Podivný zvuk na základní desce.

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Pentagun
Nováček
Nováček

Podivný zvuk na základní desce.

Příspěvek od Pentagun »

Prosím oradu, počítač mi začal vydávat podivný zvuk, jeto takové pravidelné cvakání až svištění, někde v oblasti procesoru. Z větráků tento zvuk nevychází zkoušel jsem je zastavit a nic. Je zajímavé že ve woknech se tento zvuk objevuje např. když skroluju na stráce nebo překíždím kurzorem po ikonách. Ve woknech není ale zvuk moc intenzivní, teprve až když si pustím nějakou hru, v mém případě Lineage2, žačne zvuk být velmi intenzivní (pravidelné cvakání), a nedá seto ničím přehlušit. zvuk se začal objevovat až dnes (6.6.). Ještě doplnuji malou zajímavost v této hře lze otáčet kamerou a pokud dám pohled který je jakoby z vody (když se ponořím) tento zvuk zmizí, poku ovšem dám pohled nad vodou zvuk se zase opakuje. Tento zvuk je velice rušící prvek a nemohu kvůli němu hrát, prosím o jakoukoliv radu čím by to mohlo být.
AMD AthlonXP 2600+, MB Gigabyte GA-7N400-Pro2, ATi Radeon 9600XT 256MB RAM, 2x512 DDR RAM Dual Chanel A-Data, 80GB Seagate S-ATA, 80GB Seagate ATA, 80 GB Maxtor ATA. :(
Naposledy upravil(a) Pentagun dne úte 7. čer 2005, 21:28, celkem upraveno 1 x.
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Piskajici civky? :?

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jó, tak vím přesně, co myslíš (dělá mi to náš domácí našlapanej notebook (Mobile P4 3.06), při scrollování takové divné škvrčení, nebo při diskových operacích, totéž), ale nevím, jak to odstranit... A ani přesně nevím, co to způsobuje. Jsem zastáncem teorie, že aby něco mohlo vydávat zvuk, tak to musí vibrovat. To je u polovodičových součástek krajně nepravděpodobné, takže moje podezření vždycky padne nejdřív na tlumivky v regulátoru napájení CPU. Ale co s tím zatím nevím... :( Celkem chápu, že u notebooku s tím nic neudělám (pro Dr. Medůzu : preventivně, než se zeptáš : ne, notebook za 70k nebudu rozebírat :-)), ale už si tu stěžovalo víc lidí na ten samej problém a zatím jsme na nic nepřišli... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

mne zas to delala 5900xt pri rolovani a nikdy sem neprisel nato co to vlastne dela ktera soucastka
cau
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

TomV píše:Jó, tak vím přesně, co myslíš (dělá mi to náš domácí našlapanej notebook (Mobile P4 3.06), při scrollování takové divné škvrčení, nebo při diskových operacích, totéž), ale nevím, jak to odstranit... A ani přesně nevím, co to způsobuje. Jsem zastáncem teorie, že aby něco mohlo vydávat zvuk, tak to musí vibrovat. To je u polovodičových součástek krajně nepravděpodobné, takže moje podezření vždycky padne nejdřív na tlumivky v regulátoru napájení CPU. Ale co s tím zatím nevím... :( Celkem chápu, že u notebooku s tím nic neudělám (pro Dr. Medůzu : preventivně, než se zeptáš : ne, notebook za 70k nebudu rozebírat :-)), ale už si tu stěžovalo víc lidí na ten samej problém a zatím jsme na nic nepřišli... :?
Je ale divný že ten zvuk ve hře z intenzivní. také by mně zajímalo proč při pohledu z vody (ve hře) ten zvuk zmizí ale když dám pohled nad vodu tak se zase objeví. :sad:
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

Tak sem se koukal na fórum na czechcomputeru, a všem lidem co maj tuto desku se tento zvuk objevuje. Někdo tam psal že prý pomůže reinstalace ovládačů na zvukovou kartu, tak to dneska odzkouším.
Tady se odkazy na ty diskuze: http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P1 ... ?ansid=291
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P1 ... ?ansid=292
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

