NTFC na FAT 32

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

akorát se mi po té operaci (převedl jsem oba oddíly) vytvožily na obou oddílech složky System Volume Information které nelze ani smazat ani otevřít, jsou skryté, nevíte k čemu tam jsou a jestli tam musí být?
Core i5-750 na Asrock P55 Deluxe3, Kingston 2x2GB, QuadroFX 1500 256MB, Munli MuchTV, SB X-Fi Fatal1ty Pro, Seasonic 500W, HDD 120GB + 500GB + 80GB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ThomasTT píše:akorát se mi po té operaci (převedl jsem oba oddíly) vytvožily na obou oddílech složky System Volume Information které nelze ani smazat ani otevřít, jsou skryté, nevíte k čemu tam jsou a jestli tam musí být?
jo musí tam bejt, nevšímej si jich :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
mano82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mano82 »

to krizovka:
1.Prečo chceš FAT32? Však len keď nainštaluješ Windows, tak už treba defragmentovať disk. Z NTFS už 1,5 roka kopírujem a mažem piate cez deviate, a ešte ho netreba defragmentovať. NTFS má ešte ďaleko viac výhod ako FAT32.
2.Neviem, či sa dá vôbec nainštalovať WinXP na FAT32, mňe to nešlo.
NB: HP nc6220 EA766UC#AAB Centrino 1,86 GHz, 1GB RAM, 60GB hatachi, Intel GPU, 1400x1050, combo Matshita Multibay II CDRW/DVD
----------------------------
AMD AthlonXP 2000+ Thoroughbred B0, MSI K7N2 Delta ILSR, 512MB dual RAM 400MHz, SATA Seagate 80GB, ATA Maxtor 160GB, Radeon 9200 128MB, combo CD-RW/DVD Toshiba R-1312B
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

mam rozdeleny disk c:\ 5gb d:\ 40gb e:\20gb f:\11gb vsade FAT32
chcel by som d:\prekonvertovat na NTFS pre ukladanie dvd image.bude to v pohode ked dam len jeden oddiel?povodne som chcel vsetky do NTFS ale ked budem potrebovat nahodit zalohu system cez ghost tak potrebujem pristup v dose.
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

to Van Bellen:
konvertovat muzes treba jenom samotne d: , ale Ghost nevim kolik verzi zpatky umi i NTFS.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

mano82 píše:to krizovka:
da sa, poznam ludi co to tak este maju, funguje to bez problemov... :roll:
van Bellen píše: mam rozdeleny disk c:\ 5gb d:\ 40gb e:\20gb f:\11gb vsade FAT32
chcel by som d:\prekonvertovat na NTFS pre ukladanie dvd image.bude to v pohode ked dam len jeden oddiel?povodne som chcel vsetky do NTFS ale ked budem potrebovat nahodit zalohu system cez ghost tak potrebujem pristup v dose.
ako uz bolo povedane, pojde to bez problemov, ja sam mam na notase este C:/ na ntfs a D:/ na fat32 :oops: (lenivost, no...aj tak ich vsetky hodim dokopy raz.. :roll: )
mano82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mano82 »

johny128 píše:
mano82 píše:to krizovka:
da sa, poznam ludi co to tak este maju, funguje to bez problemov... :roll:
dobre funguje je to, ale nainstalovali to na FAT32, alebo najprv na NTFS a potom to zmenili na FAT32. Lebo mne to neslo nainstalovat na SATA disk s FAT32
NB: HP nc6220 EA766UC#AAB Centrino 1,86 GHz, 1GB RAM, 60GB hatachi, Intel GPU, 1400x1050, combo Matshita Multibay II CDRW/DVD
AMD AthlonXP 2000+ Thoroughbred B0, MSI K7N2 Delta ILSR, 512MB dual RAM 400MHz, SATA Seagate 80GB, ATA Maxtor 160GB, Radeon 9200 128MB, combo CD-RW/DVD Toshiba R-1312B
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

instalovali priamo, aj ja som nal na notase najprv cistu instalaciu na fat32 ...chyba bude niekde u teba :) napr ten disk ma viac ako 32GB ...resp oddiel..
van Bellen
Začátečník
Začátečník

van Bellen píše: mam rozdeleny disk c:\ 5gb d:\ 40gb e:\20gb f:\11gb vsade FAT32
ako uz bolo povedane, pojde to bez problemov, ja sam mam na notase este C:/ na ntfs a D:/ na fat32 :oops: (lenivost, no...aj tak ich vsetky hodim dokopy raz.. :roll: )[/quote]

ja viem ze sa to pisalo ale nikdy som to este nerobil :-D ...mam tam data a ostanu mi tam aj po prekonvertovani na NTSF?

