prosíťování Xp a 98
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Effa
- Začátečník

-
prosíťování Xp a 98
4eká mě prosíťování počítače s xp s notebokem s 98. Daj se očekávt nějaký známý problémy? nebo to bude v pohodě. Jako mastr budou xpčka. Jde o to, stahnout z notesa data a pak ho přeinstaluju. díky
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
xp a 98 mi ted vobe krasne slapou, ale z nejakeho duvodu mi jaksi
nefungoval ten veleslavnej "pruvodce domaci siti", proste na xp nastav IP
192.168.0.1 a na druhym 192.168.0.2, u obou masku podsite
255.255.255.0, stejnej nazev pracovni skupiny a pokud mozno ruznej
nazev "pocitace v siti"
, melo by to byti bez problemu.. 
nefungoval ten veleslavnej "pruvodce domaci siti", proste na xp nastav IP
192.168.0.1 a na druhym 192.168.0.2, u obou masku podsite
255.255.255.0, stejnej nazev pracovni skupiny a pokud mozno ruznej
nazev "pocitace v siti"
- Kašpy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- Effa
- Začátečník

-
ahoj před nějakou dobou sem potřeboval poradit s prosíťovánim 98 a xp. psal si že ti to maká v pohodě. můžete mi říct jestli to dělám správně. propojil sem to normálnim kabelem co mi vede z poče do modemu, tak ten sem dal do notebooku kde sou 98. a teď nevim, jak přenastavit ip adresy. Předpokládal sem, že to bude fungovat tak, že to připojim noťase. win commandera nastavim jako když tahám přes ftp a frčí to. je to tak?
- Effa
- Začátečník

-
- Houska
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no tak to teda vážně nevim - a silně o tom pochybujuEffa píše:ahoj před nějakou dobou sem potřeboval poradit s prosíťovánim 98 a xp. psal si že ti to maká v pohodě. můžete mi říct jestli to dělám správně. propojil sem to normálnim kabelem co mi vede z poče do modemu, tak ten sem dal do notebooku kde sou 98. a teď nevim, jak přenastavit ip adresy. Předpokládal sem, že to bude fungovat tak, že to připojim noťase. win commandera nastavim jako když tahám přes ftp a frčí to. je to tak?
1)k modemu ti půjde a) seriový kabel - nevím nezkoušel jsem - ale podle mě bude potřeba nějak zpřeházet jednotlivý dráty
b)paralelní kabel - to samý
c)USB kabel - tak to ti nepůjde určitě - na propojení dvou počítačů se prodávají sady se speciálním kabelem (má v sobě nějakýho švába) a SW
2) naprosto lamáckej postup je tento:
-kup kříženej UTP kabel
-propoj oba počítače tímto kabelem (v každém počítači budeš potřebovat síťovou kartu
-nastav "připojení k místní síti" - ip adresa: 10.0.0.1 (na druhém počítači bude na konci dvojka), masku ti vyplněj wokna
-nastav jiím společnou pracovní skupinu např "office"
-zkontroluj jestli je zapnuté "sdílení souborů a tiskáren"(nebo jak se to jmenuje) a jestli je vypnutej ten windowsí firewall
a pokud by jsi chtěl těch počítačů přopojit víc tak nekupuješ křížený kabel ale tzv přímej (nebo se mu taky řiká rovnej
stačí?
---- DIE YOU SON-OF-A-BITCH ----