problem s maxtor 250GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
axloth
Začátečník
Začátečník

problem s maxtor 250GB

Příspěvek od axloth »

Zdravim,
jak nazev napovida mam problemy s timhle diskem. Jedou z pricin by mohla byt moje obstaroznejsi deska MSI k7t266 pro2 (mam nejnovejsi bios). Mam jeste jeden fyzicky disk maxtor 40GB (starsi kousek) ktery jede bezchybne. Ta 250 je rozdelena na dve casti 40gb a 90gb (zbytek se nenajde, znama chyba... mozna to vyresi xp sp2). Na te mensi casti jsem mel nainstalovan system (naposled xp sp2) a vetsinu programu, na vetsi casti jsem mel filmy, hudbu, hry a adresar plny instalacek, driveru, imagu cd (bin, iso, img... a nechce si mi to zase stahovat) a podobnych veci. Ten jediny adresar zmizel, nejde otevrit ve wincommanderu a pri otevirani pruzkumnikem hlasi se ze neni naformatovany. Nektery jiny slozky jsou najednou uplne prazdny, napr Program Files. Opet se mi zhroutil system na te 250gb, pri spousteni se nedostanu do woken a hodi se hlaska neco s "load kernel dll" nebo podobne. Uz jsem byl poucen ze neni dobry mit system na tak velkym disku... Ted se jeste budu snazit neco udelat s disky fyzicky (kabely, master/slave atd.), pak bych chtel dat novej system xp sp2 na ten starej disk, a ten velkej disk bych chtel zase spojit na jeden kus (treba i jen 130GB) pac jsem vycetl, ze by to nejak kvuli cylindrum mohlo delat problemy. Nejak ale nevim jak zahchranit ty data co jsou nedostupny na tom velkym a jak zabranit dalsim problemum, ocenim kazdou radu. diq
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

poradim ti do windowsu nainstalovat od maxtoru big drive enabler aby to islo lepsie, a skus disk prescanovat powermaxom najprv rychly test a potom full test ak najde nejaku chybu tak sa ju bude snazit opravit tak daj ano aby to opravilo, mne to uz tiez robilo 2x na maxtore 160GB sata ani mi nenabehol win s tym diskom modra obrazovka a bum a restart a nic viac, powermax pomohol.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

ok diky, urcite stahnu
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

tak powermax nahlasil ze disk je vadnej, easyrecovey nahlasil ze disk je vadnej, partition magic rika ze disk je ok, active smart rika ze disk je ok, windowsi taky rikaji ze disk je ok... ale chova se to cely nejak divne, data mam zachraneny ale disk chci pouzivat, muze mi nekdo poradit neco na opravu disku? (vadny sectory atd)
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pokud SW od vyrobce tvrdi ze disk je vadnej, tak je vadnej, a posli ho na reklamaci... :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“