be a pipe dream, faster than we could
get used to the idea being a reality it was played down/denied by Microsoft and all
the knowledge base articles were removed to be corrected. It turned out to be an
oversight. Well, we aren't ones to give up so easily at Neowin, so we have put
together a guide that turns Windows Server 2003 Enterprise Edition into what
we would rather call Windows 2003 Professional.
Why, I hear you scream? Well, there’s only one simple answer for that, because its newer than XP!
Docela srandovní věta na příručku od microsoftu (jestli je to příručka od microsoftu).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
MorbiDKDN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MorbiDKDN »

Chci se zeptat mam XP prof. a format disku NTFS .. uz delsi dobu premyslim o predelani na Win 2003 .. moje otazka zni ... mam jeden disk virtualne rozdeleny a oba maji format NTFS ... kdyz pri instalaci Wn2003 odstranim oddil se systemem a ten druhy tam necham a nainstaluji system pobezi ten druhy virtualni disk?? diky
a3c
Nováček
Nováček

Příspěvek od a3c »

... jestli sem to dobře pochopil, tak to druhá část disku není virtuální disk ale pouze další oddíl, že ano?

... takto to mám vyřešené také, jeden disk rozdělený na dva oddíly, pokud je potřeba reinstal systému, tak při instalaci zformátuji pouze oddíl s OS... nádherná věc (a všechna data zůstanou ve druhém oddílu)...

... doufám, že sem ti odpověděl ta nějak, jak sis to představoval, a Win 2003 Server ti mohu pouze doporučit, stabilní to je asi tak 100x víc než XP, a u mě se osvědčilo prakticky, že tato Enterprise Server edice je i daleko méně náročnější na hardware a systémové prostředky (všude se říká opak - nechápu to, ale z praxe je to tak :) )
MorbiDKDN
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MorbiDKDN »

No jasny nejak tak sem to chtel vedet ... takze kdyz dam reinstal a dam tam Win03 tak se mi data neztrati?
jirka01
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka01 »

a3c píše:tak se mi to povedlo rozchodit, zde je následující návod pro ty, kteří by měli stejný problém (12 hodin u pc a 6x reinstalace systému) - tak ať ste na tom o nějakou tu hodinku lépe

*** po reinstalaci systému nainstalujte pouze ovladače pro vaši GK, neinstalujte žádné další podpůrné ovladače pro grafiku a ani nový ovladač directX, restartujte, po znovunaběhnutí systému si otevřte Ovládací panely --- Zobrazení - vlastnosti --- záložka Nastavení --- Upřesnit --- záložka Poradce při potížích --- zde Hardwarová akcelerace nastavit na Úplná a Použít a OK

*** nyní můžete nainstalovat directX, restartujte a po znovunaběhnutí systému dejte příkaz spustit "dxdiag" - záložka Zobrazení
... Akcelerace rozhraní DirectDraw: Povolit
... Akcelerace rozhraní Direct 3D: Povolit
... Akcelerace textur portu AGP: Povolit

... pak to můžete ještě obojí otestovat, zda to funguje správě a na závěr ještě jeden restart a snad by to mělo být už OK, přeji hodně štěstí, protože ho budete potřebovat

pozn.: tento uvedený návod je testován pouze na Windows 2003 Server Enterprise Edition a na Windows 2003 Standart Server

... a abych nezapoměl, pro úplnost - takto by to mělo vypadat po úspěšném provedení

Obrázek
Dík za návod, mě se hodil na 100% tohle mi fakt pomohlo :D
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“