Textový LCD displej

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: shupa

Příspěvek od honny »

TomV píše:Nicméně ze všech softů, co jsem vyzkoušel, mi připadá nejlepší, tak jsem zůstal u něj...
Mne obcas spadl...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
dzungales
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dzungales »

no hral som sa s tym cely vecer. a zistil som ze niekde to bude vsetko zle nastavene,lebo moj jednoriadkovy displej cita do svojho jedneho riadku, z dvoch riadkov v JaLcd len po osem znakov.cize to znamena,ze ked ja chcem spravit jeden screen na lcd to je 16 znakov,musim v JaLcd napisat po osem znakov do kazdeho z dvoch riadkov. zaujimave.lebo pokial napisem do prveho riadku v JaLcd viac ako osem znakov tak mi ten zbytok nevypise.tak toto som necakal.bude chyba niekde v radici,alebo nieco ine. akoze problem mi to nerobi,lebo da sa to pisat do dvoch riadkov po osem znakov,no len nemozem napisat viac ako 16znakov pokial chcem aby sa mi text scrolloval cez cely lcd.
pokial s tymto vie niekto poradit tak dajte vediet. 8-)
CPU+FAN : E6600@Scythe Infinity MB : GA-P965-DQ6 rev. 3.3 F9 RAM : 2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4 GPU : Asus X1950 256MB HDD : Seagate Barracuda 7200 250GB PSU : Seasonic M12 500W CASE : TT Aquila DVD : LG GSA-H42L LS MOUSE : RAZER Diamondback Plasma
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Tak to je zajimava chyba. A ses si 100% jistej, ze tam nemas treba spatne nastavenou velikost toho displeje? Kdyztak vyzkousej jeste LCD Smartie, ten pouzivam ja, ma hodne funkci (ne tolik jako JaLCD) ale je imho jednodussi na pouzivani nez JaLCD. Pokud by to ani tohle nepomohlo, bude chyba asi nekde v hardwaru. Nejlepsi by bylo, kdybys moh nekde od kamose sehnat kabel k tomu LCD, kterej je odzkousenej a funkcni. Tim by se ukazalo jestli je chyba v zapojeni, nebo v displeji. Jeste me napada kouknout do BIOSu na nastaveni LPT a zkusit zmenit rezim prenosu, i kdyz by to nemelo mit vliv...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
dzungales
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dzungales »

€agle píše:Tak to je zajimava chyba. A ses si 100% jistej, ze tam nemas treba spatne nastavenou velikost toho displeje? Kdyztak vyzkousej jeste LCD Smartie, ten pouzivam ja, ma hodne funkci (ne tolik jako JaLCD) ale je imho jednodussi na pouzivani nez JaLCD. Pokud by to ani tohle nepomohlo, bude chyba asi nekde v hardwaru. Nejlepsi by bylo, kdybys moh nekde od kamose sehnat kabel k tomu LCD, kterej je odzkousenej a funkcni. Tim by se ukazalo jestli je chyba v zapojeni, nebo v displeji. Jeste me napada kouknout do BIOSu na nastaveni LPT a zkusit zmenit rezim prenosu, i kdyz by to nemelo mit vliv...
no tak velkost displeja si myslim,ze nastavit 16 znakov v JaLcd nie je problem.ono mi to tam aj tak hodi 4 riadky.vyskusam ten smartie,no mne sa zda,ze aj s nim som sa hral a on mi robil dokonca to,ze mi vypisoval veci len od stredu toho lcdecka,cize zase sme pri tych osmich znakoch.no dost muka.vyskusat to nemam kde u kamosa,lebo ja nemam partu na modding,ja som sa do toho pustil uplne sam a len z tohto fora sa snazim nasavat informacie a rady.a co sa tyka toho Biosu,tam som nenastavoval uplne nic.mozno,ze som mal nieco nastavit.no neviem co tak mam odklepnut atd.ak mozes napis mi co tam treba tuknut a ja to odskusam.
dikes
vecer testing :oops:
CPU+FAN : E6600@Scythe Infinity MB : GA-P965-DQ6 rev. 3.3 F9 RAM : 2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4 GPU : Asus X1950 256MB HDD : Seagate Barracuda 7200 250GB PSU : Seasonic M12 500W CASE : TT Aquila DVD : LG GSA-H42L LS MOUSE : RAZER Diamondback Plasma
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

K tomu problemu se Smartiem, primo na jeho strankach pisou "Use alternative addressing: Use this if your display is a 1x16 and only half of the display is working" cili ze v nastaveni/HD44780 settings mas zaskrtnout volbu use alternative addressing. Zkus to, snad to pomuze
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
dzungales
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dzungales »

€agle píše:K tomu problemu se Smartiem, primo na jeho strankach pisou "Use alternative addressing: Use this if your display is a 1x16 and only half of the display is working" cili ze v nastaveni/HD44780 settings mas zaskrtnout volbu use alternative addressing. Zkus to, snad to pomuze
oukej checknem to,lebo skusal som sa s nim hrat s tym smartiem vecer,takisto som uz montoval to lcd do case.ale to alternate addressing som si nevsimol.vkuse mi to tam behalo od stredu lcdecka. :roll:
thankzzz
dzungales
Začátečník
Začátečník

uz to fici

Příspěvek od dzungales »

takze uz to funguje ako ma,ten smartie mi nefungoval preto,lebo to bola verzia 3.,no ked som si stiahol 3.2.beta,tak mi to krasne ide.aj z prava do lava.proste pecka.len sa snazim pochopit,preco ostatne softy nemaju taku funkciu pre zobrazovanie len 16 riadkov?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: uz to fici

