ASUS K8N a nastavenie biosu
Moderátor: Eddward
- Sato2
- Nováček

-
ASUS K8N a nastavenie biosu
Prosim vas,ma niekto takuto dosku a vie mi poradit,ako spravne nastavit bios,resp. co tam mam zmenit po default hodnotach?Mam najnovsiu verziu 1006 a zmenil som len:
Cool 'N Quiet - ENABLED
Priamy video - AGP
Internal SATA IDE Interface - DISABLED
Plung And Play O/S - Yes
---------------------------------------------------
Neviete,na co sluzi:
GART Error Reporting - DISABLED
----------------------------------------------------
Zamrza Warcraft 3 aj Frozen a CC Generals.Zhruba 10 minút sa to dá hrat aj keď to občas dosť sekne,no po desiatich minútach obraz zamrzne na stálo ale v reprákoch počujem,že hra ide delej.Nezostáva nič iné,len reštartovať počítač.Neni to softwarova chyba na 100%,skusal som vsetko,win 2000,XP bez SP,aj SP2,ovladace stare,nove,druhu ramu,vsetky stare biosy.
Bude to asi v doske,na starej masine to nerobilo.
ZOSTAVA:
AMD Athlon 2800 64,Asus K8N,Apacer 256MB 2.5,Nvidia GeForce 4200 Ti(Manli),TV Leadtek 2000XP Expert,Modem MICROCOM DeskPorte 56k Internal L,Teac CD-W540E,Teac DV-516D,Maxtor 6Y080P0
Vopred dakujem za odpovede
Cool 'N Quiet - ENABLED
Priamy video - AGP
Internal SATA IDE Interface - DISABLED
Plung And Play O/S - Yes
---------------------------------------------------
Neviete,na co sluzi:
GART Error Reporting - DISABLED
Zamrza Warcraft 3 aj Frozen a CC Generals.Zhruba 10 minút sa to dá hrat aj keď to občas dosť sekne,no po desiatich minútach obraz zamrzne na stálo ale v reprákoch počujem,že hra ide delej.Nezostáva nič iné,len reštartovať počítač.Neni to softwarova chyba na 100%,skusal som vsetko,win 2000,XP bez SP,aj SP2,ovladace stare,nove,druhu ramu,vsetky stare biosy.
Bude to asi v doske,na starej masine to nerobilo.
ZOSTAVA:
AMD Athlon 2800 64,Asus K8N,Apacer 256MB 2.5,Nvidia GeForce 4200 Ti(Manli),TV Leadtek 2000XP Expert,Modem MICROCOM DeskPorte 56k Internal L,Teac CD-W540E,Teac DV-516D,Maxtor 6Y080P0
Vopred dakujem za odpovede
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sato2
- Nováček

-
- Boumba
- Nováček

-
ASUS K8N
Mám stejnou desku s 1GB paměti, tuhne mi ve FS2004 při vyšších rozlišeních, mám podezření na paměť 2x 256, 1x512 a starou grafárnu. Budu prověřovat. Nejsem ani schopen projet celou Sandru, výsledek je vždy tvrdý restart, aniž by v záznamu byla nějaká stopa. Není těch 256 paměti málo?
- Sato2
- Nováček

-
Restart robieva vacsinou slaby zdroj.Ja mam 300W.Ak pouzivas v biose funkciu Cool 'N Quiet ,tak nezabudni v biose prepnut aj
ACPI 2.0 Support - YES.To by zevraj nieco mohlo mat so stabilitiou.Pouzi testovacie programi GoldMemory,alebo Memtest,Prime95 a nechaj ich bezat niekolko hodin.Uvidis,ci najdu nejake chyby.
ACPI 2.0 Support - YES.To by zevraj nieco mohlo mat so stabilitiou.Pouzi testovacie programi GoldMemory,alebo Memtest,Prime95 a nechaj ich bezat niekolko hodin.Uvidis,ci najdu nejake chyby.
- Boumba
- Nováček

-
ASUS K8N
Napsal jsem to blbě, tvrdý restart dělám já potom co xp totálně ztuhnou. Dnes vyzkousim lepsi grafiku , věřím, že to pomůže, protože experimenty s RAM mi jen ukázaly, že použití růyných modulů asi není to pravé . Testy s PI jsem dělal, žádné chyby jsem neviděl, jen mne překvapilo, že hadr rachtal jak o závod a CPU byl úplně v pohodě. Kvůli tomu, že to krom ram pracovalo i s kusem paměti na disku jsem to ukončila si po 6 hodinách.
Cool.. je pěkně vypečená technologie, alespoň mně to reguluje chvilkovým zvýšením frekvence a napětí, tyhle pulzy se se zátěží zrychlují, ale nikdy jsem nedosáhl toho, že by se to přepnulo na plný fuk, frekvenci i napětí.
Na to nastavení BIOSu se podívám
Cool.. je pěkně vypečená technologie, alespoň mně to reguluje chvilkovým zvýšením frekvence a napětí, tyhle pulzy se se zátěží zrychlují, ale nikdy jsem nedosáhl toho, že by se to přepnulo na plný fuk, frekvenci i napětí.
Na to nastavení BIOSu se podívám