Funkce routeru a switche

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
apolloshit
Nováček
Nováček

Funkce routeru a switche

Příspěvek od apolloshit »

Chtěl bych se Vás zeptat na přesnou funkci routeru a switche v souvislosti s připojením k internetu přes adsl od telecomu. Chci totiž propojit 4 PC v paneláku. Vím, že se to tak propojuje.

Hlavně mi jde o popis toho připojení a funkce jednotlivého zařízení (proč se to musí vést z routeru do switche):
Např. telecom udělá připojku u mě, a já ten kabel z připojky strčím do routeru, a z routeru do switche, a ze switche do počítačů.

Dík
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no máš o tom správnou představu, router umožní připojit více počítačů přes jedinou linku, ten switch tam není nutný, existují routery s integrovaným 4portovým switchem, podobně existují adsl modemy s routerem i s switchem
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Je to tak, ze pokud mam od poskytovatele prideleno vicero IP adres, tak mi staci jen SWITCH, pokud mam ale jen jednu IP adresu a chci pripojit celou sit, pak musim mit ROUTER?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Stanley píše:Je to tak, ze pokud mam od poskytovatele prideleno vicero IP adres, tak mi staci jen SWITCH, pokud mam ale jen jednu IP adresu a chci pripojit celou sit, pak musim mit ROUTER?
ano
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Hajs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hajs »

Ale u ADSL budeš muset vždy použít router i když budeš mít pevné IP,
takže kup ethernetový ADSL modem, dneska už každej umí routovat a pokud má víc portů tak funguje i jako switch.
!NO inet - NO fun!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“