Mám postaršího tuleňe 1100@1460 (11×133) a na něm malý chladič (tuším 60mm) , CPU jde celkem pěkně taktik dál takže bych mu chtěl pořídit nějaký větší...konkrétně tendle:
tak by mě zajímalo jestli má někdo praktické zkušenosti s instalací resp. jestli se to neurve (mám špatnou zkušenost z dřívějších dob s pentiem 1 kdy mi chladič skončil na dně case právě po utrhnutí těch oušek na socketu ). Jen podotýkám že chladič váží podle specifikace nějakých 400g a podle FAQ na stránkách coolermasteru to vypadá že by s tím němel být problém.
Ja tam mam presne tenhle... Coppermine 933 MHz, nejaka shit deska. A musel sem trosicku brousit sponu. Vali to pasivne, jenom pod PSU je 80mm vetrak na +5V
..a co zkusit sehnat Arctic Cooling Slim Silent PRO? chladí výborně a je velmi tichý...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi! www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani) DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
na tulene jedine a pouze nesmrtelny a nestarnouci Spire Falcon Rock II a na to Arctic Pro 2L na 1500 otacek a 50° neprelezes ani kdybys ho zahrival... )
na tulene jedine a pouze nesmrtelny a nestarnouci Spire Falcon Rock II a na to Arctic Pro 2L na 1500 otacek a 50° neprelezes ani kdybys ho zahrival... )
tak to je super, protože právě na tenhle chladič nakonec padla má volba, má měděnou základnu a žebra celkem daleko od sebe (což je podle mých zkušenosti nejlepší pro malé průtoky vzduchu). Mám rád ticho a tak mu ještě nasadím lepší ventilátor Dík všem za rady a považujte tuto debatu za ukončenou...ozvu se jen v případě že by to ten stařičký socket přece jen nezvládl
Zdravím, také jsem o něm uvažoval jako o chladiči na své druhé pc (zelenina 850 viz popis) a nakonec padla volba na nejlevnější chladič s měděným jádrem, který snad na trhu je, a to tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25809 ... stačilo jen vyměnit původní hučící coolermaster za Arctic fan PRO TC, přidat redukci na 10 voltů, vyvrtat otvor pro windunel a hlasitost je (s windtunelem) takřka nulová (také co bychom chtěli, když má ten fan při teplotě cca 23 st. celsia okolí otáčky asi 600 . Jinak chlazení s tímto fanem je překvapivě účinné (asi proto, že je dělán až do Athlona XP 3000+) a celý pasiv je při běhu (biosu) jen vlažný. Deska sice nemá monitoring teploty, ale tipuju, že CPU bude mít kolem 20 -ti až 30-ti stupňů (celerony snad i díky velmi malé cache stejně, jako tuleni netopily
S popzdravem S.
O'old PCMB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
Zdravím, také jsem o něm uvažoval jako o chladiči na své druhé pc (zelenina 850 viz popis) a nakonec padla volba na nejlevnější chladič s měděným jádrem, který snad na trhu je, a to tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25809 ... stačilo jen vyměnit původní hučící coolermaster za Arctic fan PRO TC, přidat redukci na 10 voltů, vyvrtat otvor pro windunel a hlasitost je (s windtunelem) takřka nulová (také co bychom chtěli, když má ten fan při teplotě cca 23 st. celsia okolí otáčky asi 600 . Jinak chlazení s tímto fanem je překvapivě účinné (asi proto, že je dělán až do Athlona XP 3000+) a celý pasiv je při běhu (biosu) jen vlažný. Deska sice nemá monitoring teploty, ale tipuju, že CPU bude mít kolem 20 -ti až 30-ti stupňů (celerony snad i díky velmi malé cache stejně, jako tuleni netopily
S popzdravem S.
jj...hned v prvním postu jsem se ptal právě na tenhle typ, ale nakonec padla volba na Spire Falcon Rock II, rozměry jsou stejné, hmotnost +/- taky, počet žeber (24) mají oba taky stejný a od začátku vím že na něj musím dát jiný větroň....rozhodl až názor ICE
eXp10it píše:[jj...hned v prvním postu jsem se ptal právě na tenhle typ, ale nakonec padla volba na Spire Falcon Rock II, rozměry jsou stejné, hmotnost +/- taky, počet žeber (24) mají oba taky stejný a od začátku vím že na něj musím dát jiný větroň....rozhodl až názor ICE
Máš pravdu... ten tvůj přízpěvek jsem jen tak prolétl halabala a nevšiml si, že jsi psal právě o chladiči, který jsem pak v přízpěvku zmínil sám... ale alespoň vidíš, že je to objektivní... . Jinak o tom Falcon Rocku jsem, přiznám se, vůbec neuvažoval (resp. nvěděl) - v Czechcomputeru ho neměli a navíc ani nevím kolik stojí (zkrátka jsem byl líný pídit se dál:) ). Navíc do toho, který mám člověk ten větrák (jakýkoliv) jednoduše zaklapne a je to bez dalšího šroubování (ach ta pohodlnost )
S.
O'old PCMB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)