Nové PeCko na grafiku, video - posouzení

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
exn
Nováček
Nováček

Nové PeCko na grafiku, video - posouzení

Příspěvek od exn »

Prosím o posuzení následujícího návrhu. Jedná se o trvale zapnuté pecko na grafiku (Photoshop, Maya…) a zpracování videa, hry se na něm NEBUDOU HRÁT. Grafiku jsem tam dal tuto z důvodu, že umí uživit nezávisle 2 monitory (ještě zvažuji, že tam dám nějakou grafiku s pasivem místo tohoto vrtulníku).
Dále si nejsem jist paměťma, NEBUDU TAKTOVAT (nebo jenom malinko :-)) proto potřebuji výkon hned, jak to sestavím.
Potřebuji spolehlivé a výkonné PC.
1. Asus P5AD2-E Deluxe - Intel 925XE
2. CPU Intel PENTIUM 4 530J - 3,2GHz BOX (prosím doporučte vhodný, tichý chladič)
3. Kingston DIMM 2048MB DDR II 533MHz Dual Channel Kit CL4 (2x1 G zatím, pak to ještě jednou zopakujeme, máme 2 volné sloty :-) případně doporučte jinou kombinaci
4. Gainward FX PowerPack Ultra/1960 PCX XP GS 128MB
5. 2 ks Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLSA80 - 160GB SATA, možná do Raid Matrix
6. NEC ND-3520A černá OEM
7. Chieftec LBX-03B-B-B černá - Middletower 410W
Monitor mám EIZO L768, k němu přijde ještě jedno EIZO.
Potřebuji doporučit klávesnici a myš (hlavně ergonomii), na kreslení mám tablet.
Díky za Vaše rychlé připomínky. Potřebuji to rychle objednat (asi všechno najednou na Czechcomputer, pokud mě nedoporučíte nějaký jiný spolehlivý shop)
Snad jsem na nic nezapoměl.
Exin
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Spravne zvoleno Intel, kdyz na teto sestave pobezi veci jako Photoshop a ne hry. U chladice procesoru bych se drzel znacky Zalman. Pokud jde o pasiv na grafice, tak proc ne. Jen si dej pozor, aby ti tam pasoval a priprav se, ze budes muset dovnitr case dat alespon jeden vetron aby ti ofukoval ten pasiv
exn
Nováček
Nováček

Příspěvek od exn »

Palec123 píše:Spravne zvoleno Intel, kdyz na teto sestave pobezi veci jako Photoshop a ne hry. U chladice procesoru bych se drzel znacky Zalman. Pokud jde o pasiv na grafice, tak proc ne. Jen si dej pozor, aby ti tam pasoval a priprav se, ze budes muset dovnitr case dat alespon jeden vetron aby ti ofukoval ten pasiv
Počítám po 1 větráku vpřed, vzad a možná na disky. Buď to hodím přes nějaké regulátory, nebo na nižší napětí, ať to jenom šumí :-)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

desko ok a CPU taky mas pochvalu, chladic bych dal Freezera 7,
palirnu mozna 3540

btw: co tak 3.0 na 630
....ze by to byl MELOUN
exn
Nováček
Nováček

Příspěvek od exn »

Lord píše:desko ok a CPU taky mas pochvalu, chladic bych dal Freezera 7,
palirnu mozna 3540

btw: co tak 3.0 na 630
Co tím získám? Bude to v defaultu výkonnější? Jak jsem psal, taktit moc nechci.
Ten chladič rozhoduji buď Freezer, nebo Zalman CNPS7700-Cu.
Mám ještě dilema, zda nevzít radši Bigtower, protože tam v budoucnu může být klidně víc než 4 HDD +nějaká regulace na větráky, takže nevím.
Jak jsou tiché ty zdroje v Chieftekovi?
A co ty paměti? Nemám se poohlédnout po něčem jiném?
Exin
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

pameti bych nechal - teda pokud mas vic penec tak se da jit do 687 MHz
chiefteca vzit muzes bude to lepsi, je tam 410W zdroj
....ze by to byl MELOUN
exn
Nováček
Nováček

Příspěvek od exn »

Lord píše:pameti bych nechal - teda pokud mas vic penec tak se da jit do 687 MHz
chiefteca vzit muzes bude to lepsi, je tam 410W zdroj
Chiefteca chci od začátku, jenom přecházím od MiddleTowera k HighTowerovi :-) teda BigTowerovi :-)
Na tu klávesnici a myš se ještě mrknu po webu.
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Intel podle mě patří do origo MB Intel - vždy se mi to vyplatilo, ano je pravda že nemám rád MB Asus, i když za to můžou hlavně dlouho trvající reklamace (možná jen moje zkušenost).

Myš a klávesnici doporučuji Logitech (ano já vím mám ji v popisu...) - fyzicky vyzkoušet zda bude myš sedět ergonomii tvé dlaně... (510,518,1000...)

Boční ventilátor v Chieftecovy šel okamžitě ven - strašnej hukot. Zdroj docela ujde (mám "jen" 360W verzi), ale úplně silent to není. Ventilátory jsem použil Nexus.

Pokud chceš taktit "jen málinko" jak uvádíš, tak je podle mě lepší to nechat na default. Taktit jen pro pocit bez nárustu výkonu je nesmysl :wink:
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
exn
Nováček
Nováček

Příspěvek od exn »

Charlie Breaker píše:Intel podle mě patří do origo MB Intel - vždy se mi to vyplatilo, ano je pravda že nemám rád MB Asus, i když za to můžou hlavně dlouho trvající reklamace (možná jen moje zkušenost).