Tak reinstalace zvukových ovladačů nepomohla, kdyby ta deska dělala jen ten zvuk kterej dělá ve woknech tak by to nebylo tak hrozý, jelikož ale ten zvuk vehrách je mnohem intenzivnější a pravidelný (svištění a cavakání) jdeto to na nervy a na mozek.
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

no mozna sem blbej ale nemuze to piskani nahodou delat nakej stablik
nebo mosfet
cau
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

delta4 píše:no mozna sem blbej ale nemuze to piskani nahodou delat nakej stablik
nebo mosfet
cau
:? No můžeto dělat jakákoliv součástka která je nalevo od patice (tam kde jsou ps2 porty) protože z těchto míst ten zvuk vychází. Zítra jdu desku odnést na reklamace do czechcomputeru. Reklamaci jsem řešil pomocí icq a byli velice vstřícní. No uvidíme zítra jak dopadnu.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

mě zase pískal procík při různých operacích jiná intenzita zvuku (přetaktovaný P4@3.4 NW) ale koupil jsem preskotta@3.0Ghz a ten už nepíská :? Taky je ale možný že to souvisí z napájením (1.6 vs. 1.37) :?
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

XPM píše:mě zase pískal procík při různých operacích jiná intenzita zvuku (přetaktovaný P4@3.4 NW) ale koupil jsem preskotta@3.0Ghz a ten už nepíská :? Taky je ale možný že to souvisí z napájením (1.6 vs. 1.37) :?
No já mám AMD Athlon 2600+ Barton netaktlej, napětí na něm (inforamce jsou z aidy32) 1,65V. No jestli to může dělat procesor tak to zkusim dát do kompu starýho durona a zkusim to jestli to nebude dělat zvuk. Dám vědět jak to dopadne.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

spíše to mohou dělat cívky vlivem jiného napětí nebo kolísáním=zkusit silnější zdroj tak +- 22A na +12 větvi
Obrázek
Více na mých www
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

XPM píše:spíše to mohou dělat cívky vlivem jiného napětí nebo kolísáním=zkusit silnější zdroj tak +- 22A na +12 větvi
no zdroj mam Fortron FSP350-60THN S 350W, což je velmi kvalitní zdroj. Takže nevím, no ještě můžu zkusit zdroj ze strarýho pc.
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Pentagun píše:
XPM píše:spíše to mohou dělat cívky vlivem jiného napětí nebo kolísáním=zkusit silnější zdroj tak +- 22A na +12 větvi
no zdroj mam Fortron FSP350-60THN S 350W, což je velmi kvalitní zdroj. Takže nevím, no ještě můžu zkusit zdroj ze strarýho pc.
jistě je kvalitní ale na +12 větvi má jen komických 14A :roll: chce to víc-22A
Obrázek
Více na mých www
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

Tak sem to zkusil s Duronem a zvuk se porad oziva. Tak teď jdu zkusit jinej zdroj. :twisted:
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Pentagun píše:Tak sem to zkusil s Duronem a zvuk se porad oziva. Tak teď jdu zkusit jinej zdroj. :twisted:
jestli máš aidu (EVEREST) tak se podívej kolik máš voltů na +12 větvi
Obrázek
Více na mých www
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

XPM píše:
Pentagun píše:Tak sem to zkusil s Duronem a zvuk se porad oziva. Tak teď jdu zkusit jinej zdroj. :twisted:
jestli máš aidu (EVEREST) tak se podívej kolik máš voltů na +12 větvi
Tak na větvi +12 mám od 12,03V do 12,10V. Jo zdroj sem udal spatnej typ jeto Fortron FSP350-60PN(PF) 350W. Při testování mám teď desku vyndanou z casu a mam doní zapojenej jeden disk (80GB SATA Seagate) a DVD-ROM LG.
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

Jo jak sem teď prohlžel diskuze o mým zdroji http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24692 , narazil jsem tam na topici kde píšou že fortron a disk od seagatu dohromady píská. Mohlo by to být tím?
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Pentagun píše:Jo jak sem teď prohlžel diskuze o mým zdroji http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24692 , narazil jsem tam na topici kde píšou že fortron a disk od seagatu dohromady píská. Mohlo by to být tím?
jo seagate mi občas pískne, mám Fortron 400W Pn PF
Obrázek
Více na mých www
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

XPM píše:
Pentagun píše:Jo jak sem teď prohlžel diskuze o mým zdroji http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24692 , narazil jsem tam na topici kde píšou že fortron a disk od seagatu dohromady píská. Mohlo by to být tím?
jo seagate mi občas pískne, mám Fortron 400W Pn PF
A ten pískot jde z disku nebo desky?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“