Přetaktování jádra 6600 NON GT

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přetaktování jádra 6600 NON GT

Příspěvek od Jirin »

Ahoj mam vyse zminenou kartu od Leadteku ve verzi do PCI-E, nedari se mi pretaktovat jadro karty at v Rivatuneru nebo pres Coolbits jadro karty neprehodim pres 360 MHz, coz je na tuhle kartu dost malo, kolik karta bezi vam a jak jste ji taktovali?

Diky za odpovedi Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

FAQ :devil:

:lock: :(
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Shit píše:FAQ :devil:

:lock: :(
No nic proti takovej debil zas nejsem ze bych nic nepretaktoval, predtim jsem vklidu dal FX5700 i R9200, ale prave ze to jadro nejde nahoru pres 360 MHz pouzitim vsech ruznych programu...
A navic muj Leadtek dela zajimave bugy - pretaktovana v 3D rezimu vypina ventilator a vubec nechladi - to nechapu :evil: ...
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

2Majitele 6600: Jde vam vsem jadro pekne nahoru, i pres 400, 450 a 500?
Eventualne jakej jste zkouseli jinej bios krome Leadteka - ja zkousel ASUS, Gigabyte a furt nic - 360 MHz a konec :( :sad: ...

Jirin
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

jiri.jasa píše:2Majitele 6600: Jde vam vsem jadro pekne nahoru, i pres 400, 450 a 500?
Eventualne jakej jste zkouseli jinej bios krome Leadteka - ja zkousel ASUS, Gigabyte a furt nic - 360 MHz a konec :( :sad: ...

Jirin
no jelikož i hůře taktovatelné varianty AGP jdou nad 500, tak je 360 MHz hodně málo. Je možný, že máš extrémně špatný kus. PCIe varianta by měla jít ještě mnohem vejš. Co zdroj? Co je to za značku? Máš to pořádně zasunutý do slotu? chladíš dobře? dosedá ten chladič na jádro? a vůbec, teplota je v pohodě? nepřehřívá se ti to? Zkoušel jsi tu kartu v jiném komplu?
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Meridius píše:
jiri.jasa píše:2Majitele 6600: Jde vam vsem jadro pekne nahoru, i pres 400, 450 a 500?

Jirin
no jelikož i hůře taktovatelné varianty AGP jdou nad 500, tak je 360 MHz hodně málo. Je možný, že máš extrémně špatný kus. PCIe varianta by měla jít ještě mnohem vejš. Co zdroj? Co je to za značku? Máš to pořádně zasunutý do slotu? chladíš dobře? dosedá ten chladič na jádro? a vůbec, teplota je v pohodě? nepřehřívá se ti to? Zkoušel jsi tu kartu v jiném komplu?
No chlazeni je naprosto vklidu........ 15 vetraku v case udela sve..........
Ale s zdrojem to bude horsi - mam R3 system 300 W..
A sestava
DFI NF4-DAGF
Venice 3000+ @ zatim na 2650
512 MB RAM A-DATA 500
2 hadry
CD ROM + DVD vypalovacku.....

Myslis ze by pomohl ten zdroj?

Jo a jadro topi 42 °C (podle ovladacu)

Jirin
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Ty woe se divím, že ti ten kompl jede normálně. Koleduješ si o pěknej ohňostroj. Neříkám, že to může být primárně zdrojem, ale na tvou mašinu 300 W je dost málo. S těma větrákama si děláš kozy, ne? 15? Zkus tu kartu v jiném komplu, jestli půjde taktovat stejně nebo líp.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Meridius píše:Ty woe se divím, že ti ten kompl jede normálně. Koleduješ si o pěknej ohňostroj. Neříkám, že to může být primárně zdrojem, ale na tvou mašinu 300 W je dost málo. S těma větrákama si děláš kozy, ne? 15? Zkus tu kartu v jiném komplu, jestli půjde taktovat stejně nebo líp.
No nedelam urzel jsem sveho Durona 1400 @ 2415 do 50 °C.......
A ted v tom komplu nepustim toho Venice 3000 pri 2650 pres 34 °C.................

No asi se pokouknu po jinem zdroju....
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Meridius píše:Ty woe se divím, že ti ten kompl jede normálně. Koleduješ si o pěknej ohňostroj. Neříkám, že to může být primárně zdrojem, ale na tvou mašinu 300 W je dost málo. S těma větrákama si děláš kozy, ne? 15? Zkus tu kartu v jiném komplu, jestli půjde taktovat stejně nebo líp.
Jo ale moc se mi nechce verit ze je to tim zdorjem ale zkusim to.......

Jo a k tem ventilatorum:
2 x 80 dole na nasavani
2 x 80 vpredu na nasavani
3 x 40 na chlazeni hadru (nasavani)
2 x 80 vyfuk vzadu
2 x 50 vyfuk vzadu
Grafika
Procak
Chipset
Vetrak zdroje.....

Chladi to lepe zavrene, nez otevrene :razz:........

