Spatna konstrukce vetraku?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Spatna konstrukce vetraku?

Příspěvek od Zero »

Mam takovou zajimavou zkusenost s boxovymi chladici Intel.Pokud ho dam do patice,zaklapnu packy a podivam se na desku z hora nestacim se divit-oblast procesoru(zespodu) s celou svou ctyrvrstvou mikroarchitekturou a 478 odvodovymi piny je cca 5mm pod zbytkem desky!Mam to vyzkousene s deskami MSI,Soltek a Abit.Mozna ze sem na desku moc jemnej kdyz mi to vadi,ale tohle je fakt trochu moc,nemyslite?Jak to resite vy?Ja na vsech PC co mi projdou rukama zbrusuju ty zaklapavaci packy o 4mm a vetrtak tam drzi jak prikovanej.Setkal jsem se i s deskou(jiz zmineny Abit) ktera po teto uprave prestala delat problemy,driv se sekal system,ted nic.Mate stejne potize,ci to lze vyresit i jinak?
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

vyfoť to a hoď to sem, pochybuju, že by to bylo možný, nemůžu se sice podívat tak, jak to ty, stálo by to hodně práce (a ani nechci), ale myslím, že deska protlačená o 5 mm je nesmysl
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

To te nepotesim,ja uz mam vsechny zabrouseny.Sleduju to uz dlouho,jen sem si na to tedka vzpomel.Jj,opravdu,jednou se mi dokonce opiral o plech ne kterym je madak prisroubovanej(to byla MSI 848...).S tou deskou to bylo asi nejhorsi,kdyz sem ji nemel v kisne zasroubovanou a dal sem tam vetrak tak se prohla do uplne silenyho U(a nesla vubec do kisny zasroubovat ani narovnat v ramci sil ktere ji jeste nezlomi vejpul).A pak ze "novy" uchyceni nenamaha desku.Jestli budu mit prilezitost nafotim aspon ty me upravy.Zel bohu to bude chvili trvat
QDI Advance 10E(VIA Apollo Pro 133A),VIA Cyrix III 600Mhz,256Mb 133 Sdr VIA we connect...aby Vas kompl sqele hell...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

máme tady v prácia já doma samý MSI desky, včetně té 848, ale nechce se mi montovat case. Ale jak si pamatuju tu montáž, ten tlak, když jsem zacvakával ten box nemohl být tak velkej že by ohl tak tlustej tišťák
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
cvalavik
Nováček
Nováček

Re: Spatna konstrukce vetraku?

Příspěvek od cvalavik »

Zero píše:Mam takovou zajimavou zkusenost s boxovymi chladici Intel.Pokud ho dam do patice,zaklapnu packy a podivam se na desku z hora nestacim se divit-oblast procesoru(zespodu) s celou svou ctyrvrstvou mikroarchitekturou a 478 odvodovymi piny je cca 5mm pod zbytkem desky!
Já to zažil taky a nevěděl co stím. Trochu pomohlo vyměnit žvejku za normál pastu, něco prohnutí jsem ubral přidáním fixačních mezišroubků (mezi deskou a casem) ale upilovat to, mě nenapadlo. Na 2. stranu CPU mám (i po přetaktování) stabilně na 34 stupních, což beru jako docela plus. Když jiní mají problém dostat CPU pod 50 stupňů. 8)
cvalda

E8400 na GA-EP45 DS4, GA-R485ZL-512H, VITESTA EE 4GB, WD 500GB, LG 2252TQ-PF
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

to jsem v zivote nezral... a nikdy se mi to nestalo... nemas nejaky divny distancni sroubky??
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Nn,vse je standard.Bylo to v sestavach na sobe nezavislych- procesory Celeron 2 a 2,5 Pentium HT 2,6 a 2,8 desky MSI,Abit,Soltek casey Eurocase a jiny(znacky si uz nepamatuji,ale vyssi standard).Hold zatim to resim raspli,jestli ma nekdo rafinovanejsi napad,hodilo by se mi to,stavim vesmes Intely
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

mam pocit ze prohnuti o pul centaku by ta deska nevydrzela :)) a snad to tak hrozne nebude :))
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Jojo, to jsem taky viděl. Skládal jsem kámošovi P4 2.4 (533) na MSI desce a nemohl jsem ty páky za žádnou cenu zaklapnout. Až když jsem zabral fakt brutálně, zaklaplo se to a deska se pod paticí nechutně prohla. Nicméně jede dodnes.
Veterán
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Tak mě to nedalo a na tu MSI 848 P jsem se mrkl, sice jen pres 5,25 pozici, ale fakt JE TO PROHLÉ, sice ne o 5 mm, odhadl jsem to na 2 mm maximálně, ale když se na to mrkne zboku, nevypadá to vůbec ale vůbec hezky. Chtěl jsem vyměnit box větrák za něco lepšího, ale po třetí už tenhle ohyb nechci praktikovat, kdoví, jak by to dopadlo....
Zero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zero »

Abysme se nakonec vsichni Intelaci jednou nedivili az se z caseu ozve takovy praskavy zvuk:).Mate-li nekdo vyfocenej boxovej chladic(nezaklaplej) poslete mi tu fotku nebo dejte stranku kde to je,nemuzu ted nikoho dobouchat s mou upravou a muj case otviram dve hodiny,tak bych to aspon naznacil
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

mě je jasný, zkrátka tu obdobu vačky na té páce trochu sjedeš rašplí, podle mě stačí ty 2 mm, víc bych to nedělal, aby ses vešel do tolerance, se kterou se liší jednotlivý retention pozice na deskách
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ono to je možná součástí tepelné ochrany CPU od Intelu. Jak by takto přišlápnutý chladič mohl odpadnout? Kažodádně to asi neni moc zdravé jak pro desku, tak pro CPU.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Adam001
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Prohnutí desky při instalaci chladiče CPU

Příspěvek od Adam001 »

Koupil jsem si desku MSI 865PE Neo2-PFS a procesor P4 Prescott 2,8GHz, no a jak jsem připevňoval chladič na procesor, tak jsem podle navodu zaklapnul chladic do tech klapek pouzdra, a pak jsem mel ohnout obe dve ty packy, a jak jsem je ohybal, tak to slo dost spatne a uplne silene to tlacilo na ten procesor, az jsem slysel krupani desky, nakonec jsem to tam narval, ale vsim jsem si ze se ta deska trochu prohla a zezadu to tam je takove trosku vyboulene v miste procesoru. Cele jsem to vsak poskladal a v pohode to jede. Presto by me zajimalo jestli se vam to taky nestalo a jestli to je normalni, a nebo jsem snad neco delal spatne?
kanec
Nováček
Nováček

Příspěvek od kanec »

Je to uplne normalne.Chladic tlaci dost velkou silou na procesor,tak preto sa ta fosna tak prehne.Ziadny strach nic sa nedeje.
Badis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Badis »

Mám stejnou zkušenost s Asusem P5AD2 PREMIUM+Intel Pentium 4 650. Deska je lehce ale pozorovatelně prohlá. Ona má dokonce s druhé strany takove zesílení. Asi u Asusu vědí své. :D Ale zase je zajištěno že chladič sedí a chladíí. :oops:
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

jo ten chladící/ vystužovacéí plech okoukali u grafik a použily na deskách je to dost dobrý nápad podle mě
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“