Jakou dvouvrstvou vypalovačku ...

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Souhlas ja bych koupil jedine Pioneer, co vim, tak naky AOpeny jsou taky Pioneery (maji jen jiny nalepky).
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

mam pioneer 109 treti den a mozem povedat ze som zatial sklamany :sad: .
kopiroval som image z dvd media creation napalene na sony 23A a na 100.percente chyba pricom ku koncu uz kopirovalo 600kb/s.dal som to skopirovat kamosovi na teacu v pohode a vypalil to na cdrw emtec..z neho som kopiroval.asi do 65percent v pohode a potom uz klesla rychlost na 1400kb/s.
..oba media neboli zjavne poskodene ,aspon mne sa tak zdalo...tak neviem a mam aj firmware 1.40. :sad:
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

Já jsem max spokojen s NEC ND-3520A, dobře opravuje chyby při čtení poškozených (přestože pomalej), celkem tichá, zápis v poho. Celkem se povedla i LG GSA-4163B (až na opravu chyb).
broncekP
Nováček
Nováček

Příspěvek od broncekP »

Půl roku jsem měl LG4160B, už jsem si na její vrtochy celkem zvykl(vybíravá na média,slabá podpora vpodobě nových Fmw.), ale teď jsem ji vyměnil za NEC 3520A a musím říct, že to je daleko lepší volba.Vypálí na kdejaký šmejd a kvalitně( i když já používám osvědčená média-Verbatim, SONY,TDK a pod.), navíc velký výběr firmware s Bitsetingem a podporou kontroly PI/PIF.
Takže ji mohu každému doporučit a navíc cena cca 1400Kč s DPH je super.
Mimochodem přišly mi dvě a obě absolutně v pohodě.
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

co by jste dneska koupili do 1500kč? +- pár set
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Je to vec nazoru, ale da se rici, ze se to ted toci kolem cca 3 znacek. Napisu ti tri znacky, ale vybrat si asi budes muset sam. Seradim to podle ceny.

LG GSA-4163B - cca 1500Kc s DPH
NEC ND-3540 - cca 1600Kc s DPH
Pioneer DVR-109 - cca 1700 s DPH

Kazda z nich ma samozrejme svoje vyhody a nevyhody. Nicmene na svete neexistuje vypalovacka, ktera bude super nejlepsi (vyhovovat vsem narokum uzivatelu) a asi nikdy nebude.
:roll:
:-)
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

o té LG uvažuju, bulk verze se dá sehnat za 1350
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

4163b mám a jsem s ní víc než spokojenej 8)
Stefi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stefi »

Ahoj, rozhoduju sa mezi trema vypalkama: Asus DRW-1608P, Pioneer DVR-109 a NEC ND-3520A/NEC ND-3540A . Muzete pls psat nazory, zkusenosti? Diky
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

jestli ti jde hlavně o kvalitní zápis na dvd - pak já osobně bych bral neca 3540a (viz. recenze na cdr.cz), ta 109 se moc nepovedla :sad:
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Hlavně bych ale nedělal na základě jedný recenze unáhlený závěry. NEC ND-3540A je zatím velkou neznámou, moc lidí ho nemá...
Bathory
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Nevím jak jste přišli na to že mechanika Lite-On 1633S je shit. Mě zas tak špatná nepřijde. Dyť Lite-Ony jsou nejstabilnější mechaniky pro přeflashovaní....
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
cert
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NEC 3540a vs. Pioneer DVR-109

Příspěvek od cert »

Ktoru z tychto povazujete za lepsiu? V recenzii Pioneer DVR-109 na cdr.cz boli problemy s opravou poskodenych medii, ale uz vysli novsie FW.
IN DUST WE TRUST
Yngwie-Malmsteen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yngwie-Malmsteen »

No já se svou LG 4163B a FW A104 nemám jediný problém. Firmware prostě udělá hodně a ten A104 oproti A10 (který je požit v recenzi) je posun mílovými kroky :wink:
van Bellen
Začátečník
Začátečník

no ja som zmenil nazor na moju pioneer 109 po flashnuti 1.55 verzie fw..co som porovnaval grafy v nero speed v1.40 vs v1.55 tak su krajsie:)
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

-Jam mam Pioneer 109 a max spokojenost, dost lidi co znam ma Pioneer 108 a taky bez problemu.
-AOpen taky absolutne bez problemu.
-Par znamych ma nejaky LG a maj obcas poblemy se ctenim DVD, ktery Pioneer precte v pohode (byly paleny na nejakym mizernym LiteONu).
-Jinak nemam dobre skusenosti s jiz zminenym LiteONem pred temer dvema rokama jsem koupil o nich koupil DVD palirnu a znicil jsem DVD media za vice ne 3000Kč, nez jsem se naucil co nesmim delat, vypalovani na 4x bylo prakticky vzdy necitelne a nejaka levnejsi media to same. Takze sem musel palit vse na 2x, media Verbatim a potom to jeste cely zkontrolovat, abych si byl jisty ze je to dobre. Chyba 100% nebyla u me skousel jsem mreaky vypalovacich softwaru, nastavení BIOSU, pripojeni na kabel, byla dokonci i v jinym PC, zkousel jsem take jine ASPI ovladace. Nakonec jsem ji dal vyreklamovat a vratily mi vyssi model, ale problemy byly uplne stejny, Zkusil jsem uplne vsechno a nic to nevyresilo, pritom CD-RW od LiteOn byla vic e nez v pohode.
-S jinyma znackama nemam zkusenosti, ale pokud bych ted zrovna kupoval nekou mechaniku, tak zese Pioneer, pokud by nela byt o neco levnejsi, tak AOpen, jinak nic jineho.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

dvd+r HP 8x palene 8x fw1.40
http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... _1.40.jpeg

to iste medium fw1.55
http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... _1.55.jpeg

akurat som mal problemy vypalit dvd emtec 8x ,,ale asi to bola chyba medii..

//edit: zmazane co som tam povodne ani nechcel davat...

to bathory :: ten thread ,na ktory odkazujes ma dost priznacny nazov ..hm
Naposledy upravil(a) van Bellen dne stř 13. črc 2005, 19:51, celkem upraveno 2 x.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tohle není žádný test kvality média, Pioneer je známý tím, že čte tímto trochu jako by rozklepaným způsobem, kdy mechanika často zrychluje a zpomaluje. Pioneer ani test kvality neumí změřit. Navíc, tohle není thread, kde byste měli ukazovat svoje výsledky měření, takže vás prosím, abyste použili již nějakej vytvořenej, třeba tento: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=38886

A přečtěte si ho, ať se nemusím pořád ohledně Pioneera a jeho schopností měřit chyby opakovat.
Bathory
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

recenze NEC-3540A na CDfreaks
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

A co Plextor 740A ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32309 ). Tam mě docela zaujala poměrně nízká cena ... Jaký je rozdíl proti 716A ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29411 ), tedy kromě ceny 8-) ?
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“