poraďtě jakej typ fotáku od Canon
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
poraďtě jakej typ fotáku od Canon
cus lidi rozmejšlim se nad koupi fotaku mám v merku hlavně Canony a to Powershot A520 za cca 7000 a pak taky A95 za cca 9000 nebo třeba Fuji E500 chci říct že chci foták s 4-5 megapixely a 3-4 optickým zoomem, hlavně mi jde oto jestli máte někdo s těma fotákama osobni zkušenost, jinak ten A95 je fakt asi best of v týhle třídě ale ty dva tisice rozdil oproti těm dvoum je dost i na mě...chci fotit spíš akce a tak když to přijde jinak na krajiny a takovy ty blbosti mám k dispozici Olympus ultra zoom 760
dik za rady a hlavně žádný OT
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno clovece nebudou to spis vyhozeny penize? Zase takovej rozdil bych mezi Canonem (je lepsi je a je a je ) a Olym760 nevidel aby to stalo za vyhozeni 7-9k...
Ta fujina neni nicmoc extra. Jeidnym (velkym) plus je ze zacina na docela dost sirokym ohnisku (coz se vsadim ze ti na olym chybi) - coz je ale dobry tak do intereru a na krajinky (coz nechces), a nema delsi expozici (coz zase bych nechtel ja)
Kvalitni recenze je tady:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/E500/E5A.HTM
Je tam v zaveru doporuceni spise A85 - Coz me privadi k dotazu jestli bys spis nemel pomerovat A85 vs A520 coz by asi bylo lepsi nez s A95...
celkove si ale opravdu myslim ze je to zbytecnost kupovat dalsi fotak tehle tridy, pokud nepotrebujes treba druhej do rodiny...
Ta fujina neni nicmoc extra. Jeidnym (velkym) plus je ze zacina na docela dost sirokym ohnisku (coz se vsadim ze ti na olym chybi) - coz je ale dobry tak do intereru a na krajinky (coz nechces), a nema delsi expozici (coz zase bych nechtel ja)
Kvalitni recenze je tady:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/E500/E5A.HTM
Je tam v zaveru doporuceni spise A85 - Coz me privadi k dotazu jestli bys spis nemel pomerovat A85 vs A520 coz by asi bylo lepsi nez s A95...
celkove si ale opravdu myslim ze je to zbytecnost kupovat dalsi fotak tehle tridy, pokud nepotrebujes treba druhej do rodiny...
- tosuja
- Začátečník
-
Re: poraďtě jakej typ fotáku od Canon
Nevim, co si predstavis pod pojmem akce (je to koncert/vystoupeni nebo sport?), ale odhadem si oproti tomu Olympusu nijak vyrazne nepomuzes ani jednim fotakem.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- vlada83
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ten olympus neni muj patří rodině přítelkyně ale mam ho každou chvili pujčenej, ale na muj vkus je to velký a těžký hovádko, navíc fotí pomalu, dlouho ostří na muj vkus, ty canony sou takovy do kapsy u bundy, no právě sem porovnával A85 s A520 a ta 520 je o fous menší a lehčí...na ty A95 se mi libí ten vyklápěcí displej
akce se u mě rovná - sport, party, koncert, oslava
akce se u mě rovná - sport, party, koncert, oslava
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno tezko se radi, nebudu ti lhat - canon neni taky nejakej extra rychlik v ostreni. Rozhodne bude sice rychlejsi nez olympus a bude take lepe ostrit a delat imho lepsi fotky ale ja osobne bych se nezlobil kdyby byl krapanek rychlejsi
A95 je vybornej fotak, nejlepsi z ackovy rady. A holt se za to musi zaplatit. Od ty rady A5xx bych te spis odrazoval ta je brana jako lowend a me se prilis nelibi. Neco se zlepsilo neco se zhorsilo ale nejak to na me nepusobi dobre.
