Jaky fotak koupit..:-(

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
future
Začátečník
Začátečník

Jaky fotak koupit..:-(

Příspěvek od future »

Ahoj lidi. Potreboval bych radu, jaky si koupit fotak. Chtel bych s nim hlavne fotit krajinu z dovolenych, skaly,..... a obcas nejakou tu akcicku...
Takze me de celkem o rychlost a dobry objekty... a mela dy to byt cana tak zhruba do 15000,-
Zamlouva se me Panasonic Lumix DMC-FZ4.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaky fotak koupit..:-(

Příspěvek od sx02 »

future píše:Ahoj lidi. Potreboval bych radu, jaky si koupit fotak. Chtel bych s nim hlavne fotit krajinu z dovolenych, skaly,..... a obcas nejakou tu akcicku...
Takze me de celkem o rychlost a dobry objekty... a mela dy to byt cana tak zhruba do 15000,-
Zamlouva se me Panasonic Lumix DMC-FZ4.
Dobry objekty? :wink:

Mno nic -FZ4 je opravdu dobra. (Zatim spolecne s FZ5+FZ20 v ukategorii UZ imho nejlepsi)
ALE! Pokud nespechas, pockej na cenu a jak bude vypadat Canon S2, tedka je takovej silenej hoax ze bude lepsi, ale zatim ho v realu temer nikdo nema.
future
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od future »

23.7 frcim, tak do te doby bych neco potreboval schrastit. A do zasoky flasku a baterku... a samozdrejme se s nim naucit delat driv nez na dovolene..:-)
A pred tim sem se upsal, mel sem v merky FZ5 :-D
future
Začátečník
Začátečník

Vyber fotaku, help me..

Příspěvek od future »

Tak mam nejake kandidaty:

Canon PowerShor S2 IS
Olympus Camedia C-7070 WZ
Panasonic DMC - FZ20
Panasonic DMC - FZ5

Sony DSC - V3
Sony DSC - W7
Canon PowerShot G6

staci, kdy nedko doporuci nejaky a proc, hlavne ne nic sirokosahleho, prosim....
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Takze:
G6 - NE! Papirove vybornej fotak, ale mel hrozny problemy, aposn ta varka co se dovazela do Cech. Tezko rict jestli se to zlepsilo, ja to nevim a malokdo to kvuli tomu kupuje. (jinak by to byl skvelej fotak)
W7 - Je zcela prumernej, obycejnej fotak nedoporucuju. (jedine snad kvuli velikosti)
V3 - Je to dobrej fotak, ale je potreba s nim fotit v polomanualnim rezimu, na automat obcas problemy s ostrosti (viz recenze), nevyhoda je stejne jako u W7 klasicky Sony barvy. (nesednou vsem)

FZ-20 vs FZ-5 - Fz5 je mensi, horsi optika a ocesany fce ale tak vyborne odladenej ze rozdily mezi vetsi fz-20 jsou minimalni.

FZ-20 je momentalne kralem a pokud ti nevadi velikost tak je to dobrej foatak (obcas na nej lide nadavaji ze sumi - coz je sice pravda ale to sumi kazdej UZ) Problemem tohole foaku je asi Canon S2IS - alebrz vsivchni tvrdej podle par netovejch ukazek ze bude lepsi nez FZ-20 ale nikdo ho poradne nedrzewl v ruce. Ovsem Canon dela vyborny fotaky a nikdy jeste vyrazne neslapl vedle (s vyjimkou G6)..
Takze pokud chces riskovat kup si S2is (pokud ho sezenes, ja myslim ze ne) pokud chces tedka neco koupit i za cenu toho ze to nebude to nej tak ber FZ-5, pokud ti nevadi velikost tak FZ-20

Uprimne vybirat fotak takovymhle stylem mi prijde dost hloupy, nebo ses extra prachatej...
Navic tam opravdu motas nekolik kategorii - amatersky cvakatka (W7), Kvalitni Ultrazoomy (FZ-5,Fz-20,S2-IS) s Fotakama vyssi tridy (V3,G6, a asi i 7070) a KAZDA je k necemu jinymu... hm...
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

já mám nejradši Nikon, ale něco to stojí.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Recon píše:já mám nejradši Nikon, ale něco to stojí.
Nechci ti do toho kecat ale nikon krome D70 a vrchojnejch modelu typu 8700 apod za moc nestoji - respektive mi prijdou naprosto prumerny. A vrpipade 8700 apod velmi predrazeny...
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

sx02 píše:
Recon píše:já mám nejradši Nikon, ale něco to stojí.
Nechci ti do toho kecat ale nikon krome D70 a vrchojnejch modelu typu 8700 apod za moc nestoji - respektive mi prijdou naprosto prumerny. A vrpipade 8700 apod velmi predrazeny...
s tím mohu jen souhlasit, ne ze srandy tam píšu něco to stojí.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Jojo a ted mi rekni - doporucoval bys tomu co zalozil tenhle thread nejakou zrcadlovku?
Ja ne. Sice cenove vyjde ne o tolik draz nez treba fz-20 ale co by s tim delal? Proto o tom radsi mlcim.. :roll:
future
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od future »

sx02 píše: Uprimne vybirat fotak takovymhle stylem mi prijde dost hloupy, nebo ses extra prachatej...
Navic tam opravdu motas nekolik kategorii - amatersky cvakatka (W7), Kvalitni Ultrazoomy (FZ-5,Fz-20,S2-IS) s Fotakama vyssi tridy (V3,G6, a asi i 7070) a KAZDA je k necemu jinymu... hm...
extreme prachaty nejsem, ale prachy na fotak sem si nasetril. Taky si chsi fotak koupit na delsi dobu, proto se rozhoduju mezi vsim mozny. To ze do sebe motak vic kategorii fotaku je umyslne, protoze nevim jestli mam vzit superzoom, nebo obycejny kapesni. Kazdopadne diky za rady a rad si prectu dalsi. Muj favorit je porad FZ5 ale zacinam premyslet i o FZ20, byt ma skoro o 300g vic.. :(
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Mno podle meho nazoru tech 300g navic za to nestoji. Jedine v pripade ze by ti ta fz-5 nesla do ruky. Fz-5 nema oproti tezsimu sourozenci manualni ostreni na prstenci, coz si myslim ze neni az takova chyba... jinak delaji fotky temer identicky.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“