Zlobící ikony

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Jarda32
Začátečník
Začátečník

Zlobící ikony

Příspěvek od Jarda32 »

Zdravím, potřeboval bych poradit s těmito problémy:

Na ploše mám ikony (plocha zaplněná cca z poloviny) rozlišení 1280*1024.
Někdy se mi stane (při spuštění některých programů), že se mi ikony přehážou. Jelikož mám rád pořádek, tak pak musím pracně ikony podle předlohy rovnat zpátky. Jde to nějak uzamknout?

Další problém je v tom, že se mi začaly objevovat ikony i s příponou (txt, xls, exe...), a to nejenom na ploše, ale všude. Upravoval jsem něco přes services.msc a XPAntispy. Může to být tím?
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zlobící ikony

Příspěvek od Seltsian-Void »

Jarda32 píše:Další problém je v tom, že se mi začaly objevovat ikony i s příponou (txt, xls, exe...),
Mas zaskrtnuto v ovl.panelech - moznosti slozky - skrýt příponu souborů známých typů?
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zlobící ikony

Jarda32 píše:Jelikož mám rád pořádek, tak pak musím pracně ikony podle předlohy rovnat zpátky. Jde to nějak uzamknout?
Pokud to nemáš nak zvlastne poskládaný, stačí na ploše zaškrtnout rovnat ikony automaticky....
Jarda32
Začátečník
Začátečník

Re

Příspěvek od Jarda32 »

Příponu jsem zaškrtnul a je to OK.
k tomu druhému dotazu-tam ta automatika asi moc nepomůže, protože mám pár ikon jak na pravé, tak i na levé straně.
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Re

Jarda32 píše:Příponu jsem zaškrtnul a je to OK.
k tomu druhému dotazu-tam ta automatika asi moc nepomůže, protože mám pár ikon jak na pravé, tak i na levé straně.
Aha, to mas pravdu.Zkus prosmejdit servery jako www.stahuj.cz www.slunecnice.cz www.studna.cz tam snad neco na zamceni, nebo aspon zalohování desktopu najdes.
Seltsian-Void
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/ ... presetter/

Desktop Resetter je malá utilitka, s jejíž pomocí můžete uložit polohu všech ikon na ploše Windows. Některé programy nebo hry způsobují, že se ikony na ploše rozhází. Také spuštění počítače v Nouzovém režimu způsobí, že ikony změní svou polohu. Díky Desktop Resetter již nebude problém navrátit je do původního stavu. Stav plochy je možné uložit jednoduše, neboť Desktop Resetter běží na systémové liště. Stačí tak jen kliknout na položku Remember a poloha ikonek je uchována v paměti pro budoucí obnovení.

bohuzel je to jen Shareware, ale zni to, jako presne to, co hledas 8-)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
eMZet
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eMZet »

Nebo taky DIPS http://www.slunecnice.cz/product/Deskto ... ion-Saver/, malý, bez instalace, i pro XP.
Apache
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apache »

tenhle problem sem taky resil, uplne me s*alo kdyz jsem zapl ICQ tak se me vseci ikonky prehazeli a vsechna prace co jsem si dal s rovnanim byla ta tam ... tohle je uplne jednoduchy, kliknes pravym a das save desktop .. jakmile se ti to rozhazi tak zase prave a das restore a je to tak jak to ma byt :twisted:

download: http://www.stahuj.cz/uprava_plochy/prog ... redesktop/
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“