Kde flashují biosy?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kde flashují biosy?

Příspěvek od RickM »

Zdar lidi, tak mě napadlo, že by mnohým pomohlo kdyby věděli, které servisy flashují biosy... Možná by bylo i fajn kdyby toto modi přidali do FAQu ne? Tak pište o čem víte....

PRAHA:

GM Electronic spol.s r.o.
Sokolovská 32
186 00 Praha 8
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já si je flashuju doma sám... :roll: :lol: Nebo se stačí trochu prošťorat ve fóru.... :oops:
RickM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RickM »

Shit píše:Já si je flashuju doma sám... :roll: :lol: Nebo se stačí trochu prošťorat ve fóru.... :oops:
Špatně jsem to napsal.... Mluvím o pokažených biosech, ne o flashnutí novější verze :wink: Já jsem se s tím doma moříl 14 dní a v servisu to měli za 1 minutu a stálo to 100 Kč :lol:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

RickM píše:Mluvím o pokažených biosech, ne o flashnutí novější verze :wink:
Vždyť píšu: "Prošťourej fórum" - už se to tady řešilo :wink: (Taky to jde doma....při troše štěstí a při funkčním jiným MB.... :oops: )
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

Shit píše:
RickM píše:Mluvím o pokažených biosech, ne o flashnutí novější verze :wink:
Vždyť píšu: "Prošťourej fórum" - už se to tady řešilo :wink: (Taky to jde doma....při troše štěstí a při funkčním jiným MB.... :oops: )
Nemyslim, že má každý doma pár základních desek v zásobě navíc.
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

tovr1203 píše:
Shit píše:Vždyť píšu: "Prošťourej fórum" - už se to tady řešilo :wink: (Taky to jde doma....při troše štěstí a při funkčním jiným MB.... :oops: )
Nemyslim, že má každý doma pár základních desek v zásobě navíc.
Nějaká se snad najde... :roll: Každej zase nemá v místě bydliště specializovanou firmu, která flashuje BIOSy. :oops:
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pro ostraváky a okolí

Příspěvek od liquidfunk »

V ostravě dělá flash za pár peněz +/- 50,- Kč firma GM Elelctronics vedle alfy na 28.října. :?
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

A proč to?
Pokud vím tak na AMIbios a AWARDbios existujou nouzový postupy na flashování, jak je to s Phoenixem, popř. jinými nevím. Podmínkou je druhý počítač a na obou disketová mechanika.

Pokud si pokazíš AMIbios, stačí když vemeš disketu a uložíš na ní soubor se starým (funkčním) biosem (samozřejmě na druhém počítači, třeba u kámoše) a přejmenuješ ho na AMIBOOT.ROM , pak už jen stačí dát disketu do počítače, pustit ho a stisknout CTRL+HOME, mělo by to jednou pípnout, pak chvíli diskeťárna hrabe a pak to pípne 4x (aspoň to tak bylo u všech desek co sem to zkoušel). Pak vytáhneš disketu a restartuješ komp a mělo by to běžet. Ještě se snad doporučuje vytáhnout grafárnu z AGP.

U AWARDU je to trochu jinak, myslím, že disketa musí bejt bootovací se systémem.....

Každopádně když budeš hledat tak najdeš 8)

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jasan

Příspěvek od liquidfunk »

Pro mnoho lidí je však druhý PC problém, jednodušší pro ně bude sednout na tramvaj a za pár minut maj hotovo. Stačí donést disketu s BIOSem k desce a je to. Jo ještě to tuším dělá taky Levi.
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Jasan

Příspěvek od Karlos.s »

liquidfunk píše:Pro mnoho lidí je však druhý PC problém, jednodušší pro ně bude sednout na tramvaj a za pár minut maj hotovo. Stačí donést disketu s BIOSem k desce a je to. Jo ještě to tuším dělá taky Levi.
Tak to s tebou nesouhlasím.
1. Ne každý má dva a více počítačů (já mám taky jen jeden), to je pravda. Ale netvrď mi, že je takový problém skočit k sousedovi nebo ke kámošovi a zkopírovat jeden soubor na disketu. Navíc, když můžeš mít připravenej soubor s původním (funkčním) biosem, s kterým bys běžel do firmy, aby ti to flashla (nepočítej s tím, že oni ti ten bios budou někde shánět), tak můžeš mít připravenou už i tu záchranou disketu 8-) a tudíž žádný druhý počítač nepotřebuješ.

