Repráky a Subwoofery

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Bogy
Začátečník
Začátečník

Repráky a Subwoofery

Příspěvek od Bogy »

Jaký máte doma repráky a kolika watový subwoofer.Jaký repráky by jste si daly do auta?
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

už se to tu řešilo.
jinak mam http://www.conrad.cz/DetailPage.asp?DPG=66602
se zesem Soundwave AH1100R 2x50 8Ohm

do auta? Do plata aspoň 20cm. Třeba tesla.
edit
Naposledy upravil(a) karf dne ned 5. čer 2005, 17:19, celkem upraveno 2 x.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

Já mám 50 watů středovej, 75 watů 1 a 2 boční a 100 watů 3 a 4 boční.Subwoofer má 250 watů.No stačí to nó.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Na hudbu a filmy mám na zakázku dělané dřevěné 5.0 repro (vlastní návrh):
-Přední sloupové reproboxy 34l osazené reproduktory TVM ARV-104/63/8 a ARN-180/25/8. 16W sinus
-Zadní satelity o objemu 10l osazené reproduktory TVM ARX150/25/8. asi 12W sinus
-Středový reprobox má objem 15l a je osazen reproduktory TVM ARV-104/63/8+ARN-150/73/8. asi 10W sinus

S těmito sinusovými výkony, které mám já, se nedá v obýváku vydržet - proto se dost bavim když slyšim o těch stovkách watů :-D . Ale co je sinusový výkon se tu již řešilo - stačí si to najít.

//Kdyby to někoho zajímalo, tak je hodím do galerie.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

cabman píše:Na hudbu a filmy mám na zakázku dělané dřevěné 5.0 repro (vlastní návrh):
-Přední sloupové reproboxy 34l osazené reproduktory TVM ARV-104/63/8 a ARN-180/25/8. 16W sinus
-Zadní satelity o objemu 10l osazené reproduktory TVM ARX150/25/8. asi 12W sinus
-Středový reprobox má objem 15l a je osazen reproduktory TVM ARV-104/63/8+ARN-150/73/8. asi 10W sinus

S těmito sinusovými výkony, které mám já, se nedá v obýváku vydržet - proto se dost bavim když slyšim o těch stovkách watů :-D . Ale co je sinusový výkon se tu již řešilo - stačí si to najít.

//Kdyby to někoho zajímalo, tak je hodím do galerie.
tak to už je asi hukot.
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

Mno, tak ja davam prednost stereu - jsem v tomto ortodoxni... mam motto, radsi kvalitni stereo nez naprd surround. prachy samozrejme nejsou tak jsem aspon koupil z druhe ruky super bedny TESLA ARS 1054. http://lamicz.blacksuns.net/photos/repro.jpg
Uz driv jsem jsem si postavil zesik (2x70W RMS).
http://lamicz.blacksuns.net/photos/zes1.jpg
Jsem spokojen, jeste porad nevim, co k tomu za zvukarnu - zatim jedu na integrovane nebo SB 128. Asi SB Audigy 2, ale nevim nevim...
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

taky není špatný?
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

Ja dom hrajem tuto zostavicku
Obrázek
ma to cca 1KW sinusu,pri 8 ohmoch (7 zosilov) a to uz je naarez :devil:
primery su tam od 10" do 15" pricom subbass ma 400W. Vsetko je handmade,presne pocitane.
Tot moja audio vybavicka doma :wink:
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Lamicz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lamicz »

Guli píše:...
Mno, to uz je celkem sila... hlavne tech 125A pri tom 1kW. Chtel bych videt ty draty :P
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

Guli píše:Ja dom hrajem tuto zostavicku
http://spseke.sk/soc/foto2005/100_2893.JPG
ma to cca 1KW sinusu,pri 8 ohmoch (7 zosilov) a to uz je naarez :devil:
primery su tam od 10" do 15" pricom subbass ma 400W. Vsetko je handmade,presne pocitane.
Tot moja audio vybavicka doma :wink:
No tak to jestli nekecáš tak to máš slušný děla.

//edit Wilik - zmena obrazku na odkaz
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

tak co jaký máte repráky vy?
Diabol
Nováček
Nováček

Celkem to jde!

Příspěvek od Diabol »

Ahoj všichni,
mám bedničky Creative Inspire 4.1 4400 a upravil jsem je tak, že jsem nahradil přední pár "krychliček" za dvoupásmové dřevěné bedýnky a zadní pár krychliček jsem zbavil tzv. "půzvučné" tkaniny a dal je taktéž dopředu, takže zapojení jako quad stereo (2 levé a 2 pravé). Subwoofer jsem taktéž nahradil reprobednou Tesla ARS 1054. Zesík jsem z toho maličkého subwooferu vytáhl a přidělal jsem další pasivní chladiče na ten originální.
Hraje to opravdu skvěle. Basy jsou nádherné-hrající a ne jen dunivé!!
Zesík má 4x6w a 1x17w na sub. Vše RMS.