Jo a meril jsem prikon a mam 260 W tak nevim, myslim ze rezerva je dostatecna........
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

300 watu zdroj tak to je jasne

mislim ze jednou vybuchnes :onfire:
radicka aspon 400 watu FORTRON
cau
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Kde jsi prosimtě měřil příkon? 260 W? no nevím...dva hadry, dvě ROMky, 15 větráků, dost přetočenej procák a navrh 6600 non GT. To imho 260 W nebude a možná tak v klidu, když nic nejede. Při zátěži...pche. Nekolísá ti napětí na +12 větvi?
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Meridius píše:Kde jsi prosimtě měřil příkon? 260 W? no nevím...dva hadry, dvě ROMky, 15 větráků, dost přetočenej procák a navrh 6600 non GT. To imho 260 W nebude a možná tak v klidu, když nic nejede. Při zátěži...pche. Nekolísá ti napětí na +12 větvi?
No to kolisani na +12 vetvi jsem zkousel ve speedfanu.....
Minimum 11,78 V
Maximum 11,84 V

Ale je divna -12 V vetev: 0,06 V
A -5 V: -0,48 V

No 260 W je nejvic co jsem nameril - normalne ampermetr pred zasuvku....

No uz jsem koukal po jinem zdroji asi vezmu LC Power 550 at mam nejakou zasobu do budoucna.....
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

**No 260 W je nejvic co jsem nameril - normalne ampermetr pred zasuvku.... ** :stupid:

tak to by asy nebylo presne myslim poku chces vjedet co to zere ze zdroje tak musis mnerit kazdou vjetev napajeni
cau
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

delta4 píše:**No 260 W je nejvic co jsem nameril - normalne ampermetr pred zasuvku.... ** :stupid:

tak to by asy nebylo presne myslim poku chces vjedet co to zere ze zdroje tak musis mnerit kazdou vjetev napajeni
cau
No hele zatim jsem s tim zadne problemy krome te nepretaktovatelne grafiky nemel, komp bezi naprosto stable a nema problemy s diskama ani pri startu a poobne bugy ktere naznacuji slabej zdroj... Tak vymena zdroje jeste nejakej ten patek pocka, ale asi to bude LC Power 550 s ohledem do budoucna... No zkusim si pucit jinej zdroj a zkusim tu grafiku, ale ikdyz jsem procak zkopl na default => mensi odber tak jsem si nepomohl porad 360 :shock:...

No jeste si zkusim pohrat s biosem desky treba me pusti vejs...

S tim proudem je mi to jasne, ale jak mam jaxi merit proudy na jednotlivejch vetvich, to by moc dobre neslo, chtelo by to nejake redukce..........

Jirin
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

jj redukce ale nemneril bich na pripojeni na desku to obcas neni dobre
cau
alibagil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alibagil »

Tak to je maso 15 vetraku!!! Da se u toho spat? Jinak samozrejme vyzkousej tu kartu pretocit na jinem stroji, ale osobne si myslim, ze je to tim zdrojem.
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

alibagil píše:Tak to je maso 15 vetraku!!! Da se u toho spat? Jinak samozrejme vyzkousej tu kartu pretocit na jinem stroji, ale osobne si myslim, ze je to tim zdrojem.
No spat jsem u toho nezkousel, ale myslim ze by to neslo, ale kdyz delam na komplu tak mam stejne pustenou nejakou music, ktera to prerve.....

Nahodou tohle chlazeni udrzelo bejvaleho Durona 1400 @ 2415 do 50 °Cpri 1,8 V s obyc Whisperockem IV.......
No a ted podle poslednich mereni po 2 hodinach Prime 95 urzim svyho Athlona 3000 na 2790 MHz do 32 °C (Diky Arctic-Cooling Freezer 64 ofukovanemu ne jednim pomalym ventilatorem ale 4 rychlejma 80tkama).... S timhle chlazenim vubec nemusim uvazovat o vodnikovi, je to dostatecne vykone...

Jirin
alibagil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alibagil »

Chci kupovat ten samej comp, co mas ty (jenom Winchester a DFI ultra) a beru k tomu zdroj bud chieftec 410W a nebo rovou 500 fortron. 300 je fakt malo. Jinak to chlazeni proc ne, urcite vodnika nepotrebujes, ale ty A64 hrejou malo, takze se to nemusi prehanet.
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

alibagil píše:Chci kupovat ten samej comp, co mas ty (jenom Winchester a DFI ultra) a beru k tomu zdroj bud chieftec 410W a nebo rovou 500 fortron. 300 je fakt malo. Jinak to chlazeni proc ne, urcite vodnika nepotrebujes, ale ty A64 hrejou malo, takze se to nemusi prehanet.
No ja to akorat premontoval do te bedny po tom Duronovi (2415) a ten to potreboval, mozna nejake fany vykopnu, ale zatim je to vklidku....
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

300W je rozhodně málo to je pravda. 3R patří mezi kvalitní výrobce a na jejich práci je spoleh. Myslím, že tvůj komp je dostatečný důkaz :) . Máš prostě smůlu. 6600 od Leadeka je špatným OC už pověstná.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“