Stale nabieha scandisk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Stale nabieha scandisk

Příspěvek od de_ny »

Hojte vsetci, potrebujem od vas radu :D
Raz vypadol prud, potom som zapol comp a pohodka, nabehol scandisk, prebehol a f pohodke nabootoval windows. Vsetko sa chova normalne, ale ked NORMALNE restartujem alebo vypnem comp cez win, pri dalsom bootovani scandisk nabieha zase a kontroluje mi obidve casti, aj C-systemovy aj D-datova cast disku. A nechce sa mi to zakazdym stopovat aby som sa dostal wo winu :). I ked necham scandisk prebehnut, nepomoze to...
Disk mam Seagate 80GB 7200.7, Win XP Proff SP2.
A skusal som ho aj kompletne prebehnut scandiskom a nenasiel ziadne chyby :-/
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

podivej se na disk SMARTem, jestli je vse OK, jestli ano, tak by mel pomoct reinstal win.... popr obnoveny systemu.... ale spis ten reinstal...
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

jj. Taky bych to viděl na reinstall, popř. ještě můžeš zkusit pustit scandisk ve widlích i s kontrolou povrchu a nechat ho celej doběhnout.
SurrendeR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SurrendeR »

Skus zapnuť ručne scandisk v CMD (napišeš "chkdsk /f") a po reštarte sa ti pusti scandisk a po uspešnom dokončeni, a naslednom reštarte systemu by sa mohol spametať a nenabehnuť...
Keby ma ešte niečo napadlo, tak dam vedeť...
EPoX 8RDA3+ rev. 2.1nFORCE 2 400 Ultra | AMD Barton 2500+@3200+(2200MHz)@1,7V | MSI NX 6600GT AGP 128MB 128bit 500/900@550/1160 | 2×256MB TwinMOS PC3200 6-3-3-2,5 | 80GB/8MB Maxtor ATA133 | 200GB/8MB Maxtor S-ATA 150 | 10GB/2MB Maxtor ATA100 | CDRW MSI 52/24/52 | Skrinka EURO Case 400W | 19" Hansol 930D | HP 3650
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

reinstall kvuli tomuhle, vam snad siblo ne!!! normalne v cmd napis prikaz chkdsk /x pro opojeni svazku,
vsechny otevrene popisovace odkazujici se na svazek se pak stanou neplatnymi
, pak das chkdsk /f , no a melo by to jit, mel jsem ten samy problem a myslim ze takhle jsem to vyresil
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de_ny »

No, poskusal som co sa dalo ale nic nepomohlo :(
skusal som aj reinstall winu, aj chkdsk podla vadich navodov, ale vsimol som si jednej veci.. Mne sa zakazdym kontroluje iba disk D:, ktory je datovy. Ten Systemovy C: sa nekotrnoluje nikdy...asi by to chcelo format :-/ ale to nemozem, lebo tam mam vela dat o ktore nechcem prist..
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

de_ny píše:No, poskusal som co sa dalo ale nic nepomohlo :(
skusal som aj reinstall winu, aj chkdsk podla vadich navodov, ale vsimol som si jednej veci.. Mne sa zakazdym kontroluje iba disk D:, ktory je datovy. Ten Systemovy C: sa nekotrnoluje nikdy...asi by to chcelo format :-/ ale to nemozem, lebo tam mam vela dat o ktore nechcem prist..
a zkousel jsi to aplikovat primo na ten disk D? - chkdsk d: /x , nebo tak nejak, mrkni do helpu woken
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de_ny »

Kuavik, diky ti mooc :D
uz to facha, mal si pravdu, prikaz "chkdsk d: /f" pomohol, lebo bez toho parametru d: mi to kontrolovalo disk C:, a zbytocne, pretoze mne to blblo s diskom D:
thx :-D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“