Pak mám ještě stereo zesilovač Unitra 4x25w sinus a připojeny jsou pouze 2 reprobedny Tesla ARS 1054. Jsou to super bedny!! Kdyby byly ješte další 2, to by bylo něco!! :-D

Hraje to všechno MOC hezky.

Mějte se krásně pánové a doufám, že i dámy. :)
Sempron 2400+ 1,667 GHz, Gigabyte 7VT600P-RZ, 2x512 MB Apacer 400MHz, GF MSI 5700 128-bit - nyní je tam GF6600 GT Leadtek AGP, HDD 40+80 GB ATA 100
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

ja mam Creative Labs Inspire P5800 5.1 a bohate mi staci.. vic bych v byte asi mit nemohl!
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

ja mam genius 5.1 ht sw, a som celkom spokojny :-D je pravda ze ten basak na PLNOM vykone uz len huhle, ale neviem kto by to na takom nastaveni pocuval, ja ked to mam na defaultnom nastaveni tak este celkom pekne basuje. som uplne s tymito bednickami spokojny, su (pre mna) uplne postatcujuce, a este aj pekne vyzeraju :)
Bogy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bogy »

Axis píše:ja mam genius 5.1 ht sw, a som celkom spokojny :-D je pravda ze ten basak na PLNOM vykone uz len huhle, ale neviem kto by to na takom nastaveni pocuval, ja ked to mam na defaultnom nastaveni tak este celkom pekne basuje. som uplne s tymito bednickami spokojny, su (pre mna) uplne postatcujuce, a este aj pekne vyzeraju :)
Genius se mi líběj.Hlavně 5.1 ve dřevě.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

2 x TESLA tušímže ARS 9104 (dvoupásma) napojený na TESLA gramorádio DOMINANT 1039 A, tj. běžná audiosestva z roku 1987 :roll: ...doplněno discmanem SMARTON SM 88, co už mu chudákovi ani nejde display :roll:

U kompu Creative FPS1500, občas místo předních mám napojený 2 x TESLA tušímže ARS 9104 :roll:

///EDITED: Miluju zvuk těch mejch dvoupásmovek...ty krásně hutný basy, neutrální středy a jiskrný vejšky :inlove:
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Tak jsem se konečně dokopal k fotodokumentaci mých repro.
Obrázek
Další foto jsou v galerii http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbn ... ?album=510
!Měl bych zmínit že na zakázku, v mém případě, znamená u taťky - takže to moc nestálo.

TO GULI: Pls přiedituj k tvému postu jaké typy repro je to osazené, jaký typ zesilovače používáš a případně čím je osazený.
Protože na 1KW sinus mi to přepadá hrozně malý. Prakticky je 1KW sinus doma nepoužitelný a nedá se mluvit o kvalitním poslechu hudby (rachot to jistě dělá). Na průměrný obývák je 30W sinus skoro moc.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cabman píše:Tak jsem se konečně dokopal k fotodokumentaci mých repro.
http://forum.pctuning.cz/gallery/albums ... /nove2.jpg
Další foto jsou v galerii http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbn ... ?album=510
!Měl bych zmínit že na zakázku, v mém případě, znamená u taťky - takže to moc nestálo.
Nic proti, ale TVM hrajou líp v uzavřený ozvučnici...
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Sleepy.664 píše:Nic proti, ale TVM hrajou líp v uzavřený ozvučnici...
S uzavřenou ozvučnicí jsem také jedny postavil a myslím že to není, v této třídě repro, výrazný rozdíl. Spíš bych se bavil o pochybné a proměnlivé kvalitě TVM reproduktorů (nemám moc dobré zkušenosti).
Při konstrukci repro jsem vycházel z již v Amatérském Rádiu provedených a otestovaných základních výpočtů a reproboxy jsme upravil k obrazu svému. Myslím že co bylo jednou vymyšleno a funguje dobře nemusím přepracovávat.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

cabman píše:Spíš bych se bavil o pochybné a proměnlivé kvalitě TVM reproduktorů (nemám moc dobré zkušenosti).
To jo, kvalita se mění s tím, jak se kterej zaměstnanec vyspí. Ale když má člověk štěstí (ještě podpořený nákupem repro z jedný série), tak se to dá překousnout.

///EDITED: Jo, pěkný třeba bylo, když se u jednoho typu (možná jich bylo víc, nevím :? ) hloubkovejch repráků odlepovala membrána od závěsu... Prej už tam dávaj jiný lepidlo - to brzo, taky to mohli pořádně ozkoušet, než to začnou prodávat :roll:

//Editoval Cabman: Tušim že to dělaly 226ky
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“