Příspěvek od TomV »

dzungales píše:len sa snazim pochopit,preco ostatne softy nemaju taku funkciu pre zobrazovanie len 16 riadkov?
:? Tak tohle zas nechápu já... :-) Jakou funkci ? :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FunkyByte »

Jaký je rozdíl mezi STN a TN displayem??
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

FunkyByte píše:Jaký je rozdíl mezi STN a TN displayem??
TN = Twisted Nematic, STN = Supertwisted Nematic. STN je vylepšená verze TN displeje (DSTN pak vylepšená verze STN s rychlejším překreslováním).
dzungales
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dzungales »

TomV píše:
dzungales píše:len sa snazim pochopit,preco ostatne softy nemaju taku funkciu pre zobrazovanie len 16 riadkov?
:? Tak tohle zas nechápu já... :-) Jakou funkci ? :?
no funkciu alternative adressing,u ostatnych softov som to nikde nevidel,ani nieco podobne,ten smartie to ma a to je fajn,lebo inak by som to v poriadku nerozchodil.inak diky moc.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

dzungales píše:no funkciu alternative adressing,u ostatnych softov som to nikde nevidel,ani nieco podobne,ten smartie to ma a to je fajn,lebo inak by som to v poriadku nerozchodil.inak diky moc.
Co to máš za divnej displej :? Já nic takového nepotřeboval... :?
dzungales
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dzungales »

TomV píše:
dzungales píše:no funkciu alternative adressing,u ostatnych softov som to nikde nevidel,ani nieco podobne,ten smartie to ma a to je fajn,lebo inak by som to v poriadku nerozchodil.inak diky moc.
Co to máš za divnej displej :? Já nic takového nepotřeboval... :?
normal 1x16,€agle mi poradil,ze treba zaskrtnut use alternative adressing,a mal pravdu. a hovoril som o tom,ze ostatne softy tuto funkciu nemaju,hladal som to,sparal sa v tom,no nic.no v tom smartiem mi to uz fici perfektne.
tot :)

//TomV : no tak hlavně že to chodí... :)
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FunkyByte »

Jo a btw o jaký se jedná display tady? http://www.jalcds.de/features.php
Ten není podsvětlený, ale jednotlivé body přímo svítí...
Jedná se snad o tohle? http://www.matrixorbital.com/index.php? ... cb9e5e90c1
Nebo o tohle? http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... hapID=2091
Dá se někde levně sehnat, aspoň tak 20x4?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 FunkyByte : Je to klasický LCD v inverzním provedení. Dá se to udělat výměnou polarizačních filtrů, ale problém je obvykle získat právě tu polarizační fólii v potřebných rozměrech pro vyrobení nového filtru.

Jinak, ty Matrixy v tom linku jsou VFDčka (vacuum fluorescent display), ty pracují na úplně jiném principu. Jsou dražší, ale zase pěkně svítí... :)
vinc black
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vinc black »

kdyby nekdo vedel kde sehnat nebo snad i dokonce mel polarizacni filtr navic tak dejte vedet... :roll:
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

vinc black píše:kdyby nekdo vedel kde sehnat nebo snad i dokonce mel polarizacni filtr navic tak dejte vedet... :roll:
pokud by to bylo za zajimavou cenu, taky bych se hlasil. :)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
iwhy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwhy »

Nasiel som nieco co predavaju v nemecku
Astromedia
Vychadza to nejak na 4 displeje 4x20. Co som prepocital tu cenu tak na jeden display by to vyslo asi na 75sk co si myslim je dost dobre.
Uz len nejak zariadit dovoz z nemecka. Netusim ci by to poslali bud do cr alebo sr. Ale zaujem by podla mna mohol byt takze by sme sa mohli aj viacery zlozit.
st.slama
Začátečník
Začátečník

Re: preco?

Příspěvek od st.slama »

dzungales píše:mam jednu otazku:Aj vam sa tak zahrieva ten lcd displej?lebo mne ano,ja som to tam namontoval bez trimra,svieti mi to asi defaultne a tym sa to zahrieva?
Zahrieva sa ti to asi preto že si nedal ochranný odpor na pin 16. stačí ak daš 5 alebo 10ohm. Na kontrast mám ja zapojený 2 kohm medzi piny 1 a3 nneviem ako je to na iných displeoch.

Mimocodem neviete či sa dá zapojiť LCD dispay bez elektroniky (je to len sklo z tekutymi kristalmi a 13 vývodov z predu a dva v pkavon a lavom hornom rohu-tie pavdepodobne sú na nič protože neboli pripojené)

Dik
dzungales
Začátečník
Začátečník

Re: preco?

Příspěvek od dzungales »

st.slama píše:
dzungales píše:mam jednu otazku:Aj vam sa tak zahrieva ten lcd displej?lebo mne ano,ja som to tam namontoval bez trimra,svieti mi to asi defaultne a tym sa to zahrieva?
Zahrieva sa ti to asi preto že si nedal ochranný odpor na pin 16. stačí ak daš 5 alebo 10ohm. Na kontrast mám ja zapojený 2 kohm medzi piny 1 a3 nneviem ako je to na iných displeoch.

Diky, no to uz mam poriesene.thankz
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“