Dotaz na instalaci DVD-R/+RASUS DRW-1608P

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Hadíoči
Nováček
Nováček

Dotaz na instalaci DVD-R/+RASUS DRW-1608P

Příspěvek od Hadíoči »

Potřebuji poradit.Instaloval jsem do počítače DVD vypalovačku na primární kanál IDE k hardisku.Hardisk mám nastaven jako MASTER a DVD vypalovačku jako SLAVE.Jenže jak zapnu poč.tak proběhnou post testy,deska pípne...vše je v pořádku,DVD vypalovačka se detekuje.Začne načítání systému ale skončí to hláškou,že systém Windows nemůže pokračovat z důvodu změny hardwaru nebo softwaru a mám na výběr z možností: Spustit předchozí konfiguraci(potom normálně naběhnou Windowsy)nebo spustit tuto(novou konfiguraci)a nedostanu se do systému(proběhne restart a zase znovu dokola).
V biosu se mi detekuje DVD normálně jako slave.Kšandu mám zapojenou dobře HDD v předu DVD vzadu.
Snad je to tím,že musím v BIOSU uložit přidání nového hardwaru(Save a exit Setup)?
Prosím poraďte.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

no myslim z ukladat nemusis nic, pokud das spustit predchozi konfiguraci system najede v poradku a pri dalsim spusteni se ti zase vyhodi hlaska? Zkus dat mechaniku na jinej kabel, nebo zkus najet do nouzoveho rezimu akoukni jestli tam neni nejakej konflikt :roll:
GaLaXy17
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GaLaXy17 »

Skus to zapojit na sekundarny radic ako master.Ak to nepojde ani vtedy,tak mas nieco so systemom kedze ti to bios zoberie normalne.Pozri tie konflikty v nudzovom rezime ako tu uz bolo spominane v pripade nefuncnosti.
CPU: INTEL Pentium Core Duo 2 E7200@2,54GHz+AC Freezer 7 Pro, MB: ASUS P5K Pro P35, RAM: 2x 2GB Kingstone DDR2 800MHz cl 5, GK: Gainward GeForce 8800GT 512MB 256bit, HDD: Seagate 250GB 8MB 7200rpm SATAII + HITACHI HDS721010CLA332 1TB 32MB 7200rpm SATAII, ZDROJ: Fortron SAGA 400W, LCD: IIYAMA 22" 2200WSV-B1 5ms, OS: Windows 7 64bit
.
NB: HP G7070, CPU: INTEL Core Duo T2370@1,7GHz, RAM: 2x 1GB, GK: X3100 zdielana 384MB, HDD: Fujitsu 250GB 5200rpm SATA, LCD: 15,4", OS: Windows Vista Home Premium / Windows 7 64bit
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“