Jak na MBR?

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Jak na MBR?

Příspěvek od Miroslav »

Mám problém. Měl jsem Win98 a Suse 9.1. Vše šlapalo. Nainstaluju Suse 9.3 tím pádem přepíšu mbr, nabootuju linux pohoda. ale když nabootuju windows a pak chci zpátky do linuxu tak už to nejde, zmizí grub a mbr je porušená. Takže musím fdisk /mbr z windows bootcd anebo dát opravit mbr z linux boot CD. Obnovím grub a mbr a zase nabootuju do linuxu bez problémů ale jakmile nabootuju do windows a pak restart tak se mi zase smaže ta mbr? Nevíte co s tím? Virus protection je v biosu disabled
nikdy mi to nedělalo
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

No to nevím, proč (a jak) ti to ty Wokna přepisujou... :? Zkus v BIOSu zapnout tu ochranu MBR proti virům, třeba to pomůže...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

S tim jsem se take jeste nesetkal a to uz linux pouzivam 6 let. Jestli se uz prepsalo lilo nebo grub tak to bylo pri instalaci win a ne pri jejich bootovani...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

jrk píše:S tim jsem se take jeste nesetkal a to uz linux pouzivam 6 let. Jestli se uz prepsalo lilo nebo grub tak to bylo pri instalaci win a ne pri jejich bootovani...
Já se s tím právě taky nesetkal, taky je mi to divný... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Miroslav
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miroslav »

no mě je to ještě víc divný než vám. Nod32 nic nenašel. Já podezíral zavirovanej disk ale nic. nevim co s tim
AMD Athlon643200+(Newcastle), MSI NeoKT800-FSR, 2*512MB Vdata, MSI Džíforce 6800, 120Gb disk Sata, Windows XP
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“