Nevim jestli jsem ve správným fóru , když tak prosím o přesunutí.
Mám takovej problémek na jednom z počítačů, který udržuju. Je tam deska K7VZA,nějakej duron či co, ale to je nepodstatný. Prostě se tam zpožďujou hodiny, zhruba tak o hodinu denně .
Přemejšlel jsem jestli to není baterkou, ale pak jsem si říkal že je tam ATX napájení, takže v desce je proud pořád .
Nemá s tí někdo zkušenosti?
Krystal vyměnit jde,ale znamená to zásah pájkou do desky což počítám nechceš.
Jinak mám doma desku se Socketem 7 u který se taky hodiny zpoždujou a jedná se o chybu BIOSu avšak nejnovější BIOS deska odmítá protože minulý majitel původni čip s BIOSem zničil a ted je tam nějakej napevno naprogramovanej Atmel
To už není možný, postavil jsem tomu člověkovi zbrusu novej komp, jediný co tam zůstalo stejný je cd-romka (a tou to asi nebude) a ty hodiny se mu zpožďujou zase.
Že bych byl takovej smolař a vždycky když mu koupim desku tak má odpálenej krystal?
Nebo to bude nečim jinym? Napadlo mě jestli to není zásuvkama, ale to by se pak zpožďovaly hodiny i na videu nebo budíku ne ?
Ze by mel takovou kliku a krystaly by bezely na jine frekvenci? (seriova, paralelni) Od jakeho vyrobce to ma desky? treba v ramci uspor nemaji tyto stavy spravne osetreny.