kdo za NATem tahá nejvíc?

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Houska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

kdo za NATem tahá nejvíc?

Příspěvek od Houska »

zdravim, jde zjistit kterej počítač za NATem nejvíc tahá? případně na jakym portu apod???
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Nezjistíš... Leda, že bys měl přístup na ten router a nastavil tam nějakej měřák provozu.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Houska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houska »

:D to je ale náhoda - já ten přístup mám ;-)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Houska píše::D to je ale náhoda - já ten přístup mám ;-)
Tak pak to samozřejmě jde. :-) Tvůj původní dotaz vyzněl spíš jako jestli můžeš zjistit ze sítě za NATem obecně, a to nejde.

Jinak, na ten router můžeš zkusit nainstalovat třeba MRTG, to je dost povedenej kus softwaru, umí vykreslovat grafy zatížení, a podobné zajímavosti... Ovšem pokud ta mašina utáhne Perl a webserver...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Hledej neco o IP accountingu. To je to, co hledas. Kdybys byl linuxove zdatny (aspon schopen psat scripty), tak by sis to mohl udelat sam, ale urcite bude vhodne existujici reseni.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

TomV píše:Nezjistíš... Leda, že bys měl přístup na ten router a nastavil tam nějakej měřák provozu.
pomoci sniffovani zjistis ne?? Vim je to prasarna, melo by se za to veset, ale.. :)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Houska
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Houska »

TomV píše:Ovšem pokud ta mašina utáhne Perl a webserver...
díky
:D
tak to by měla, je to 1800 duron s 512 paměti :)

//TomV : S přehledem... :wink:
blackdot
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blackdot »

TomV píše:
Houska píše::D to je ale náhoda - já ten přístup mám ;-)
Tak pak to samozřejmě jde. :-) Tvůj původní dotaz vyzněl spíš jako jestli můžeš zjistit ze sítě za NATem obecně, a to nejde.

Jinak, na ten router můžeš zkusit nainstalovat třeba MRTG, to je dost povedenej kus softwaru, umí vykreslovat grafy zatížení, a podobné zajímavosti... Ovšem pokud ta mašina utáhne Perl a webserver...
Jak toto fungje? Je na to balicek i pro Debian? Provozuji taky jeden linux server a tohle me oproti routerovacim program na Win dost schazi...
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

Doporucil bych tuhle stranku - http://martybugs.net/linux/rrdtool/ - vhodna i pro zacatecniky. Je tam popsane sledovani trafficu pomoci rrdtool (autor stejny jako u mrtg. Mrtg se necha pouzit i na generovani grafiku z rrd). Rozhodne to stoji za shlednuti. Dal bych doporuci. root.cz a hledat rrd nebo mrtg.

//edit - jeste doplnim tuhle adresu - http://oooops.net/rrdtool/ - je to upravena zalezitost z odkazu predchoziho. Osobne jsem nerozchodil ten php skript, ale to je spis asi muj problem (absolutni neznalost php - pokud se to nekomu podarilo, tak at se prosim ozve)
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“