Rušenie v reprákoch spôsobené vypínačom od lampy?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rušenie v reprákoch spôsobené vypínačom od lampy?

Příspěvek od VeVe_350Z »

Mam taky zvlastny problem.V jednej izbe mam svoj comp a repraky Genius 5.1 SW HT a vedla v druhej izbe akvarko s rybyckami.Myslim ze tie dve izby su prepojene rovnakou zasuvkou.No a teraz k problemu-ak zapnem vypinac od lampy na akvarku tak to v reprakoch poriadne zapraska.A ked ho zasa vypnem tak sa zo subwooferu ozve take slabe ,,buch'' .Neviete co by mohlo sposobovat to rusenie?Kable od reprakov mam tie origos,nie tienene. Dik :)
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Nikdo neporadi? Pls :)
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Podle me je to v elektrice.... jakoze ublizit by to tomu snad nemelo... Reseni.. nevim.. udelat v baraku qalitni vedeni..? ale takova rada je ti asi k nicemu..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Je na vině ta lampa(můžeš zkusit jinou?) a pak ještě možná el rozvody.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

To samý mi dělá lampička, která jede na halogenku :( ... zatím nijak neřešim ... ale dělá to jen při vypínání tý lampy ... takový to dutý buch ...
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Problémové rušení vzniká díky jiskření kontaktů na vypínačích nebo vlivem napěťových špiček při zapínání nebo vypínání výkonných zařízen. Je to naprosto normální jev. Jednou to dělá lampička, jindy lednička, pračka, nebo třeba kotel.
Tyto problémy by měl vychytat zdroj v zařízení. Bohužel v případě zmíněných laciných reproduktorů se to nedá očekávat. Řešením by možná byl vhodný filtr nebo UPS před celým PC.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

tjn.. podle me by to prepetovka s filtrem pred PC mohla vyresit...
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Robi mi to pri vypnutom PC.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No jasne.. protoze to delaj ty bedny (psali jsme PC ale mysleli jsme repro)... kdyby pred zdrojem v bednach byl filtr, bylo by to v pohode... tzn. zainvestuj do nejaky prepetovy zasuvky s filtrem a mel bys mit klid.. alespon budes mit bezpecnejsi i volty pro PC..
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Maxtor píše:No jasne.. protoze to delaj ty bedny (psali jsme PC ale mysleli jsme repro)... kdyby pred zdrojem v bednach byl filtr, bylo by to v pohode... tzn. zainvestuj do nejaky prepetovy zasuvky s filtrem a mel bys mit klid.. alespon budes mit bezpecnejsi i volty pro PC..
Jasne ze to robia tie bedne ale bolo to myslene tak ze to robia len pri vypnutom PC a nie zapnutom.
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Pokud nevyměniš aspoň zásuvky v bytě za nové bez upálených kolíků, tak moc zlepšení nebude. Já to měl taky v bytě. Při sepnutí ledničky, rožnutí lustru, zapnutí vysavače, prostě všeho možného mě to lupalo v předzesáku, CD, MD, TV, prostě všude. Takže první věc co byla při rekonstrukci bytu byla elektrika - všechny hliníkové sračky ven. Dá to práci a stojí to prachy (pokud si to člověk dělá sám a materiál si pořídí z VO, tak se to vyplatí). Pokud je to barák starší 30 let tam určitě bude všechno z hliníku a s opálenými kontakty. S tím nejde nic dělat než to vykopat a dát tam měď. Takže moje rada udělat nově elektriku nebo aspoň udělat od zvlášť vedení s jističe na elektroniku a PC, na které se nebude věšet žádná lednička, pračka a ostatní pohony, které jsou největším zdrojem rušení. Já mám v třípokojáku 13 jističů včetně pračkového a naprostá spokojenost. Nějaké lupání od spínačů, světel neznám. 8)
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Přesně tak, jediné řešení je elektrika ... mě to dělá jen na koleji, kde jsou s elektrikou pořád problémy (stará nedostačující instalace) ... dom je všechno ok ;-) jinak přepěťová ochrana s filtrem nic neřeší, tu používám ... prostě hliník ve zdi a lupe si vesele dál (zas tak často ee, takže co ... snad to bednám neškodí)
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Mě osobně ups pomohla. Bohužel jí nemam doma tak nemužu napsat typ (ale tušim že byla ON-LINE). Na druhu UPS hodně záleží. Přepěťová ochrana opravdu nic nevyřeší - ta slouží k něčemu jinému.

