WIN 2K professional - Služby a aplikace - co se dá vypnout ?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

WIN 2K professional - Služby a aplikace - co se dá vypnout ?

Příspěvek od Howkey »

Zajímalo by mě zda můžu vypnout tyto nasledující služby:

Protokolo událostí - jestli jsem to pochopil dobře, tak když budu mít problém s programem můžu pomocí tohoto zjistit případně kde ten problém vězí ? Jinak je to na nic ?
TCP/IP NetBIOS Helper Service
TRemote Procedure Call (RPC) Locator - Spravuje databázi služby překládající názvy RPC. (nevím o co jde)
Remote Registry Service - Umožňuje úpravu vzdáleného registru. (taky moc nechápu :))
Portable Media Serial Number Service - Retrieves the serial number of any portable media player connected to this computer. If this service is stopped, protected content might not be down loaded to the device. (co to kua je?)
Messenger - Odesílá a přijímá zprávy vydávané správci nebo službou Alerter. (podle mě nepotřebuji)
Alerter - Upozorňuje vybrané uživatele a počítače na výstrahy správy. (podle mě nepotřebuji)

Nerad bych to zkoušel pokus, omyl .... takže jestli můžete poradit budu velice rád :)
Moje PC je v síti akorát s otcem jinak jsem přímo píchlej na prowidera přes bezdrát :) Jestli jsem zapoměl něco uvést tak řekněte :wink:
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Protokolo událostí - jestli jsem to pochopil dobře, tak když budu mít problém s programem můžu pomocí tohoto zjistit případně kde ten problém vězí ? Jinak je to na nic ?
- toto urcite nechaj, je to vlastne eventviewer
Remote Registry Service - Umožňuje úpravu vzdáleného registru. (taky moc nechápu )
Portable Media Serial Number Service - Retrieves the serial number of any portable media player connected to this computer. If this service is stopped, protected content might not be down loaded to the device. (co to kua je?)
Messenger - Odesílá a přijímá zprávy vydávané správci nebo službou Alerter. (podle mě nepotřebuji)
Alerter - Upozorňuje vybrané uživatele a počítače na výstrahy správy. (podle mě nepotřebuji)
- prec s tym :)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“