to:eMZet ..ale ked budem mat cely disk v NTSF a zalohu na nom tak sa z dosu asi nedostanem nan ne?by som potreboval nejaky reader nahrat na bootovacie cd asi.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

van Bellen píše:ja viem ze sa to pisalo ale nikdy som to este nerobil :-D ...mam tam data a ostanu mi tam aj po prekonvertovani na NTSF?
no pozri, robil som to asi 2x v zivote(lebo zvycajne davam rovno na ntfs) a ani v jednom pripade som neprisiel o data :) takisto oficialny popis k tomu prikazu hovori ze o data neprides :) takze by som sa moc nebal..
van Bellen
Začátečník
Začátečník

ja to budem robit pomocou partition magic..a posledna otazka ..ten oddiel ma velkost 40gb ,nieco sa tu pisalo o velkosti...dik
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

no, Ghost samotny (spusteny treba z diskety w98, dos) umi zapsat a cist soubor.GHO na NTFS. Horsi je kdybys potreboval sam kopirovat soubory, free utils umi z NTFS jen cist, treba http://www.ntfs.com/products.htm a zapsat na FAT (tusim neumi psat dlouha jmena). Zapis na NTFS jenom za prachy :(
van Bellen
Začátečník
Začátečník

keby som mal komplet disk v ntfs aj zalohu.gho tak potrebujem urobit format c:\ a potom spustit ghost trebars na d:\ a nasledne obnovit system...ale so sputiacov disketou neuvidim disk..trebalo by nejaky reader nahrat na bootovku aby som mohos ten ghost spustit.
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

van Bellen píše:ja to budem robit pomocou partition magic..a posledna otazka ..ten oddiel ma velkost 40gb ,nieco sa tu pisalo o velkosti...dik
asi je to o tom, ze pri instalaci XP a 2k nenabidnou u vetsich oddilu moznost FAT32 (jenom NTFS). Jde to ale udelat z diskety jeste pred bootovanim instalace z CD.
mano82
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mano82 »

johny128 píše:instalovali priamo, aj ja som nal na notase najprv cistu instalaciu na fat32 ...chyba bude niekde u teba :) napr ten disk ma viac ako 32GB ...resp oddiel..
No to teda mal(80GB), ale NTFS je lepsi, uz nechcem FAT32 ani vidiet ak nemusim :)
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

van Bellen píše:keby som mal komplet disk v ntfs aj zalohu.gho tak potrebujem urobit format c:\ a potom spustit ghost trebars na d:\ a nasledne obnovit system...ale so sputiacov disketou neuvidim disk..trebalo by nejaky reader nahrat na bootovku aby som mohos ten ghost spustit.
Da se zkusit, jestli ghost (po bootu z fd) ten disk vidi. Je to SATA? Ja zatim mel jenom ten problem, ze mi ghost se sata pri spusteni vytuhl (tusim). Nasel jsem pak parametr -noide.
Pokud ho nevidi, pak na bootovku DOS driver pro SATA (jestli vyrobce MB takovy dodava).
van Bellen
Začátečník
Začátečník

mne funguje v pohode ghost na sata(par krat som to tak obnovoval) ale na fat32 a netreba ani driver sata,normalne bootovacia disketa z win me funguje.

//edit..uz davnejsie som uvazoval o tom ze si nahodim komplet disk do ntfs ale keby som potreboval obnovit tak neviem ako by som to vyriesil.

niekde som videl ako obnovuju system z cd..vlozi sa cd s imagom ,nastavi bootovanie z cd a obnovuje sa.len neviem s akym programom sa robi taky image a ci to funguje s ntfs.
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

jak uz jsem psal - ghost (mam 2003) umi svuj soubor (zalohu), treba i ntfs partisny zapsat i cist z jine ntfs oblasti. A sam ghost umi zalohu (i na vic dilu) na CD-R/W, DVD-R/W a pritom se pta na vlozeni boot media, aby ho pripadne zapsal na to zalozni CD/DVD. Toto jsem nezkousel, takze nevim v jakem formatu ten boot chce.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

mano82 píše:
johny128 píše:instalovali priamo, aj ja som nal na notase najprv cistu instalaciu na fat32 ...chyba bude niekde u teba :) napr ten disk ma viac ako 32GB ...resp oddiel..
No to teda mal(80GB), ale NTFS je lepsi, uz nechcem FAT32 ani vidiet ak nemusim :)
no vidis :) instalacka winxp ti nedovoli naformatovat vacsi oddiel ako 32GB na fatku (vraj :lookround: ) , tak preto sa ti zdalo ze to ani nejde..
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“