A jako předělávat elektriku je rada dost brutální a často těžko proveditelná. A moc tomu nevěřim ... ale když to tvrdíte tak na tom asi něco je. Přeptám se na to elektrikáře.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Mas pravdu menit elektriku je total brutal 8-) :lol:
Ale nemalo by sa tym reprakom nic stat dufam. :oops:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Podle me by to nicemu ublizit nemelo... jen to v tech repracich hold vzdycky lupne, protoze jim to predava zdroj..
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Neco podobneho mi delalo na starem monitoru. Vzdy kdyz sem zapl televizi, kterou mam ve stejne zasuvce, tak mi problikl monitor. Ted mam LCDcko a tady uz je to ok, nic neblika :D
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

cabman píše:Mě osobně ups pomohla. Bohužel jí nemam doma tak nemužu napsat typ (ale tušim že byla ON-LINE). Na druhu UPS hodně záleží. Přepěťová ochrana opravdu nic nevyřeší - ta slouží k něčemu jinému.

A jako předělávat elektriku je rada dost brutální a často těžko proveditelná. A moc tomu nevěřim ... ale když to tvrdíte tak na tom asi něco je. Přeptám se na to elektrikáře.
Věř tomu tomu, že je to radikální, ale konečné řešení. Fakt stačí udělat separé větev pro pc a spol. Prostě oddělit ledničky a spol. Pak taky zaleží, jestli to nedělají nějaké šunty aktivní repráčky. :-D
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

ka-spel píše:Věř tomu, že je to radikální, ale konečné řešení. Fakt stačí udělat separé větev pro pc a spol. Prostě oddělit ledničky a spol.
Tak oddělenou větev se chystám utvořit - už na to mám sehnanej kabel který natáhnu přímo k hlavnímu jističi. Mám takovej tvrdej měděnej třížílovej - ten jak se dává do zdí, ale já ho někam schovám pod kraj koberce. Tak uvidíme. Ale nevím, vždyť je to od toho jističe stejně spojený se zbytkem bytu? - tám vědět.
Naposledy upravil(a) cabman dne úte 7. čer 2005, 00:22, celkem upraveno 1 x.
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

cabman píše:
ka-spel píše:Věř tomu tomu, že je to radikální, ale konečné řešení. Fakt stačí udělat separé větev pro pc a spol. Prostě oddělit ledničky a spol.
Tak přesně toto se chystám utvořit - už na to mám sehnanej kabel který natáhnu přímo k hlavnímu jističi. mám takovej tvrdej měděnej třížílovej - ten jak se dává do zdí, ale já ho někam schovám pod kraj koberce. Tak uvidíme.
blázne :-D
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

cabman píše:
ka-spel píše:Věř tomu, že je to radikální, ale konečné řešení. Fakt stačí udělat separé větev pro pc a spol. Prostě oddělit ledničky a spol.
Tak oddělenou větev se chystám utvořit - už na to mám sehnanej kabel který natáhnu přímo k hlavnímu jističi. Mám takovej tvrdej měděnej třížílovej - ten jak se dává do zdí, ale já ho někam schovám pod kraj koberce. Tak uvidíme. Ale nevím, vždyť je to od toho jističe stejně spojený se zbytkem bytu? - tám vědět.
Doufám, že na to dáš taky zvlášť jistič. Jo plochá CYBY 3x2,5 ta se vleze ideálně pod koberec. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“