V tomhle ti moc neporadim. Ja bych si vybral nejakej drazsi UZ, ale to uz je moz velky, eh a drahy. (FZ-5)
A95 je vybornej fotak, nejlepsi z ackovy rady. A holt se za to musi zaplatit. Od ty rady A5xx bych te spis odrazoval ta je brana jako lowend a me se prilis nelibi. Neco se zlepsilo neco se zhorsilo ale nejak to na me nepusobi dobre.
V tomhle ti moc neporadim. Ja bych si vybral nejakej drazsi UZ, ale to uz je moz velky, eh a drahy. (FZ-5)
- Seltsian-Void
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: poraďtě jakej typ fotáku od Canon
Mam osobni zkusenost s OL Powershotem A520.Muj osobni nazor je asi takovej, ze pokud nepatris mezi ty nejnarocnejsi uzvatele a chces fotak, kterej bude proste hezky fotit, nahravat kvalitni ozvuceny videa a neco taky umet, myslim si, ze To bude stacit.Vyuziva CF, ty nejsou moc drahy a funkcne na tom taky neni zrovna spatne.Neni teda muj, je pritelkyne, ale nemuzeme si na nej ani jeden stezovat.To je ma osobni zkusenost.Rozliseni ma myslim 4Mpx a optical zoom myslim taky 4x, ale fakt to nevim jiste.Dokaze dobre zaostrit a osvetlit focenej objekt i za tmy, displej je dobre zretelnej a pripojeni k PC (ja to zkousel u win xp profi) je automaticky, jen zastrcis kabel do USB....Nevim, co dal napsat, urcite uz o nem taky neco vis...kdybys neco potreboval, napis...vlada83 píše:cus lidi rozmejšlim se nad koupi fotaku mám v merku hlavně Canony a to Powershot A520 za cca 7000 a pak taky A95 za cca 9000 nebo třeba Fuji E500 chci říct že chci foták s 4-5 megapixely a 3-4 optickým zoomem, hlavně mi jde oto jestli máte někdo s těma fotákama osobni zkušenost, jinak ten A95 je fakt asi best of v týhle třídě ale ty dva tisice rozdil oproti těm dvoum je dost i na mě...chci fotit spíš akce a tak když to přijde jinak na krajiny a takovy ty blbosti mám k dispozici Olympus ultra zoom 760
- tosuja
- Začátečník
-
To jsou do jiste miry protichudne pozadavky. Na party/oslavu potrebujes co mozna sirokouhly objektiv (28 mm by stacilo), na sport a koncert budes nejspis potrebovat delsi ohnisko (200-300mm) a to pri rozumne svetelnosti rekneme kolem F3-3.5 ( = velky objektiv ), abys byl schopny fotit na kratke casy. A digital s rozsahem ohniska treba 28-280mm jsem jeste nevidel....vlada83 píše:akce se u mě rovná - sport, party, koncert, oslava
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- sx02
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Tosuja: mno mas pravdu ze 28-280 se blbe hleda, ale trebas 28-200 je celkem beznej objektiv drahech fotaku. Nicmene je fakt ze tady nehledame hiend pristroj, ber to tak ze limit bude asi (tipuju) 10k - cili tezke kompromisy ve vsech smerech...
Vlada: Co si tedka ctu o A520 tak ma oblcas problemy s ostrenim v horsich svetelnych podminkach, coz je skoda - podle meho nazoru bys to mel brat takhle:
Chci fotak ted a mozna za rok si kopuim jinej - A520
Fotak mi vydrzi nebo bude muset vydrzet dyl nez trebas rok-dva - A95
Jinak na oba jsou recenze na dpreview.com coz povazuju za nejserioznejsi web o fotacich - cili precist, trebas to pomuze.
Vlada: Co si tedka ctu o A520 tak ma oblcas problemy s ostrenim v horsich svetelnych podminkach, coz je skoda - podle meho nazoru bys to mel brat takhle:
Chci fotak ted a mozna za rok si kopuim jinej - A520
Fotak mi vydrzi nebo bude muset vydrzet dyl nez trebas rok-dva - A95
Jinak na oba jsou recenze na dpreview.com coz povazuju za nejserioznejsi web o fotacich - cili precist, trebas to pomuze.