Myš a klávesnici doporučuji Logitech (ano já vím mám ji v popisu...) - fyzicky vyzkoušet zda bude myš sedět ergonomii tvé dlaně... (510,518,1000...)

Boční ventilátor v Chieftecovy šel okamžitě ven - strašnej hukot. Zdroj docela ujde (mám "jen" 360W verzi), ale úplně silent to není. Ventilátory jsem použil Nexus.

Pokud chceš taktit "jen málinko" jak uvádíš, tak je podle mě lepší to nechat na default. Taktit jen pro pocit bez nárustu výkonu je nesmysl :wink:
Nechám to v defaultu, protože taktěním bych změnu výkonu v aplikacích zřejmě nepocítil. Do Chiefteca budu ventilátory teprve kupovat, až podle toho, jak to poskládám. Ten Bigtower má 410W zdroj.
Grafiku tam dám asi s nějakým pasivem, protože hry se na tom hrát nebudou vůbec. U toho gainwarda se mě líbí 2 x DVI, ale teď si uvědomuji, že většinou na 1 monitoru je editace a na druhém pouze ovládací palety (tady bude D-Sub stačit). Něco třeba takovéto
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32100
Radši to vrazím do pamětí :-)
exn
Nováček
Nováček

Příspěvek od exn »

Ještě prosím jeden dotaz. Bude nějaký rozdíl, pokud místo 1 ks
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28174
koupím 2 ks
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28907
V té první variantě je totiž neznámá dodací lhůta, kdežto u těch druhých je to k dostání.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

Intel podle mě patří do origo MB Intel - vždy se mi to vyplatilo, ano je pravda že nemám rád MB Asus, i když za to můžou hlavně dlouho trvající reklamace (možná jen moje zkušenost).
dovolim si protestovat, desky Asus pro Intely jsou dost dobry
....ze by to byl MELOUN
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

ohledne tech pameti, vzheldem k tomu ze deska ma dvoukanalovy radic, tak kdyz vezmes ty pameti 2, tak to bude vykonejsi, takze nemusis mit strach
....ze by to byl MELOUN
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Charlie Breaker píše:Intel podle mě patří do origo MB Intel - vždy se mi to vyplatilo, ano je pravda že nemám rád MB Asus, i když za to můžou hlavně dlouho trvající reklamace (možná jen moje zkušenost).

Tady bych si dovolil oponovat, protoze mysi jako jsou MX510,518... jsou super mysi na hrani hlavne akcnich her. Pokud se vsak jedna o praci s temito kousky, tak konkretne delat neco v Autocadu na MX510 je dost na ....
Je to muj pohled na vec, ale opravdu lip se dela i na na nejakym shitovym Geniusu nez tady na tech "hernich". Mel by sis to vyzkouset, co ti vyhovuje, mela by padnout do ruky.....
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Lord píše:
dovolim si protestovat, desky Asus pro Intely jsou dost dobry
1, Jak jsem napsal je to můj a důvod jsem tam taky uvedl - co dodat.
2, Kdybych tě chytal za slovo tak "dost dobrý" to bývalo ve škole za čtyři a to není zrovna moc dobrý skóre... 8-) Prostě považuji jako nejspolehlivější a nejstabilnější kombinaci Intel CPU/Intel MB, zvláště pro požadovaný způsob použití.
Samozřejmě, že může být se zvoleným Asusem plně a dlouhodobě spokojen. 8-)
exn
Nováček
Nováček

Příspěvek od exn »

Zřejmě hlavní výhoda ve stabilitě bude CPU Intel a chipset Intel. pokud toto je z jedné stáje, dá se předpokládat vysoká stabilita.
Ano asi se dá říci že MB a CPU Intel bude spolehlivé, ale to může být v kombinaci Asus-Intel také (teď jsem koukal na nějaké testy a asi tomu tak bude). Jde také o výbavu...
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oldboy »

Palec123 píše:
Charlie Breaker píše: ....
......
:wink:
Tady bych si dovolil oponovat, protoze mysi jako jsou MX510,518... jsou super mysi na hrani hlavne akcnich her. Pokud se vsak jedna o praci s temito kousky, tak konkretne delat neco v Autocadu na MX510 je dost na ....
Je to muj pohled na vec, ale opravdu lip se dela i na na nejakym shitovym Geniusu nez tady na tech "hernich". Mel by sis to vyzkouset, co ti vyhovuje, mela by padnout do ruky.....
Souhlasím, že myš je věc kterou má člověk spoustu hodin denně v ruce a je třeba ji tedy před koupí pořádně osahat a vyzkoušet ve vlastní ruce.
To, že Logitech nazval novou 518 "gaming-grade" je bohapustej blábol, ale takový je náš svět. Ještě že jsi dal "herní" do úvozovek.... :) Pochopím že ti konkrétní myš nesedne. Principiálně ale nechápu jak ti přesně chodící myš, která ti padne dobře do ruky může vyhovovat ve všem okolo, ale ne ve vzpomenutém AutoCADu :?: (myslím to všeobecně, ne pouze MX510). Buď je to moje prodloužená ruka v každé aplikaci a nebo se s ní v každé aplikaci trápím a krčím dlaň/prsty....
Zkoušet, hledat, zkoušet, hledat najít koupit používat a používat.... :D
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“