2. Ne v každém městě (nebo dokonce městěčku, vesnici) je firma, co se tím zabývá, schválně o kolika firmách kromě GME víš??

3. Ne všude to udělaj za pade + pokud nesídlí v místě bydliště, tak tam asi tramvají nedojedeš. Jjet někam třeba 80km nebo posílat někam poštou se trochu prodraží.

Ale jinak dělej jak myslíš, podle mě se vyplatí obětovat 5 minut a disketu si připravit, než pak někde lítat po městě.

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Jasan

Příspěvek od Shit »

liquidfunk píše:jednodušší pro ně bude sednout na tramvaj a za pár minut maj hotovo.
Na nejbližší tramvaj to mám cca 110km a pak to je "tramvají" dalších cca 200km..... za pár minut.... to sotva. :wink:
Ne každý bydlí v Praze, Brně nebo v Ostravě.... Přesný postup se tady řešil na fóru vloni a podobný postup je také uvedený na SH.
Skim
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skim »

Karlos.s píše:A proč to?
Pokud vím tak na AMIbios a AWARDbios existujou nouzový postupy na flashování, jak je to s Phoenixem, popř. jinými nevím. Podmínkou je druhý počítač a na obou disketová mechanika.

Pokud si pokazíš AMIbios, stačí když vemeš disketu a uložíš na ní soubor se starým (funkčním) biosem (samozřejmě na druhém počítači, třeba u kámoše) a přejmenuješ ho na AMIBOOT.ROM , pak už jen stačí dát disketu do počítače, pustit ho a stisknout CTRL+HOME, mělo by to jednou pípnout, pak chvíli diskeťárna hrabe a pak to pípne 4x (aspoň to tak bylo u všech desek co sem to zkoušel). Pak vytáhneš disketu a restartuješ komp a mělo by to běžet. Ještě se snad doporučuje vytáhnout grafárnu z AGP.

U AWARDU je to trochu jinak, myslím, že disketa musí bejt bootovací se systémem.....

Každopádně když budeš hledat tak najdeš 8)
Toto je dobrá rada, bohužel ji však nelze použít na všech deskách (experimentálně ověřeno na mém druhém pc.... :? poslílal jem proto kvůli tomu dva identické amibiosy až do Ostravy :( )
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

Skim píše:
Toto je dobrá rada, bohužel ji však nelze použít na všech deskách (experimentálně ověřeno na mém druhém pc.... :? poslílal jem proto kvůli tomu dva identické amibiosy až do Ostravy :( )
Tak pokud to na tvojí desce opravdu nefunguje, a seš si jistej, že si postupoval správně, tak to máš smolíka :( Ale i to sestane, netvrdil jsem, že to funguje na všech deskách. Já za sebe můžu tvrdit, že to mám odzkoušeno na 3 různých deskách a vím minimálně o dalších 2 lidech z okolí, který ten postup také úspěšně aplikovali.

eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro ostraváky a okolí

Příspěvek od eXp10it »

liquidfunk píše:V ostravě dělá flash za pár peněz +/- 50,- Kč firma GM Elelctronics vedle alfy na 28.října. :?
jinak v alfě ti to flashnou určitě taky 8-)
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ale hoši, néé každej je z Brna, Prahy nebo Ostravy... :wink:
off
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od off »

Já nevim jak vy ale zrovna teď jsem nahrával novej bios a spadnul mi při tom PC. (zasraný diskety :-()Zkusil jsem všechny metody. Sehnal jsem pána, kterej mi s tim poradil (Děkuju) a nic nepomohlo. Samospouštěcí disketa ti je na nic, když ti nechodí mechanika. No a tak už zejtra posílám poštou bios do Ostaravy kde mi to přehrajou. Za to vše dám dvě stovky i s poštou. Tak nevim proč zkoušet nějaký pokusy s druhou deskou a riskovat že ji odpálim. (jenom si projděte internet a narazíte na dost lidí co ji takhle oddělali) A pak někomu kupovat desku za 4 litry........NIKDY
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“