CoolerMaster PAC-P01-US - chladič chipsetu

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

CoolerMaster PAC-P01-US - chladič chipsetu

Příspěvek od shadow »

Rád bych se zeptal, jestli u CoolerMaster PAC-P01-US
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28245

stačí místo pasty jen ta teplovodivá lepicí páska..

Podotýkám, že jsem to tak udělal, takže se ptám jen pro klidné spaní :)

Jen taková zkušenost: nelepí to dostatečně a po menší manipulaci s case mi chladič spadnul na grafickou kartu :( : Naštěstí se nic nestalo, ale musel jsem to napevno přidělat i pomocí pushpinů...
show must go on..
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Zkoušel jsem to a přenos tepla přes tu pásku je docela hodně velkej shit,lepší je do prostředka dát klasickou bilou pastu(nebo nejakou lepší...Artic5) a do kraju dát sekundový lepidlo.

btw....já tak lepím uplně všechno a podle výsledku co mně ukazuje chipset....cca 25 stupnu (passivní chlazení).To musí být velmi učinné....
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

No, já už to mám nalepené, a přitlačené pushpiny. Ta vodící páska (samolepka) už dolů stejně nejde, nebo jen strašně špatně, kdy hrozí poškrábání povrchu pasivu (vyloženě se přisaje)

Včera večer, co jsem to zkoušel, tak se teploty zdály ok. Taky kolem 25 C. Jedu taky na nf-s.

Stejně budu asi vyndávat desku, takže ten chladič můžu sundat. Je vhodné tam ještě - při zanechání té teplovodivé pásky - kydnout ještě nějakou tenkou vrstvu pasty? Myslím, že ne, ale raději se zeptám....

Jinak ty teploty bereš odkud? Podle mě stejně nf7-s nemá teplotní čidlo pod NB, takže ty čísla jsou trochu zavádějící.
show must go on..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

shadow píše:....kydnout ještě nějakou tenkou vrstvu pasty? Myslím, že ne, ale raději se zeptám.....
To určitě ne.
lepící termo páska + pasta je blbost.
Buďto jedno nebo druhé.

Ty teplovodivé samolepící oboustranné pásky jsou většinou v pohodě.
Výborné byly třeba na chladičích ram thermaltake.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Ja lepim pasivy so silikonovym lepidlom,ktore odvadza teplo perfektne a je celkom pevne a da sa vpohode "oškrabat"...............
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

kolo píše:Ja lepim pasivy so silikonovym lepidlom,ktore odvadza teplo perfektne a je celkom pevne a da sa vpohode "oškrabat"...............
silikonem jsem to nezkoušel ale nemusi to bejt špatny:)

já jsem taky zkoušel jenom samotnou pastu,ktera se přicucula mezi chladic a chipset a v druhým kompu to tam drží až do tedka.....bez použití lepidla:)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“